WoofeR Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Witam, Od jakiegoś czasu mam pewien problem z komputerem. Mianowicie co jakiś czas wyskakuje mi taki błąd: Nie jest to spowodowane czymś tam tylko np przy wejściu do folderu lub odpaleniu przeglądarki Opera jak również dłuższej pracy z programem Skype. Po naciśnięciu OK lub Anuluj pulpit znika i po paru chwilach znowu się włącza, jest to bardzo denerwujące ponieważ znikają ikonki z systraya oraz wyłączają się programy. Co to może być i jak temu zaradzić? Format robiłem w grudniu 2004 ale od tego czasu dbam o system więc nie jest to wina wira czy jakiegoś programu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir NonGomery Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) Problem zapewne tkwi w wyjątkowo złośliwej aplikacji, a mianowicie w obsłudze protokołu interfejsu w pliku explorer.exe. Jest on stałą częścią systemu i nie da się go całkowicie wyłączyć, choć, czasami jego restart (CTRL+ALT+DEL -> Zakończ proces) odświeża pracę jądra systemu. Myślę że problem może tkwić w ustawieniach pamięci wymiennej systemu, nie napisałeś jednak w jakim systemie pracujesz. Jeśli jest to WinXP, to radzę zajrzeć do 'Właściwości Systemu': Mój Komputer (PPM) -> Właściwości -> Zaawansowane -> Ustawienia (Wydajność) -> Zaawansowane -> Zmień Pogrzeb w ustawieniach, być może wyłączenie pliku stronicowania przyniesie pożądany rezultat. Również sprawdź opcję uruchamiania systemu poprzez: Start -> Uruchom -> msconfig Powodzenia! Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez Sir NonGomery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoofeR Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Tak, mam XP. Czy 512 mb wystarczy aby system działał bez pliku stronnicowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir NonGomery Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Czy 512 mb wystarczy aby system działał bez pliku stronnicowania? 1380668[/snapback] Myslę że tak, ja mam 128MB i przez pewien czas działało bez zarzutu. Choć lepiej nie zostawiać tego na zbyt długi czas i pomyśleć o alternatywie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoofeR Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zauważyłem, że komp chodzi szybciej gdy plik stronnicowania jest wyłączony. Chyba dobrze? Błąd jak na razie przestał się pojawiać. Napisałeś: Choć lepiej nie zostawiać tego na zbyt długi czas i pomyśleć o alternatywie... Dlaczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 ja mam 1GB i czasami miałem problemy np. z grami (za mało pamięci) i musialem włączyć plik wymiany a różnic nie widać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoofeR Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Błąd znów zaczął się pojawiać. Najczęściej pojawia się przy wejściu na 3 partycję do folderu z filmami. Jaka jest tego przyczyna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Prawdopodobnie masz wlaczone miniatury i system otwiera kazdy film, aby zaladowac miniaturke, a to wymaga pamieci. Wylaczenie pliku stronicowania przy 256-512MB czasami pomaga i sprawdza sie podczas zwyklego uzytkowania: Winamp, Total Commander, Firefox ale przy wlaczeniu programow graficznych lub muzycznych (Photoshop, Autocad, 3D Studio, Nero Wave Editor) ktore potrzebuja duza ilosc ramu, plik wymiany staja sie koniecznoscia. O grach to juz nie wspomne... Takie bledy moga miec rozne zrodlo - poczytaj w topiku zamieszczony w moim podpisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoofeR Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Dzięki poczytam. Apropo, po wejściu do folderu Filmy mam jeszcze foldery filmów ale bez miniaturek. Mogę nic nie robić a ów bład i tak się pojawi ... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...