mono Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Witam Przeglądałem forum i znalazłem troche postów na ten temat - jednak zagdnienie to u każdego wygląda inaczej. Mój problem wygląda tak: Siedze troche przed komputerem i nagle resetuje sie ,powiedziałbym bez powodu - z wysypaniem niebieskiego ekranu :/ (WinXP) Nie wspomne już o tym że nawet programy w Windowsie często odmawiają posłuszeństwa łącznie z explorer.exe !? Dodam że system jest świerzo po reinstalowaniu (2xformat) NTFS. Niedawno zmieniłem komputer i prawie wszystkie podzespoły są nowe, (czyt. używane lub nowe). I nie mogę dojść do tego gdzie tkwi problem, dlatego prosiłbym o pomoc. Konfiguracja: AMD Athlon XP 1700 BOX ECS L7MM2 2.0 RAM Seitec 512 MB (266Mhz) HDD1 Samsung 30 GB (stary) HDD2 WD Caviar 40 GB (nowy - system) Radeon 9550 128/128 Creative SoundBlaster Live 1024 Z góry dzięki za pomoc. I sorry że dałem to do tego działu ale na forum nie znalazłem działu "pomoc" lub czegoś podobnego, a jestem na etapie podejrzliwości względem pamięci RAM ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 A może zasilacz? heh.. jak miałem partycje na NTFS to miałem BsoD`y a teraz mam na FAT32 i nic nie ma... hehe ale to nie wina partycji... poproboj z kosciami czy nie robia bledow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mono Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) Zasilacz to 350W nowy.. Co do RAMu to w Poniedziałek będe miał nowy do sprawdzenia. Odłączyłem stary dysk Samsunga bo wydawało mi się że to on powodował problemy, dlatego kupiłem nowy - teraz komputer stoi i działa ,ale ile to potrwa do następnej akcji nie mam pojęcia. Oby to było to bo nie mam już $ :[ Może jeszcze spróbuje z FAT32 jak będe miał troche czasu. Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez mono Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zasilacz zasilaczowi nie równy... No ram sprawdz i powiedz jak sie wszystko zakonczylo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mono Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Czy możliwe żeby był to stary dysk twardy ? Odłączyłem go teraz i działam wyłącznie na WD 40 GB i jak na razie działa względnie dobrze - nie było resetu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 jaki zasilacz 350 w ale są różne firmy. memtest (skanowanie pamięci) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...