Skocz do zawartości
maateq

Różnice Między Athlonami64 A Socket

Rekomendowane odpowiedzi

Smieszy mnie ze sie klucisz o ceany 754 a 939. Proponujesz 754 (bo tanszy) i zaczekac na M2. Tak tylko kiedy wyjdzie M2 i jaka bedzie jego cena... a 939 napewno bedzie wiecej oferowala do czasu zejcia M2 do rozsadnej ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smieszy mnie ze sie klucisz o ceany 754 a 939. Proponujesz 754 (bo tanszy) i zaczekac na M2. Tak tylko kiedy wyjdzie M2 i jaka bedzie jego cena... a 939 napewno bedzie wiecej oferowala do czasu zejcia M2 do rozsadnej ceny.

1380171[/snapback]

Z cenami to nie zacząlem-w każdym cenniku większego sklepu widać sporą różnice.

Jak sie chce coś koniecznie to zawsze można tak dobrać dane,żeby swoją teze przeforsować (uczyli nas tego na statystyce :wink: )

Z m2 to wyjechałem jak dostałem linka z "rozkładem jazdy" AMD gdzie jakoby s939 było jakoś duuużo baardziej przyszłościowe od s754.

Każdy kupi to co chce ,czy ja komuś bronie s939?

Uważam tylko,że warto zaoszczędzić te pare stówek bo różnic kolosalnych nie ma. Różnica jest bnajwiększa w wypadku sempa bo na razie na s939 ich nie ma, ale miedzy 2800+ na s754 a 3000+ na s 939 też jest odczuwalna.

Czy ja bronie komuś wybrać inaczej? Śmieszne by było,jakbym socket a bronił albo celerona polecał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze ja dodam 3 grosze. kupilem dwa kompy we wtorek w jednym sklepie i tak s939 kostowalo mnie msi k8n2 platinum 380zl, proc 480zl 3000+, a s748 msi k8n platinum 300zl, proc 2800+ 400zl. i tak s754 poszedl na 2500mhz na 1,55V a s939 narazie na 2200mhz. s754 mozna jeszcze dostac 2004, a s939 :(. mozna miec rebus z wyborem platformy, ale wiem jedno jak bedziesz chcial za rok opylic to szybciej znajdziesz kupca na s939 niz na s754, a jak bedziesz pylil za 3 lata to jeden kij i tak nie dostaniesz wiecej niz 80zl za mobo i 200zl za proca. jak narazie to 754 rozgniata s939. zobaczymy jak s939 dostanie lepsze ramy i wyzsze oc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi