Skocz do zawartości
timmon24

Zawieszanie Się Aplikacji Podczas Instalacji

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno zainstalowałem system xp na nowo,format,service packi 1,2 rózne łatki zainstalowałem ,antywirus po jakims czasie zauwazylem ze duza liczba aplikacji które chce zainstalowac poprostu sie w pewnym momecie zawiesza nieważne czy instaluje z dysku czy tez z płyty ,Nie ma zadnego komunikatu o błedach ale poprostu sie zawiesza i nic nie moge zrobić

Czego to moze być powodem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po jakims czasie zauwazylem ze duza liczba aplikacji które chce zainstalowac poprostu sie w pewnym momecie zawiesza nieważne czy instaluje z dysku czy tez z płyty

duza liczba, czyli nie wszystkie... a moglbys sprecyzowac o jakie aplikacje dokladniej chodzi? przyczyn moze byc wiele. przy okazji przeskanuj sobie system jakims antywirem i odpal defraga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno zainstalowałem system xp na nowo,format,service packi 1,2 rózne łatki zainstalowałem ,antywirus  po jakims czasie zauwazylem ze  duza liczba aplikacji które chce zainstalowac poprostu sie w pewnym momecie zawiesza nieważne czy instaluje z dysku czy tez z płyty ,Nie ma zadnego komunikatu o błedach ale poprostu sie zawiesza i nic  nie moge zrobić

1379341[/snapback]

Różne mogą być przyczyny takich zawieszeń:

1. Antywirus. Obojętnie jaki to antywirus, spróbuj wyłączyć funkcję tzw. stałej ochrony plików, która może być przyczyną błędów procedur podczas przetwarzania informacji instalatora.

2. Service Pack 1,2. Spróbój przeinstalować SP, być może uda się nadpisać pliki obsługi instalatorów (np. tych *.msi).

3. Różne łatki. Jeśli chodzi o łatki Microsoftu ze strony Windows Update to nie powinny tutaj przeszkadzać, choć jeśli wszystko inne zawiedzie spróbuj odinstalować na chwilę niektóre z nich.

4. Radzę zrobić przede wszystkim: defragmentację, skanowanie gruntowne dysku i najlepiej test systemu za pomocą takich narzędzi jak SystemSuit 4 firmy OnTrack.

5. Jeśli powyższe kroki zawiodą lub nie zrobią nic, przeinstaluj system.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi