ZeroSuper Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Witam. Mam dosyć poważny problem. Mianowicie mam stały adres IP przypisany do adresu MAC zintegrowanej karty sieciowej na mojej mobo. Jako, że bios wgrany przez producenta nadaje się do ... , sflashowałem do wersji beta 1.5b5. No i z internetu nici. Nowy bios = nowy MAC. I teraz pytanie, w biosie nie znalazłem mozliwości ustawienia adresu MAC. Czy jest jakiś sposób na zmianę adresu MAC, np. w pliku *.bin nowego biosu, ewentualnie jakieś narzedzie pozwalające to zrobić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Mac'a mozna recznie podac: wlasciwosci karty sieciowej ------> zaawnasowane -------> network adress Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Hmm. Pierwsze słysze. Nie mam takiej mozliwości. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Witam. Mam dosyć poważny problem. Mianowicie mam stały adres IP przypisany do adresu MAC zintegrowanej karty sieciowej na mojej mobo. Jako, że bios wgrany przez producenta nadaje się do ... , sflashowałem do wersji beta 1.5b5. No i z internetu nici. Nowy bios = nowy MAC. I teraz pytanie, w biosie nie znalazłem mozliwości ustawienia adresu MAC. Czy jest jakiś sposób na zmianę adresu MAC, np. w pliku *.bin nowego biosu, ewentualnie jakieś narzedzie pozwalające to zrobić ? 1376674[/snapback] dziwne bo ja robilem aktualizacje biosa kilka(naście) razy i zawsze mam ten sam mac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Dziwne, ze tego nie masz :unsure: Wyglada to tak: Mozesz uzyc programu SMAC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zwracam honor. Znalazłem te ustawienia. Czyli to wymusi MAC dla karty sieciowej. Przetestujemy. dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 wymusic nie wymusi, tylko windows cos co sie nazywa network address trzyma w rejestrze (domyslnie pobiera to z maca sieciowki) ale mozna to ladnie zmienic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Działa jak marzenie. A i programik do MACA całkiem fajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...