Nargil Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 gdy probuje odpalic gmplayera nie otwiera sie zadne okno ;/ Fonty i skin wgralem. Sam mplayer dziala normalnie. konfigurowalem z opcja --enable-gui. gmplayer 1.0pre6 nie wyrzuca zadnych bledow... po prostu nic sie nie dzieje. odinstalowalem i zainstalowalem dziadka 0.93. Ten wyrzuca do konsoli: MPlayer 0.93-3.3.4 (C) 2000-2003 MPlayer TeamCPU: Advanced Micro Devices Athlon 4 PM Palomino/Athlon MP Multiprocessor/Athlon XP eXtreme Performance (Family: 6, Stepping: 2)Detected cache-line size is 64 bytesCPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 1 3DNow2: 1 SSE: 1 SSE2: 0Compiled for x86 CPU with extensions: MMX MMX2 3DNow 3DNowEx SSEReading config file /usr/local/etc/mplayer/mplayer.conf: No such file or directoryReading config file /root/.mplayer/config[cfg] read config file: /root/.mplayer/gui.confReading config file /root/.mplayer/gui.conf: No such file or directoryvo: X11 running at 1024x768 with depth 24 and 32 bpp (":0.0" => local display)Reading /root/.mplayer/codecs.conf: can't open '/root/.mplayer/codecs.conf': No such file or directoryReading /usr/local/etc/mplayer/codecs.conf: can't open '/usr/local/etc/mplayer/codecs.conf': No such file or directoryUsing built-in default codecs.conffont: can't open file: /root/.mplayer/font/font.descFont /usr/local/share/mplayer/font/font.desc loaded successfully! (206 chars)Using Linux hardware RTC timing (1024Hz).Can't open input config file /root/.mplayer/input.conf: No such file or directoryCan't open input config file /usr/local/etc/mplayer/input.conf: No such file or directoryFalling back on default (hardcoded) input configSKIN dir 1: '/root/.mplayer/Skin'SKIN dir 2: '/usr/local/share/mplayer/Skin' nic mi to niestety nie mowi. Oprocz tego ze paru configow nie moze odczytac ( bo ich tam nie ma - skad je wziac ? ), ale imho to powinien na default wystartowac. Aha i dodam jeszcze ze po wyrzuceniu tych komunikatow program nie zostaje zakonczony. Dziala tylko go nie widac. Gdy wcisne CTRL + C ( terminate ) wyskakuje messagebox: MPlayer interrupted by signal 2 in module: unknown i dopiero wtedy idzie wpisywac nowe polecenia do konsoli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Powiedz mi, z jakimi opcjami go kompilowałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 z zadnymi ;P ./configure --enable-gui make make install Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Spróbuj jeszcze z --enable-x11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 niestety nadal to samo ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Moze sproboj nowszego, bo ten jak widze dosc zabytkowy juz jest ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Tak w ogóle to po co tego starego kompilujesz? ./configure --help i do dzieła - może coś da ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 tego starego kompiluje bo chociaz cos wyrzuca na ekran, a nowy nie sygnalizuje zadnego bledu a nadal nie dziala ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 http://www.linuxpackages.net/search_view.p...player&ver=10.1 a kompilacje zostaw na okres jak juz obadasz o co w tym wszystkim biega. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Ja coś takiego miałem... Tylko nie pamiętam jak wybrnąłem... Spróbuj tak: ściągnij jakąś skórkę i podmień ją jako domyślną. To bodajże u mnie pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 thx workin' :) a o kompilacji to ja raczej mam pojecie :P Choc moze nie pod [brzydkie określenie na linuksa]em, ale troche sie w zyciu juz nakompilowalem =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...