starykot Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Mam pytanie dotyczące przetaktowanie tego procka na płycie epox 4bdae. Ile maksymalnie moge z niego wyciągnąć i jakie maks napięcie moge mu dać. Czy takie przetaktowanie może spowodować jego uszkodzenie lub wolniejszą prace w przyszłości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 (edytowane) mysle ze jak go dobrze stloczysz to wycisniesz z niego 7 GHz bez jakiegokolwiek ryzyka uszkodzen......... napiecie wal ile wlezie patrz tylko zeby dym z budy za bardzo nie szedl........ ROTFL buhahahaha po pierwsze nie napisales nic o chlodzeniu, zasilaczu... czymkolwiek... po drugie nikt ci nie powie ile wycisniesz z wlasnego proca.. czy moze sie myle? :blink: a czy mu to moze zaszkodzic? na to pytanie sam sobie odpowiedz. :mur: i wogole to masz 5 ponktow zaje****osci do charakterystyk postaci za 2 posty z rzedu... LOL Edytowane 8 Kwietnia 2005 przez Sir_ice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geodeta Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Napięcia więcej jak 1.65v-1.70v niedawaj bo raz że się zacznie strasznie grzać a po drugie wyższe napięcia mogą skrucic żywotnoćć twojego proca. Przy pomyślnych wiatrach powinieneś mieć 2.4ghz przy fsb133, ale to zależy jak będą wtedy szły pamięci i czy zablokujesz pci/agp. Powodzenia! te modele miały ładny potencjał OC!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starykot Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Sorki za 2 takie same posty. Mam zasilacz codegena 300W, a chkodzenie to aluminiowy raditaor, chyba był dołączony do procka, ale się nim zająłem, i b.dobrze chłodzi. Na pewno wystarczy bo temp procka jest w granicach 40-42 przy korzystaniu z neta i 45-50 przy graniu, stosunkowo nie durzo. Mam nagrywarke lg, dysk seagate 60 GB, floppy, grafika geforce 2 mx/mx 400 oczywiście podkręcona. Chodzi mi tylko o to jak można go najlepiej podkręcić, bo tylko umię zmienić fsb, a to nie wersia inżynierska, więc nie zmienie mu mnożnika. Czy są jeszcze jakieś inne opcie w biosie którymi można go podkręcić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Głupie pytanie Na tyle ile pozwoli i temperatura Zmien zasilacz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starykot Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Gdybym się ba tym znał to bym nie zaczynał tego postu, ale się nie znam. Na tym forum widziałem post z pytaniem czy można jakos nasmarowac łożysko dysku, jednak nie było tam krytyki. Forum jest po to aby komuś pomagać a nie robić z niego szydere. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILENT... Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Po pierwsze primo zmień zasilkę, zapuść jakiś program do monitorowania temperatury np. CPU cool (możesz w nim również zmieniać FSB) nie wiem jak ty ale ja bym ryzykował z napięciem bo to nie najnowszy proc i jak go s[ciach!]**** to wielkiej sszkody nie bedzie. Pozdro!@!! B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 (edytowane) Na tym zasilaczu lepiej nie probowac, proca krecisz samym fsb i mysle ze 2,4 powinien pojsc a jesli to ten z nowszego steppingu to i 3 ghz sa osiagalne. radiator standardowy z p4 w zupelnosci wystarczy na takie podkrecanie - ja mam p4 1,6 @ 2.32 juz 3 lata na standardowym chlodzeniu i nic mu nie jest. W podkrecaniu moga cie ograniczyc pamieci wiec jesli by tak bylo zmien im cas latency na wyzszy i jesli plyta na to pozwala takze zwieksz im dzielnik. A co do posta to usun tego zdublowanego do puki nikt sie w nim nie wpisal :) Podrawiam woops rzeczywiscie na nowym forum nie ma opcji usun - ktos sie nie postaral :D Edytowane 9 Kwietnia 2005 przez IGI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starykot Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 właśnie wróciłem z odwiedzin biosu, w zakładce Fregueny/ voltage control: Auto detect pci clk - [enabled] Spread spectrum modulate[disable] cpu fsb/speed [100mhz/1.80ghz] memory ferguency [auto=>ddr 266] do wyboru mam jeszcze 1:1=>ddr200 i 3:4=> ddr 266 next boot agp/pci is 66/33mhz- dram is 133 mhz (pocja nieaktywna) agp/pci clocl: [auto] do wyboru mam jesZcze agp-fsb* 2/3 pci- fsb/3 i agp-66mhz pci-33mhz napięcie mogę dać od -0,100V do +0,350V pytanie brzmi co do czego służy, i gdzie podkręcać pamięć. Na płycie jest zworka do ustawiania napięcia pamięci, a jakieś inne opcje w tuningu pamięci? taktowanie fsb procka moge maksymalnie ustawić na 3.6ghz. powiedzcie co jak mam ustawić, będe bardzo wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Wszystko masz w FAQ!!! Wiem bo tez tak pytalem i tez takie odp. dostawałem ale ... Wiec nie widze powodu dlaczego masz nie czytac?? skoro jest? http://forum.purepc.pl/index.php?showforum=8 a dokladnie tu http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=29395 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=37848 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=52396 Mozesz tez do mnie na gg Tu masz wszystko nie widze po co ma to pisac w kazdym temacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thorton1973 Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zasilki nie zmieniaj. Na tym forum jak mucha sie zesra to treba zmienic zasilke. Ja tez mam ten szmelc i 2.4 wyciagam na 3.4.Napiecie 3.3 nie spada ponizej 3.15 a reset bedzie jak spadnie ponizej 2.9v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starykot Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Więc jak z tym zasilaczem? Wytrzyma czy nie. Ma około 2 lata i 3 miesiące. Czy dużo ryzykuje, bo możliwe że niedługo będe miał drugi HDD Samsunga 40GB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Więc jak z tym zasilaczem? Wytrzyma czy nie. Ma około 2 lata i 3 miesiące. Czy dużo ryzykuje, bo możliwe że niedługo będe miał drugi HDD Samsunga 40GB? 1379465[/snapback] Ryzykujesz całym sprzetem bo kto wie co taki zasilacz zrobi... A przy jakims zwarciu czy cus nawet sie nie wyłaczy A stosunkowo dobry zasilacz nie jest drogi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...