anx239 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Witam forumowiczów. Mam pytanie czy warto zmieniać BIOS w karcie Gigabyte Radeon 9550 na BIOS od 9600? Chodzi mi dokładnie o to czy wydajnośc karty zwiększy się na tych samych ustawieniach częstotliwości GPU/pamięci ? Zastanawiam się właśnie nad taką zmianą a nie wiem czy warto, bo jeśli wydajność będzie taka sama lub BRADZO zbliżona to chyba nie warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonheart Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 trza bylo zajrzec do watku o 9550, choc ciezko tam cos znalezc szczerze mowiac, ja jednak go przegladalem i tam pisali ludzie ze po takiej zmianie spadaja nieco wyniki markach, czemu to nie wiem, ale spadaly, co prawa nieduzo ale jednak druga rzecz ze tracisz wtedy gware, wiec raczej tak srednio sie to oplaci jesli juz chcesz kminic to zmien id grafy w biosie, nie podam ci szczegolow szukaj w watku od 9550, jednak wtedy bedzie ja widziec jako 9600, wyniki nie spadna a krecic bedzie mozna bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anx239 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Pewnie, że szukałem w wątku o R9550. Jest tam chyba ze 270 stron - przejżałem kilkadziesiąt ale już wszystko mi się poplątało. Czyli reasumując kręcić to co mam bez zmiany BIOS-u. Wpis w systemie typu Radeon 9600 PRO nie jest mi konieczny, wolę kapkę większą wydajność :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonheart Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 (edytowane) nom i o to tutaj chodzi :D co do topiku o 9550, to mamy juz dwa, sa duze i nieczytelne jednak spojrzmy z drugiej strony, ile tam jest zgromadzonej wiedzy o tych grafak, ile porownan ile postow o spalonych grafach i nieudanych v-modach :wink: Edytowane 8 Kwietnia 2005 przez leonheart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 zmiana biosu nie jest rownowazna ze strata gwarancji .. bo nikt w sumie tego nie sprawdza ...bo jak .. jesli karta bedzie spalona ... natomisat jesli dziala lae wali artami to mozna zawsze sflashowac bios na stary przy pomocy karty PCI .. ja majac 9600pro przerzucilem przez niego chyba z 20 biosów .. co jeden to inny ... i karta przezyla .. do tej pory z zadowoleniem uzywa jej moj kolega z modem na XT i podniesionymi zegarami na stale do 540/670 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...