Skocz do zawartości
Gość Kyniek

Patent Z Wiszącą Pompką :d

Rekomendowane odpowiedzi

do czego się używa weżyków wewn. 4mm - do 2 rzeczy... do CPC oraz do... zawieszenia pompki :P

chciałem w górnej części obudowy upchnąć chłodnicę, rez. i pompę... trochę trudno było aż wpadłem na pomusł zawieszenia pompki do góry nogami - używałem do tego wężyków akwarystycznych (jestem zapalonym akwarystą - wiadomo już skąd ta miłość do wody :) ) do napowietrzania... rozwiązanie okazało się wyjątkowo dobre - wisząca pompka na elastycznych wężykach nie ma drgań... znaczy są ale nie ma problemu że pompka chłasuje dlatego że drga... jest to idealne wytłumienie :D a to tego pewna oszczędność miejsca.... wszystko zmieściło się w górnej części obudowy - powyżej zasilacza i nadal wygląda że jest trochę miejsca :) poniżej już są tylko bloki i system zaworów :)

polecam mądre wieszanie pompek (konsrukcja powinna dawać poczycie bezpieczeństwa....)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fotki pokażę przy okazji prezentacji ostatecznego układu aczkolwiek górna część układu jest ostateczna.... system zaworów też(jest na dole) jest to taka jak by zwrotnica - czy chce korzystać z chłodnicy w kopie zamontowanej czy układu zewnętrznego....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

paten z wiszaca "pompka w powietrzu" jest naprawde gites

u mnie w jednym z ukladow ktory akurat jest w budzie jest zawieszona pompka (mj1k) ale trzymaja ja weze ktore sa "przylaczone" (nie mam glowy teraz do wymyslania jakis okreslen) dlo wlotu i wylotu pomki - jedno jest pewne pracuje ciszej niz gdyby miala lezec na dnie budy

Edytowane przez Scoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

paten z wiszaca "pompka w powietrzu" jest naprawde gites

u mnie w jednym z ukladow ktory akurat jest w budzie jest zawieszona pompka (mj1k) ale trzymaja ja weze ktore sa "przylaczone" (nie mam glowy teraz do wymyslania jakis okreslen) dlo wlotu i wylotu pomki - jedno jest pewne pracuje ciszej niz gdyby miala lezec na dnie budy

1379123[/snapback]

Dokladnie tak samo mialem u siebie. - patent w 100% sprawdzony :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze tak... o jakiej pompce mowa? Akwarystyczna czy CO? :D

1379578[/snapback]

...u mnie w jednym z ukladow ktory akurat jest w budzie jest zawieszona pompka (mj1k) ale trzymaja ja weze ktore sa "przylaczone" (nie mam glowy teraz do wymyslania jakis okreslen) dlo wlotu i wylotu pomki - jedno jest pewne pracuje ciszej niz gdyby miala lezec na dnie budy

1379123[/snapback]

czy maxi jet 1000 to pompa CO - chyba nie ^^ czyli z tego idzie wywnioskowac ze chodzi o pompki akwarystyczne - bynajmniej w moim przypadku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy maxi jet 1000 to pompa CO - chyba nie ^^ czyli z tego idzie wywnioskowac ze chodzi o pompki akwarystyczne - bynajmniej w moim przypadku

1380554[/snapback]

No pompe CO byloby trudniej wyciszyc w ten sposob :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi