Klimow Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 A można gdzieś dostać kable sata z krótszymi końcówkami? I czy takie zgięcie kabla nie powoduje na dłuższą metę jakiś złych skutków? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szemhazej Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Witam Myslę że te bedą doskonałe do rozwiązania twegeo problemu (też go miałem, nie ma lepszego a przedewszystkim tanszego rzowiazania, w innych sklepach spotkalem ale njamniej chyba po 20 zila) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15460 Szem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Zamowilem dzis obudowe. Na tygodniu bedzie ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Obudowa juz w domu, wszytsko zamonotowane. Jest zajeb... duza, wszystko spokojnie mozna sobie wsadzic, dobra cyrkulacja powietrza ... po prostu super sprzet. Polecam wszystkim. Jedyny minus to drzwiczki, ktore otwieraja sie dla mnie w niewygodna mi strone (i nie mozna ich przelozyc na druga). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 pytanie gdzie najtaniej kupić tą budę? mi sie bardziej podoba wersja srebrno czarna.... w angeli maja najtaniej? of copurse bez psu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Jasne ... na Angeli najtaniej ... podobno są dystrybutorem Chieftec'ów na całą Polske, wiec muszą miec najtaniej!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Ja mam z Komputronika i tez jestem zadowolony :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Ja mojego Chiefteca kupilem od Arabów ;] tez jestem zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Ten szef jest zajefajny - osobiscie nie posiadam, ale znajduje sie jeden w rodzinie :) Faktycznie, jedyny minus tej budy to mocowanie dyskow - poprzeczne montowanie jednak sucks. Gdyby dragon mial te 7cm glebokosc wiecej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klimow Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Szemhazej dzięki za link do kabli, faktycznie taniej niz na angeli:) Ja swojego Chiefteca kupiłem na allegro (kurier z paczką na 2-gi dzień po wpłacie) i mimo, że to "tylko" medium tower longer, jestem bardzo zadowolony. Jednak te obudowy to naprawde klasa:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Pytanie do posiadaczy obudowy. Jak macie przykrecone wiatraczki ??? W którą stronę dmuchają ??? Mam kupione 2 x 120mm na tył i 2 x 80mm na bok, tylko nie wiem w którą stronę bedzie najlepiej się przykręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Mi na gieldzie warszawskiej pod niepodleglosci sprowadzili z wrocka :) Wyszlo mnie taniej niz z samej angeli :rolleyes: Zaplacilem 270zl za srebrnego bx-01 bez zasilki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 A gdzie pupic ta klapke zamykajaca sie do chiefteca bigtower matrix antracyt (z podpisu)? Chodzi mi o ta co sie otwiera, zeby wysujac napedy. Wiecie chyba.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Hmm sam sie zastanawiam nad zmiana obudowy, mam teraz antec super lanboy'a no i buda jest za mala, a chce schowac cale WC do srodka (rez i BIP II) zastanawiam sie czy sredni szef starczy czy musi byc big (duza i ciezka, bo stalowa) szkoda ze nie sa z aluminium :( Ma ktos w ktorejs z tych bud zmontowane WC ? Wolalbym bude ktora by miala i z przodu 120mm i z tylu 120mm, no ale CM stacker jest cholernie drogi tak samo ARMOR :\ moze z usa bym sobie sprowadzil Lian-Li v1000/1200 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tronki5 Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Mam 2 dyski na Ultra-ATA 100 i mam pytanie co do tego szefa-można kupić gdzieś takie długie taśmy aby podłączyć nimi moje dyski?Nie jest to sata,a widze,że musiałbym mieć naprawde długiiiieeeee te taśmy więc pytam się jak rozwiązać ten problem...a może radzicie mi kupić bude bez takiego systemu montowania hdd?Głównie chodzi mi o dużo miejsca w budzie,ale o wc nawet nie myślę...z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 mam tego Chiefteca (wlasnie model BA) i w nim 5 dyskow... wszystkie w tych zasoczkach poprzecznych i jest rewelacyjnie... z dyskami EIDE nie bylo problemow by poprzeciagac tasmy, mam takie o dlugosciach 45 i 60 cm do dyskow (czyli standardowe) ale do napedow optycznych, jesli masz wiecej niz jeden taki, bedziesz potrzebowal 90 cm tasmy (dostepna na Allegro za ok. 15 PLN) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Son-Goku Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Witam A ja mam pytanko, czy jak podłącze dysk poprzez złącze REMIC"remic" to sie ów złącze normalnie zmieści ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 (edytowane) Ja mam Chiefa Midi aluminiowego model AX-01SLD i mogę polecić świetna lekka buda,kupowałem go w Angeli za 599zł jakieś 2 lata temu,teraz coś niewidze tych aluminiowych Chieftec-ów. Edytowane 15 Sierpnia 2005 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 A ja mam pytanko, czy jak podłącze dysk poprzez złącze 1595937[/snapback]tak sobie mysle, ze skoro udalo mi sie upchac dwa dyski SATA bez uzycia Chieftec'owych SATA 90 i te dotychczasowe zagialem pieknie i sie buda zamknela, to z tym zasilaniem tez chyba nie powinno byc problemow.. :) lewa blacha obudowy w tym miejscu ma wybrzuszenie z siatka, to tez troche pomaga... generalnie u mnie obudowa zamyka sie na scisk, ale bez uzycia wiekszej sily... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Witam A ja mam pytanko, czy jak podłącze dysk poprzez złącze 1595937[/snapback] Może i by się dało, ale jaki jest sens używania takiego zasilania do dysku ??? Kabelek ten daje mniej zakłóceń, ale i tak w tej budzie kabel do dysku raczej idzie daleko od mobo więc nie widzę sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Son-Goku Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 (edytowane) Może i by się dało, ale jaki jest sens używania takiego zasilania do dysku ???..... 1598243[/snapback] Może dlatego, że jak sie przesiąde na A64 to ów kabelek bede miał wolny (bo do grafy PCI-E 6-pin REMIC). To lepiej go podłączyć do dysku niż, żeby miał sie "marnować" Edytowane 17 Sierpnia 2005 przez Son-Goku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Może dlatego, że jak sie przesiąde na A64 to ów kabelek bede miał wolny (bo do grafy PCI-E 6-pin REMIC). To lepiej go podłączyć do dysku niż, żeby miał sie "marnować" 1598677[/snapback] Może i racja, ale owy kabelek w niczym nie jest lepszy od zwykłego. Ale to już Twoja osobista sprawa. A wracając do odpowiedzi na pytanie zadane wcześniej to moim zdaniem się nie zmieści, ponieważ przy podłączeniu zwykłego kabelka do SATA jest on bardzo wygięty a REMIC ma dość gruby filtr co utrudni jego wygięcia do rządnej pozycji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Son-Goku Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 (edytowane) Może i racja, ale owy kabelek w niczym nie jest lepszy od zwykłego. Ale to już Twoja osobista sprawa. A wracając do odpowiedzi na pytanie zadane wcześniej to moim zdaniem się nie zmieści, ponieważ przy podłączeniu zwykłego kabelka do SATA jest on bardzo wygięty a REMIC ma dość gruby filtr co utrudni jego wygięcia do rządnej pozycji. 1599506[/snapback] No i o to mi chodziło. Nie zmieści i już :mellow: :sad: Chyba se CD'ka pod REMIC podłącze :D Edytowane 19 Sierpnia 2005 przez Son-Goku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...