lookash2 Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Mam pewnien dosc dziwny problem! Od jakiegos czasu zacza trzeszczec mi komp! Otworzylem obudowe i wsluchiwalem sie co to moze byc! Karte teraz mam z radiatorem wiec to nie ona! Glos dochodzi od strony procka! Najlepsze ze ten dziwny szmer powstaje gdy np przewijam strone suwaniel lub gdy klikne na cos i sie doczytuje! Myslalem ze to wentyl wiec na moment wylaczylem wentyl od procka i [gluteus maximus]! Dzwiek nadal wystepowal! Wczesniej tego nie mialem, nie wiem juz kompletnie co to moze byc:( Obstawiam ze to procek ale czy to mozliwe zeby szumial sam procek? Jeszcze mozliwe ze to wyjscie LAN bo jakos tak blisko to jest i to chyba jedyna rzecz ktora mogla by tam szumiec oprocz procka. Prosze o pomoc jesli ktos wie co to moze byc! Dzwiek zaczyna denerwowac :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Ja bym powiedział, że to dysk twardy raczej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 nie wierzę :| jest kilka typów mechanizmów "trzeszczących" w kompie hadek,flop,colery,napędy optyczne no i czasami cewki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookash2 Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Ja bym powiedział, że to dysk twardy raczej...Sprawa jest taka ze odlaczylem od zasilania CDki i inne wentyle! Jedynie ten w zasilaczu i na procu chodzil no i HDD byl podlaczony! Ten dzwiek dochodzi dokladnie z okolic procka wiec to na bank nie dysk! PS dzwiek wydobywa sie np. dokladnie w momencie przesowania suwaka w przegladarce wiec mozna "zanucic" cos :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killua Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Hmm ja mam podobny problem tyle ze nie jak przesuwam (choc moze czasami a ale tez czasami jak np pisze na klawiaturze np przytrzymam przycisk. WTF coosz to moze byc . Proc jest troche podkrecony ale wczesniej nie sprawial problemow a od jakiegos czasu takie dziwne syki i trzaski.hmmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipek Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 z okolic procka......hmmm...moze cewki w zasilaczu.......? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Jeżeli piszczą to tylko prwie na pewno cewki :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 100% cewki miałem to samo a teraz przeszło im musiały sie wyba wyszumieć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 uzywasz sofotwego coolera? jezeli tak to przestan, jezeli masz bios z halt@idle to znajdz jakis bez tego, albo wylacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 uzywasz sofotwego coolera? jezeli tak to przestan, jezeli masz bios z halt@idle to znajdz jakis bez tego, albo wylacz. 1379522[/snapback] Mi piszczy tylko jak mam włączone soft chlodzenie to powinienem je wyłaczyć czy jak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) to jak napisałem cewki lub spiker(przy długim trzymaniu klawisza klawy ) :>?? :D Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookash2 Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 100% cewki miałem to samo a teraz przeszło im musiały sie wyba wyszumieć :D 1379306[/snapback] A moze ktos mi powiedziec co to sa te cewki? I czemu moga szumiec? I czy jesli to rzeczywiscie one to czy jechac z zasilaczem do serwisu bu mam jeszcze gwarancje! Tak swoja droga to w tym Komputroniku w ciagu 2 lat wymienili mi prawie caly komputer na gwarancji (czywiscie na nowsze czesci :wink: ). Teraz w kolejce czeka u nich karta graficzna - pewnie tez nowa dadza :wink: uzywasz sofotwego coolera? jezeli tak to przestan, jezeli masz bios z halt@idle to znajdz jakis bez tego, albo wylacz. 1379522[/snapback] A co to jest to softowy cooler? Wylacza sie to w biosie czy jak? No i jak sprawdzic czy mam biosa z halt@idle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) no to tak, sa coolery jak s2k ktore jak procek jest nieuzywany to wylaczaja czesc procka zeby pradu nie zarla i sie nie grzala. lipne to troche bo robia sie strasznie wachania vcore i ogolnie zdrowe to nie jest. jak sobie cos przewijasz to system windows jest taki wspanialy ze zaczyna uzywac 100% mocy procka wiec te wylaczone bloki sie na gwalt musza wlaczyc i cos tam sie z napieciem dzieje skacze czy cos i cewki nie wytrzymuja i piszcza (moje piszczaly) a moze i trzeszczec potrafia cholera je tam wie. jak wylaczyc? softowych coolerow nie uzywac. jezeli w biosie to poszukac czegos jak thermal throttling czy jakos tak. jezeli nie znajdziesz to poszukaj innego biosa do swojego mobo z WYL. opcja H@I Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez [hS.4f] Logan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) hehe...ja ma dokładnie TO SAMO. A jeżeli spróbujesz przwijać strony za pomocą kółęczka od myszki to masz juz naprawde niezle trzeszczenie. A więc potwierdzam. U mnie występujo dokładnie to samo. Przysluchiwale sie i podejrzewam ze to albo od karty graf. albo od procka. ( to nie wentylatorki) Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez quartzXXI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 A ja mam coś takiego : przy ruszaniu myszką w okienku FlashGeta [ tylko w nim ! ] zaczynam słyszeć jakieś dziwnie dzwięki z wnętrza komputera [ ciche, ale jednak słychać :/ ]. Jeżeli to cewki, to jak je wymienić/naprawić ? Czy może mobo do wywalenia ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 zalać żywicą epoxdową klejem jakimś ;) poszukaj było ...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookash2 Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Co proponujecie zebym zrobil? Mam MOBO na gwarancji wiec czy jechac z nia do serwisu? Juz pol roku temu byla wymieniana bo poprzednia (gorszy model) padla! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...