Skocz do zawartości
Sheva

Samsung Sp1614n Lub Sp1213n

Rekomendowane odpowiedzi

chciałem sie dowiedzieć Waszych opinii na temat tych dwóch dysków, czy może ktoś z Was posiada, albo znajomy, czy słyszeliście coś na ich temat, oba dyski chyba różnią się tlyko pojemnością, parametry mają takie same (przynajmniej ja nie zauwazyłem różnicy) Generalnie jestem juz prawie zdecydowany na wybór któregoś z nich (zależy od funduszy:) ) ale słyszałem ze z dyskami Samsunga to jest tak ze jak się nie popsuje przez pierwszy miesiąc to OK, gorzej jak się popsuje...

Ewentualne propozycje wg Was lepszych dysków ATA 120 lub 160 Gb też mile widziane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samsungi narazie są najmniej awaryjnymi dyskami, najmniej ich trafia na serwis(mam info z seriwsu w duzej firmie komputerowej w Toruniu wiec zeby nie bylo ze wymyślam :P ) Sam także kupiłem samsunga i jestem bardzo zadowolony, dysk sie nie grzeje, jest bardzo szybki. Gdy go kupiłem to od razu dostawał po [gluteus maximus] bo 100gb danych musiał skopiowac ze starego dysku :) wczesniej mialem seagate baracude 120b 7.200 7 i była strasznie wolna, sie grzała i jakos taka niezbyt udana :/ , aha, mój dysk to 200gb na ATA 133. :) (kupiłem go za 373zł, wiec mysle ze jedyny dysk ktory moze konkurować z samsungami to są hitachi :) )

Edytowane przez grzesiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi