Gość Kyniek Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 do czego się używa weżyków wewn. 4mm - do 2 rzeczy... do CPC oraz do... zawieszenia pompki :P chciałem w górnej części obudowy upchnąć chłodnicę, rez. i pompę... trochę trudno było aż wpadłem na pomusł zawieszenia pompki do góry nogami - używałem do tego wężyków akwarystycznych (jestem zapalonym akwarystą - wiadomo już skąd ta miłość do wody :) ) do napowietrzania... rozwiązanie okazało się wyjątkowo dobre - wisząca pompka na elastycznych wężykach nie ma drgań... znaczy są ale nie ma problemu że pompka chłasuje dlatego że drga... jest to idealne wytłumienie :D a to tego pewna oszczędność miejsca.... wszystko zmieściło się w górnej części obudowy - powyżej zasilacza i nadal wygląda że jest trochę miejsca :) poniżej już są tylko bloki i system zaworów :) polecam mądre wieszanie pompek (konsrukcja powinna dawać poczycie bezpieczeństwa....) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 pokaz fotki to sie posmiejemy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Taaa.. fotki... BTW juz myslałem ze kolejny temat o płynie do WC... :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 fotki pokażę przy okazji prezentacji ostatecznego układu aczkolwiek górna część układu jest ostateczna.... system zaworów też(jest na dole) jest to taka jak by zwrotnica - czy chce korzystać z chłodnicy w kopie zamontowanej czy układu zewnętrznego.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 (edytowane) paten z wiszaca "pompka w powietrzu" jest naprawde gites u mnie w jednym z ukladow ktory akurat jest w budzie jest zawieszona pompka (mj1k) ale trzymaja ja weze ktore sa "przylaczone" (nie mam glowy teraz do wymyslania jakis okreslen) dlo wlotu i wylotu pomki - jedno jest pewne pracuje ciszej niz gdyby miala lezec na dnie budy Edytowane 9 Kwietnia 2005 przez Scoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 paten z wiszaca "pompka w powietrzu" jest naprawde gites u mnie w jednym z ukladow ktory akurat jest w budzie jest zawieszona pompka (mj1k) ale trzymaja ja weze ktore sa "przylaczone" (nie mam glowy teraz do wymyslania jakis okreslen) dlo wlotu i wylotu pomki - jedno jest pewne pracuje ciszej niz gdyby miala lezec na dnie budy 1379123[/snapback] Dokladnie tak samo mialem u siebie. - patent w 100% sprawdzony :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksoul Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) A moze tak... o jakiej pompce mowa? Akwarystyczna czy CO? :D Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez darksoul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 A moze tak... o jakiej pompce mowa? Akwarystyczna czy CO? :D 1379578[/snapback] ...u mnie w jednym z ukladow ktory akurat jest w budzie jest zawieszona pompka (mj1k) ale trzymaja ja weze ktore sa "przylaczone" (nie mam glowy teraz do wymyslania jakis okreslen) dlo wlotu i wylotu pomki - jedno jest pewne pracuje ciszej niz gdyby miala lezec na dnie budy 1379123[/snapback] czy maxi jet 1000 to pompa CO - chyba nie ^^ czyli z tego idzie wywnioskowac ze chodzi o pompki akwarystyczne - bynajmniej w moim przypadku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 czy maxi jet 1000 to pompa CO - chyba nie ^^ czyli z tego idzie wywnioskowac ze chodzi o pompki akwarystyczne - bynajmniej w moim przypadku 1380554[/snapback] No pompe CO byloby trudniej wyciszyc w ten sposob :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 ja bym sie taką bał podwiesić na wężykach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Etam co to może i by sie urwało ale akwariowa? Zresztą wewnątrz wężyka moża jakiś sznurek czy drut przewlec i w razie czego sie nie urwie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...