Skocz do zawartości
Sałata

Program Do Testowania Pamięci Usb

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Szukam programu jak w temacie. Mam pamięć Kingstona 128MB i w zależności od kompa chodzi jak chce. Zależy mi na tym żeby się dowiedzieć, czy faktycznie obsługuje ona USB 2.0. Nawet maszyny, które mają 2.0 jakoś dziwnie do niej kopiują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobrze, ale ten HD Tune służy do testowania dysków i nie ma nic na ich stronce napisanego o pamięciach USB.

Może jakieś inne pomysły?

O przepraszam. Dziwne że na stronce nie napisano o tym ani słowa, ale jest również możliwość sprawdzenia pamięci USB.

Całkiem senswnie działa. Oczywiście u mnie pokazało się to czego się spodziewałem, czyli 1MB bo mam tylko USB 1.0 na płycie, ale później pójde do znajomego i przetestuję to na 2.0.

Dzięki

Przetestowałem już u kolegi tą pamięć i niestety okazało się że teoretycznie wszystko jest dobrze, ale najlepiej to nie jest. Kto mógł pomyśleć że USB2.0 to nie zawsze oznacza to samo. Że są równi i równiejsi wśród USB i jest kilka odmian. Parametry mojeg ozgadzają się z tymi podawanymi przez producenta, tylko są i tak trochę kiepskie. No nic, następnym razem będę mądrzejszy i sprawdzę dwa razy zanim się zdecyduję.

Pozdrawiam

Na razie

Edytowane przez Sałata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi