Skocz do zawartości
neoHannibal

Grafa Agp X8 Vs Plyta Kt333 X4

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdzalem juz kilka kart.... przedtem mialem r8500 i wszystko chodzilo cacy na AGP x4, a treaz probowalem juz r9550, r9600, gf6200.... i ani jedna z wymienionych nie dziala na mojej plycie.... dobrze ze wczesniej umowilem sie ze moge sprawdzic i lipa !!! LUDZIE NIE DAWAJCIE SIE NABRAC !!!

Po prostu wkladam grafe, wlaczam komp a tam zapiszczy na poczatku, a pozniej ciemnosc nic..... karty byly testowane w sklepie i kazda wykazywala to samo!!!!!! a byly sprawdzane ze dzialaja na kompach AGP x8 przy mnie...

MOja plyta:

http://www.chaintech.com.tw/tw/eng/product...No=13&PISNo=138

I co wy na to???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehe. zacznij od wyczyszczenia biosu...update, przeczysc port... jaka reszta konfigu mozesz tez podac. czasem sie zdarzaja problemy. aha btw...

NIE KRZYCZ I OPANUJ SIE Z UZYWANIEM WYKRZYKNIKOW

wiem wiem slownik ortograficzny ^_^

Edytowane przez OrGiUsZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hahahaha

To nie wina ani plyty ani grafiki, tylko kompaktobilnosci tych dwoch skladnikow.

Sam mialem podobny problem z winfastem mx460 na bga.

Karta na moim Epoxie 8rda+, Solteku frn2-l, Gigabycie N8S ultra 939, Abicie Nf7-s, Solteku jakims na kt266 smigala miodzio, wsadzilem do Epoxa na kt400A i martwica.

Zmiana biosow i ustawien nic nie dawala.

Inne grafiki w tej plycie smigaly miodzio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzięki za wszystkie wypowiedzi, co sie okazało... postanowiłem z kumplem ktory ma Radka 9600pro wziąć go i popróbować... i jakie wnioski karta w końcu działą, ale musialem włożyć drugą grafę na PCI, bo płyta sama nie przerzuca AGP w tryb x4 i karty nie widzi, zmienilem pod karta PCI AGP na x4 i juz sie cieszylem ze teraz problem rozwiazany, ale co sie okazalo... przy resecie kompa i uruchamianiu ponownym wszystko ok... ale kiedy w gre wchodzi wylaczenie calkowite, to ponowne uruchomienie jest juz loteria karta startuje jakis 1(slownie jeden) raz na 10, w pozostalych przypadkach czarno i pisk monitor wogole sie nie wlacza - brak sygnalu... sprawdzalem czy AGP sie nie przelaczylo znow na x2 ale nie dalej jest x4 - bios jest najnowszy jaki jest na stronie producenta, poszedlem to zaprzyjaznionego sklepu komputerowego, sprawdzilismy i na wszystkich kartach AGP x8 jest to samo, karty x4 chodza dobrze... ale dziwne jest to, ze jak karta juz sie wlaczy to dziala poprawnie - idealni testy wszstko przechodzi itd. problem zasilacza tez raczej nie istnieje bo mam nowiutkigo TAGANA 420W sprawdzalem napiecia i sa ok... pozatym rozruch to chyba zadne obciazenie, a ja sprawdzalem nawet w powaznym stresie napiecia ok i stabilne jak skala.... ktos ma jakis pomysl co to moze byc??? Aha na plycie jest cos takiego jak regulacja napiecia na AGP ale cokolwiek ustawie (deflaut, 1,65V; 1,8V; 1,9V) zawsze ten sam efekt.... POMOZCIE :D Czy czeka mnie zmiania plyty?? troche szkoda mi kasy na plyte na socket A a nie mam tyle kasy na A64....

Edytowane przez Lucas86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no może za 50 zł pójdzie jak sie wciśnie kit że to super hiper mega turbo power płyta z mega możliwościami oc  itd.....

1384184[/snapback]

Więc powinien napisać jaki ma sprzęt i czy zamierza go mocnio kręcić.Do lekkiego o/c się nada.

Nie każdy podkręca wszystko na maxa , a z jego wypowiedzi wynika ,że zależy mu aby AGP działało.Ja mu proponuję coś na poziomie jego obecnego sprzetu,może akurat nie potrzebuje jakiegoś hipermegamocarza

Edytowane przez -< WormBoy >-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za wszystkie odpowiedzi... :D sprawa wyglada tak mam komp:

Chaintech Apogee Kt333

1700xp+ Palomino (moze jakis AMD mobile 2000XP+ juz niedlugo)

768DDR 333mhz cl2.5 (512 Kingston + 256 V DATA)

wczesniej mialem radeona 8500Pro ale teraz chcialem dodac sobie troche mocy w postaci nowej graf, juz sprzedalem stara bo nowa na AGP x8 ponoc mialo dzialac bez problemu... a tu zonk i nie wiem czy mi sie oplaca pakowac w nowa mobo na socket A, chcialem tylko troche polepszyc osiagi kompa, wymieniajac procek i grafe, zwlaszcza ze plyta ma spore mozliwosci O/c, tylko z ta grafa sa problemy....

Aha bylbym zapomnial zasilator to wspomniany wczesniej niedawno kupiony Tagad 420W.... :D

Edytowane przez Lucas86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(moze jakis AMD mobile 2000XP+ juz niedlugo)

nie ma chyba takiegho proca mobile są chyba tylko od 2400+

zwlaszcza ze plyta ma spore mozliwosci O/c, tylko z ta grafa sa problemy....

no nie powiedział bym że na tej płycie masz spore możliwości oc to nie nf7 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzilo mi ze spore jak na Kt333 to jest bodajze najlepiej krecaca sie plyta na tym chipsecie.... regulacjie wszystkich napiec, nawet chipsetu, FSB do 250, napiecie proca do 2V i wszystko co potrzeba, a 2000XP+ mobile istnieje :)

1389126[/snapback]

I niezablokowane PCI i AGP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmień AGP z x8 na x4 i sprawdż czy chodzi.A powinno chodzić. Większośc płyt ma problemy z kartami x8 a zwłaszcza tymi od ATI. Ja też borykałem sie z kłopotami. Radek 9600 niechciał dobrze chodzić na AGP x8 na płycie, a co najsmieszniejsze to płyta i karta tego samego producenta Gigabyte. Komp sie wieszał i rózne takie szopki. Ale jak zmieniłem w opcjach karty AGP z x8 na x4 to jak reka odjął. Juz tak działa ze dwa miechy i ani jednego zwisu(odpukac w nie malowane:):))

A tak na marginesie to to AGP x 8 to tylko chwyt marketingowy. I tak naprawde to niema zadnej różnicy pomiedzy x4 a x8 w wydajności(sprwadziłem na własnej skórze i nieprzespanych nocach przy kompiejava script:emoticon(':wink:')java script:emoticon('B)')) Pozdrowka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...