bindo Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Co proponowali byscie bardziej? Chello czy neo?, bo slyszalem ze chello nie dokonca dotrzymuje slowa z predkosciami, mam neo 128 i jestem srednio zadowoliny...choodziloby oo wypowiedzi chellowców... :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaaa Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 ja tam zalozyłęm sobie chello 1 kwietnia i spoko, predkosc przy sciaganiu jakies , zalezy skad ale tak 100-200 kb/s na 1mb/ 128kb/s za 109 zl z kablowka i uzywam tego lacza do grania a pingi nie przekraczaja 60 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luminat Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 I wzstsyko jsnae - nuaice sie rzoornizac weiloskc letir bo w prienczwym wadykpu tez bdee psial w pazsk :lol: (chzdoi o weiksloc ltreiy b/B). PS. Te zdanie napisalem dla zartu, bo jak widze 1mb/s = 125kb/s to mi wlosy deba staja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 A nie wpadłeś na to, że chodziło mu o ratio DL/UL ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BusteR Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Ja od 3 lat korzystam z chello i jestem zadowolony :) Zasysam jak leci i na transfery tez nie narzekam :D Ja na Twoim miejscu wybral bym chello ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Chello ma tylko 1 wade. Jak laczysz sie np z www.wp.pl to laczysz sie przez amsterdam. Takze jak masz zamiar grac w jakies FPSy na polskich serwerach z polakami to zawsze bedziesz miec wieksze pingi od polakow z neo czy innymi. Ja mialem jako jeden z pierwszych chello jeszcze 512/128 i to jeszcze na poczatku bylo nielimitowany bandwith, niestety musialem sie przeprowadzic, a w domkach jednorodzinnych chello nie ma. Natomiast nie wiem jak teraz ale bardzo dobrze sie sprawowalo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 (edytowane) Chello ma tylko 1 wade. Jak laczysz sie np z www.wp.pl to laczysz sie przez amsterdam. 1393254[/snapback] To nie wada chello tylko upierdliwosc ze strony TP i nieudostepnianie stykow do swojej czesci sieci innym providerom za rozsadna kase. Ten problem dotyczy wiekszosci sieci, ktore nie naleza do TP. U mnie na przyklad aby polaczyc sie z jakakolwiek stronka, ktora znajduje sie na serwerze kozystajacym z lacza TP pakiet musi przejsc przez Francje i wrocic do Polski. Oczywiscie od strony TP wyglada to tak samo, aby ktos mogl polaczyc sie z moja siecia (siec MAN) musi zwiedzic pol Europy. wp.pl mam prawie jak lokalnie (serwer w Bydgoszczy, ja w Toruniu). Zawsze kiedy pojawia sie jakis wiekszy problem w lacznoscia, to wp jest praktycznie jedynym serwisem na ktory moge sie dostac ;) Edytowane 16 Kwietnia 2005 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silverfast Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Dokladnie, KrzychuG. Problem uperdliwosci TPSA i problemy miedzyoperatorskie to sprawa szeroko poruszana od dluzszego czasu. Nawet kultowy kurnik.pl narzekal swego czasu i mozna tam znalezc bardzo dokladne wyjasnienie problemu, spisane przez admina Kurnika. W ogole... nie wiem czy uzytkownicy Neo zauwazyli ze routing im sie zmienil, w porownaniu z tym co bylo w dobie Neo640? Mysle, ze jest to pierwszy etap wiekszych zmian, nie dosc ze firma juz do zabojadow nalezy i to im uzytkownicy Neo nabijaja kieszen, to teraz zacznie sie stopniowe przycinanie "rewelacyjnie" dzialajacej Neostrady. W pewnym momencie okaze sie, ze wszystko smiga glownie w ramach szkieletu a dalej to juz nawet gorzej od konkurencyjnych laczy. A milosnicy Neo, kompletnie uspieni i zdezorientowani, w ogole sie nie zorientuja. Nastepnie zacznie sie przycinanie p2p i inne przysmaki. I za chwile rzesze nerwowych uzytkownikow, zaczna pluc na Neo i wychwalac inne rozwiazania. Tyle, ze poumaczani w 2-letnie umowy niewiele beda mogli zdzialac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...