mwa999 Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Witam, mam naprawde spory problem z którym borykam się gdzieś już od paru miesięcy (mam neo. 640) [router już pare razy zmieniałem-za nim jest jeszcze swith (który też był wymieniany), planet, asmax itp] po podpięciu kompa do sieci powinien on automatycznie załapać adres IP (oczywiście komp ma ustawione "automatyczne wyszukiwanie..." [router ustawiony na 100% ok- multiuser itp, wszystko ok,] a bywa że ustawienia kompa wskakują na [/b]mówie o wielu kompach bo często coś składam dla znajomych. Tak jak dzisiaj, komp 1 czyli moj domowy- mojej Iwonki działa ok (wykrywa net), moj notebook też- na obu kartach sieciowych, komp który dziś złożyłem też dał sobie aktualizacje zrobić, a ostatni nad którym pracuje- własnie cacko na asusie sli, 2x karta sieciowa 10/100/1000 Mbps nie wykrywa po automacie neta i wali takie komunikaty. Dowaliłem mu 3 sieciówke, planeta 10/100 i to samo. Wydaje mi się że to na 100% coś w windzie XP, że nie chce przejść do wyszukiwania, nawet tego nie robi- co innego jak by zaczoł i walnoł ten komunikat - prosze o pomoc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [sprawdzałem ustawienia DHCP i tp. wszystko ok niby włonczone] w formie jakiejś podpowiedzi, kiedyś jak miałem taki problem z jakimś kompem to wkładałem starą sieciówke na której kiedyś to działało i nagle znajdował- ten objaw niby sugeruje że router zapamiętuje MAC adres karty, ale to nie prawda, dziś wcisnolem do nowego kompa tą samą starą sieciówke na której kiedyś to śmigało i nic nadaje "automatyczny adres prywatny" zawsze ten sam (na kazdym kompie) <169.254.19.70> i już naprawde nie wiem co począć, z niecierpliwością czekam na podpowiedzi- pewnie coś wystarczy kliknąć w ustawieniach sieciowych windy i będzie ok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam Marcin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwa999 Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 przez złe kliknięcie wcieło istotną cześć mojej wypowiedzi, przepraszam- po kliknięcu "napraw" - [to połączenie sieciowe z adresem sieci prywatnej] wyskakuje komunikat, zacytauje w całości: " NASTĘPUJĄCE KROKI NAPRAWY NIE POWIODŁY SIĘ: ODNAWIANIE ADRESU IP" ZRESZTĄ Ci co sa w tym temacie będą wiedzieli o co chodzi, pozdrawiam Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...