Skocz do zawartości
DecemberMan

Problem Z Kolorem F700b

Rekomendowane odpowiedzi

Grałem sobie spokojnie, a tu bęc. Nagle zniknął kolor czerwony. WTF? Naprawdę nie wiem co się mogło stać. Próbowałem wszystkiego - rozmagnesywowania, czy kontrastu. [gluteus maximus] :mur: :mur: :mur: Komp był oczywista intensywnie użytkowany...ale mam w zapleczu 8-letniego staruszka co się nadal trzyma dzielnie i takich cudów nie odstawiał... :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grałem sobie spokojnie, a tu bęc. Nagle zniknął kolor czerwony. WTF? Naprawdę nie wiem co się mogło stać. Próbowałem wszystkiego - rozmagnesywowania, czy kontrastu. [gluteus maximus]  :mur:  :mur:  :mur: Komp był oczywista intensywnie użytkowany...ale mam w zapleczu 8-letniego staruszka co się nadal trzyma dzielnie i takich cudów nie odstawiał... :angry:

1379875[/snapback]

Mozliwe ze czeka cie serwis, a jesli nie masz gwarancji to zanies to do jakiegos punktu napraw RTV.

Spotkalem sie juz z takim problemem, a dotyczyl on zimnych lutow a nawet rozlutowania sie elementow na tej plytce co jest naciagnieta na kineskop.

I wlasnie taki problem wystepowal w monitorach, ktore naprawde byly intensywnie uzytkowane przewaznie 24h/d.

Z regoly widac takie rzeczy golym okiem, wiec jesli nie masz gwarancji i nie boisz sie cos czasem pomajstrowac to polecam to oblukac i ew. naprawic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z fizycznego punktu widzenia nie działa ci jedno działo elektronowe (z trzech).

Zimne luty albo czego nie życzę kineskop do wymiany. Ja myślę że mógłbyś zdiąć obudowę i lupką oblukać czy gdzieś nie ma zmian np czarnych przepalonych lutów. Wtedy tylko przylutować na nowo i może działąć.

P.S. Albo kabel ci poszedł hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi