Spawacz Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 (edytowane) Hmm dziś kupiłem to tak chwalone chłodzenie :/ no i co się okazuje temperatura niższa o jedyne 5 stopni niż w boxie :/ zarówno w stresie jak i bez i w stresie dochodzi do 62 stopni :/ bez podkręcania. W sumie jedyna korzyść to cisza :(. Wrzuciłem napięcie 1.65V i 3600Mhz no i to już jest istna tragedia :/ jak włącze SuperPI to po jakichś 2sekundach procek ma 70 stopni !!!! A przecież mam nortwooda. Jest gorzej niż na boxie. Na boxie SP 1M przechodziło bez problemu przy takim napięciu a tu zwiecha kompa jak dochodzi do 75 stopni i koniec :(. Dodam jeszcze że bude mam otwartą :/. Edytowane 9 Kwietnia 2005 przez Spawacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zmieniłem paste. Teraz mam w idle 40 stopni a w stresie 52. Jednak jak zwiększe napięcie do 1.6V to w idle 50 a w stresie ponad 60 :/ Co jest nie tak ???????? Mam wrażenie że utopiłem kase kupując to chlodzenie :/ jak jest u was na tym i na innych chłodzeniach ??? PS. to pytanie kierowane jest do osób z P4 Nortwood ~3Ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajter Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Nie mam tego, dopiero kupuje :> Ale z tego co wiem, powinieneś zapewnić odpowiedni przepływ powietrza.. zrobiłeś to? Pasta dobrze założona? cały cooler? Aż dziw, żeby było jak piszesz, w końcu skądś te wyniki w testach się biorą i raczej nie z kosmosu ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Niestety nie mogę sie z tobą zgodzić, a chciałbym aby to była prawda :/. Pastal: Próbowałem dwóch. Obie rozsmarowywałem na 3 sposoby. cienko, srednio i grubo. I nic :/ zawsze to samo. Przewiew: Nad nim sa 2 wentyle 120mm i 80mm i co no i nic :/ Przepływ powietrza: Wspomniane wentyle, otwarta buda, wokół totalny brak kabli. Nie wiem co jeszcze mogę zrobić aby zapewnić mu lepsze warunki. A testy to chyba żeczywiście z kosmosu są :/. Nie wierzę aby ten cooler mógł utrzymać przy życiu P4 4Ghz jak to wszędzie piszą. TO JEST ŚCIEMA. Owszem qmpel kupił dzisiaj frezera 64 no i ma 38 stopni w idle no i trochę ponad 40 w stresie, ale na athlonie któy wydziela mniej ciepła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajter Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Niestety nie mogę sie z tobą zgodzić, a chciałbym aby to była prawda :/. A testy to chyba żeczywiście z kosmosu są :/. Nie wierzę aby ten cooler mógł utrzymać przy życiu P4 4Ghz jak to wszędzie piszą. TO JEST ŚCIEMA. Hm. No nie wiem, nie mam go jeszcze, to i się nie wypowiadam, lecz jesteś pierwszą osobą która wyraża się o tym coolerze negatywnie, a przeczytałem kilkadziesiąt (tak, kilkadziesiąt) opinii.. zastanawiające? :) PS: rzeczywiście*. No i nie krzycz, głowa mnie dziś boli coś.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Jest WIELKI temat o tym coolerku. :icon_exclaim: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Tak wiem o tym temacie, ale tam co chwile ktoś się wypowiada "Właśnie kupiłem frezera" no i moja wypowiedź zginęła by w tłumie :/. Powiem wam że na tym procku pierwszy raz zmieniałem chłodzenie, ale różnica raptem paru stopni między frezerem a boxem na którym była stara zgrzana popękana pasta i kupa kurzu to trochę mało :/. Spodziweałem się, że w stresie będę miał coś ok. 45stopni. Może to moje wymagania sa zbyt wysokie :(. Ale nie zmienia to mojego wewnętrznego przekonania że kasa została utopiona :/ bo potencjał OC praktycznie wogule się nie zmienił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Strasznie dziwne :blink: Przydało by się jeszcze schłodzić mostki ale i bez tego powinno być niżej... Kurcze wystraszyłeś mnie trochę bo mam zamiar zakupić tego freezera. Wszyscy go polecają może trafił Ci się jakiś pechowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 a odczekałeś te 100-200godzin kiedy pasta nabiera swoich właściwości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Nie urzyłem pasty zamieszczonej w pudełku razem z coolerem, ponieważ po jej nałorzeniu miałem jeszcze zdecydowanie wyższe temperatury. Urzyłem titana. Wiem, że niejest to najlepsze pasta, ale innej nie miałem.(kolega urzył tej pasty pod frezera 64 i jest wszystko w normie). Zresztą ta mx-1 nkładała się jak plastelina :/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 myślę że znam odpowiedź, chociaż nie jestem do końca pewien. Freezer wieje prosto w strone tylnej "dziury" na wiatrak, w normlnym przypadku wiatrak z tyłu "wydala" powietrze na zewnątrz obudowy a z przodu przychodzi nowe świeze, w Twoim przypadku powietrze to stoi w miejscu w obudowie (nie ważne że masz obudowe otwartą, nie ma tam przepływu powietrza, powietrze się nie rusza), najlepiej kup 2 arctici z allegro za 10zł jeden zamknij bude i sprawdź wtedy, według mnie temp spadnie ale to tylko moje zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 No niewiem :/ może i racja ale ile może spaść w ten sposób ?? 3-4 stopnie. Ostatnio na dworzu cieplej sie zrobiło :/ no i teraz mam w idle 44stopnie :( a w stresie lepiej nie mowić. Co mi dolega ????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajter Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 No niewiem :/ może i racja ale ile może spaść w ten sposób ?? 3-4 stopnie. (...) Co mi dolega ????? lol? Misiom podał prawdopodobną możliwość.. odpisałeś 'no nie wiem' a sprawdzić, gdzie wieje to problem? Powiedzieć czy masz jeden wentylator w obudowie czy kilka? Czekaj, odkurzę szklaną kulę i odpowiem na wszystkie pytania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 A nie pomyślałes o tym, że możesz mieć uszkodzony egzemplarz? zwróć go na gware i tyle... Bo Twój przypadek to bardzo dziwna sprawa, a może masz zrobiony na tryb silent? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 silent :/ hmm wiatrak ma ponad 2000 obrotów. Co może być uszkodzone w takim chłodzeniu ?? Oprucz wiatraka, który jest sprawny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcz Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Co może być uszkodzone w takim chłodzeniu ?? Oprucz wiatraka, który jest sprawny. 1387705[/snapback] Gaz z rurek uciekł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajter Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Gaz uciekł.. jak coś, to mam jakiś stary Zyklon B w piwnicy ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Wątpie aby gaz tak sobie uciekł a tym bardziej z 6 rurek na raz :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vulcan Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Witam, mam pytanie czy ktoś wie może coś na temat zgodności tego radiatorka z płytą ABIT AI7? Dzięki za info, pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Wydaje mi się że ten cooler jest zgodny z każdą płytą. Jedynie potencjalny brak zgodności może być wywołany zbyt wąską budą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajter Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 yy.. 6 rurek? Jakich 6 rurek? Przepraszam: Ty masz Arctic Cooling Freezera 4? /me przetarł oczy i spojrzał ponownie na leżącego obok nowego coolerka, Freezera 4 i wyjąkał: dali mi wybrakowaną wersję.. mój ma tylko 4 ;-> oddam na gwarancję ;-p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 LOL fakt :D żeczywiście są 4 :D:D Niewiem z kąd ja wytrzasnąłem tą liczbę 6 :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 hmm.. jak masz możłiowość to oddaj ten coolerek... i: 1. Wymieńgo sobie na innego freezera 1. Wymień (i może trochę dopłać) na pentagrama QVC 120Cu+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...