Skocz do zawartości
kolo711

Jaki Ram Do 700 Zl?

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc jestem nowy na forum wiec witam wszystkich:]

Mam problem z doborem pamieci bo w krotce chce wymienic swoja pamiec ktora jak widac w podpisie jest dnem na jakis porzadniejszy sprzet.

Zalezy mi na tym by byly to pamieci po 2x 512 MB w maxymalnie do 700 zł.Niedawno w okno mi wpadly A-Data Vitesta zarowno na kosciach samsuna jak i na hynixach D-5 jak myslicie czy oplaca sie inwestowac w duzy przyrost mocy zwiazany z dokupieniem pamieci do mojej konfiguracji sprzetowej na ktorej chyba niewycisne max z tych pamieci?

Z gory dziekuje za odpowiedzi i odrazu przepraszam za tak nagle pytania:) My first post:> :oops:

Sorry za zly temat :mur:

Edytowane przez kolo711

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kompa tego w podpisie zlozylem sobie gdzies 2-3 miesiace temu przed wprowadzeniem znacznej ilosci nowych plyt dla A64.Narazie niemysle o zmiane na platforme z A64 choc jest to oferta kuszaca :rolleyes: pozostane na tym sprzecie oczywiscie nie na zawsze :wink: .Planuje wymienic pamiec i karte graficzna na lepsza, jezeli chodzi o karte graficzna to bym wybral Geforca 6600 GT z firmy Galaxy a co do pamieci to jak wczesniej wspomnialem to po 2x512 tylko znow jakiej firmy by nieprzeplacic a miec solidne pamieci pod moja konfiguracje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No oczywiscie mysle o przyszlosci --->A64 :wink: luks__pl sprzedaje pamieci ktore na pewno beda przyszlosciowe i pozbawia mnie kolejnych kosztow nie sa kosciach pamieci TCCD ale na wspomnianych Hynixach D5 (A-DATA VITESTA ).Wiem ze niewyciagne calej mocy z nich ale w przyszlosci beda w sam raz.Co o tym myslicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No oczywiscie mysle o przyszlosci --->A64 :wink:  luks__pl sprzedaje pamieci ktore na pewno beda przyszlosciowe i pozbawia mnie kolejnych kosztow nie sa kosciach pamieci TCCD ale na wspomnianych Hynixach D5 (A-DATA VITESTA ).Wiem ze niewyciagne calej mocy z nich ale w przyszlosci beda w sam raz.Co o tym myslicie?

1379467[/snapback]

A-Data Vitesta DDR566 i DDR600 są tylko i wyłącznie na Samsungach TCCD:

Confirmed Samsung TCCD

Adata PC4500 Vitesta

Adata PC4800 Vitesta

Hynixów do A64 się troche nie kalkuluje, sam mam i zmieniam, bo nie mogę polecieć już wyżej, bo pamiątki nie wyrabiają, a z dzielnika nie chcę schodzić. Gdybym miał 700zł to bym dozbierał jeszcze 300 i kupił 2x512 Gskillów :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hynix D-5 nie opłaca się kupować

ja znalazłem w pewnym sklepie takie oto pamięci :D

Corsair Twinx 2x512 Pc3200 - za ile B) 750zł

www.age.pl

Jak sie tym kostkom da mocne napięcie (w końcu to chyba BH-5,6) to się wyciągnie mocne timmingi :wink:

Pozdrawiam

Btw

W Siriusie te pamiątki kosztują bodajrze 930zł <_<

Edytowane przez Morientez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi