Skocz do zawartości
mail'o

Apel do użytkowników Abit KT7A ver 1.1/1.2

Rekomendowane odpowiedzi

Cze. W sobotę(23.11.2002) udaje się do sklepu PCProjekt w Krakowie w celu obadania, czy będzie u mnie działał Athlon 1700XP+. Cena: 270zł. I teraz pytanka:

1) Gdzieś dzisiaj czytałem, że w KT7A czujnij nie dotyka proca tylko jest troszkę niżej, czy jakoś tak. Czy to prawda?? Jakie mogą być przekłamania??

2) Czy mój cooler( Titan TTC-D5TB(4) - 1 Ball Bearing) będzie odpowiednio chłodził takiego AthlonkaXP+?? Dodam, że na Durniu 800@933 i 1,75V(chyba) temperatura nie przekracza 42 C. Według kalkulatora, który zamieszczony jest TU Dureń ten wytwarza ok. 50W(1700XP+ 64W).

3) Jakiego mogę się spodziewać wzrostu wydajności w np. takim 3DMarku?? Teraz mam 5k.

Zgóry THX za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie to co powiem w duzej mierze jest gdybaniem, ale sadze ze wynik w 3dmarku bedzie wynosil okolo 6 tys. Apropos titana, to owszem, starczy na 100%. Temperaturke w stresie bedziesz mial w okolicach 50 stopni. A jesli chodzi o czujnik to jest on ze tak to ujme na wysiegniku, jakbys go odgial delikatnie do gory, to przy zakladaniu nowego procka, przylgnalby prawie ze idealnie do procka. Wiecej w tym temacie chbya nie da sie zrobic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie to co powiem w duzej mierze jest gdybaniem, ale sadze ze wynik w 3dmarku bedzie wynosil okolo 6 tys. Apropos titana, to owszem, starczy na 100%. Temperaturke w stresie bedziesz mial w okolicach 50 stopni. A jesli chodzi o czujnik to jest on ze tak to ujme na wysiegniku, jakbys go odgial delikatnie do gory, to przy zakladaniu nowego procka, przylgnalby prawie ze idealnie do procka. Wiecej w tym temacie chbya nie da sie zrobic.

O. Dziękuja b. za odpowiedź na me pytanko. Jak już Ci się uda zakupić i zainstalować tego XP, to możemy się zmieżyć:) Nie napisałeś wprawdzie jakiego chcesz qupić, ale można chyba tylko do 12x133, czyli niedużo więcej aniżeli 11x133(1700 XP+). A kartę musiałbym znacznie podkręcić, żeby się z tobą zmierzyć, ale czego się nie robi dla współzawodnictwa:) Mam nadzieje, że i mi i tobie podejdą XP. Tak apropos, to ile masz 3DMarków??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz mam okolo 6600 3dmarkow. Ale kiedys jak procek mi chodzil na 1300 przy magistrali 137 to raz udalo mi sie wyciagnac 7100 (wtedy karta jeszcze byla wiecej podkrecona), ale teraz jak procek cosik mi sie krecic nie chce to spadlem z taktowaniami na radeonie bo po co bedzie chlopak czekal na proca w obliczeniach. A maxymalne stabilne taktowanie mojego radka to 310/286.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz mam okolo 6600 3dmarkow. Ale kiedys jak procek mi chodzil na 1300 przy magistrali 137 to raz udalo mi sie wyciagnac 7100 (wtedy karta jeszcze byla wiecej podkrecona), ale teraz jak procek cosik mi sie krecic nie chce to spadlem z taktowaniami na radeonie bo po co bedzie chlopak czekal na proca w obliczeniach. A maxymalne stabilne taktowanie mojego radka to 310/286.

No ale cio myślisz o mąłym pojednynku na forum?? Kilka kategorii (3DMark, Quake ]|[, PCMark, itp.). Tak dal porównania kart graficznych. Co?? Zawsze to jakaś informacja dla odwiedzających forum, a że w nietypowej formie to tym lepiej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko spoko, tylko dopiero wtedy jak bedziemy mieli tego athlona ;-), a ja narazie jestem splukany. Watpie abym go mial w tym roku, acz kto, wie, moze mikolaj przyniesie procka :-)

A to spoko. Poczekam. Może uda się założyć do tego czasu WC :) Wtedy będą jazdy. Jak na razie nie mam kaski na wodę. A jeśli chodzi o Athlonka to mam sponsora(ojca :) :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze powiedziawszy to wydalem 200 zl na te wc (w koncu gpu,cpu i chipset mam bloki) no i jestem zadowolony. Cisza warta jest tej ceny. Moze to jakies zboczenie, ale tak uwazam. Tym niemniej po chwili zastanowienia czy nie lepiej bylo kupic athlona (do 200 zl dodajac cene za sprzedaz durnia), bo starczyloby nawet na 1800, stwierdzam ze nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze powiedziawszy to wydalem 200 zl na te wc (w koncu gpu,cpu i chipset mam bloki) no i jestem zadowolony. Cisza warta jest tej ceny. Moze to jakies zboczenie, ale tak uwazam. Tym niemniej po chwili zastanowienia czy nie lepiej bylo kupic athlona (do 200 zl dodajac cene za sprzedaz durnia), bo starczyloby nawet na 1800, stwierdzam ze nie.

O qrde. Ale jestem spostrzegawczy. Dopiero teraz zauważyłem że masz WC :) No to już będzie trudniej :) Ja szczeże mówiąc niezbyt się na tym znam. Np. jak przytwierdziłeś bloczek do grafiki?? Acha. Ja raczej qupił bym jakiś bloczek, a reszte osobno(pompka, itp.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlozylem karte do zamrazalnika, odczepilem cooler, a potem przykleilem klejem termoprzewodzacym.

A jak zabezpieczyłeś proca przed ukruszeniem?? Ja się boję najbardziej w WC 2 rzeczy. Właśnie nadkruszenia i tego, że mi się cosik rozszczelni :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...