Gość MaRuH Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 (edytowane) Ja również jestem na etapie kupna garniaka, studniówka, matura itp przyda mi sie, chce kupic garnitur na długo, mam na to 1000zł co polecacie za takie pieniadze, myślałem żeby sobie kupić jakiś markowy np od Armaniego taki http://allegro.pl/item154910783_hit_sezonu...io_armani_.html lub taki http://allegro.pl/item156489124_armani_now...a_polecam_.html ale nie wiem czy warto kupować takie garniaki bo chyba 500zł płace za samą nazwe armani :-P , a i czy te garnitury to nie jakies podróbki bo z tego co wiem to w ciuchach armaniego itp chodzą niezłe szychy, a tu idzie taki kupic za ok 1000zł, czy może kupić sobie jakiś nowy do 500zł i dać sobie na luz z Armanim i innymi tego typu markami? Edytowane 11 Stycznia 2007 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Chyba juz wiem. Czarny w biale pionowe prazki + czaran koszula + bialy waski krawat + czerwona husteczka w marynarce + kapelusik z biala obwodka + czarne buty (ale bialych skarpet nie zaloze ;)) albo biala koszula + czarna mucha + czerwona roza ( http://pub.tv2.no/multimedia/na/archive/00...lde_154157a.jpg ):> Ciekawe czy to przejdzie... a kupic chyba nie bedzie taki problem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 sorry za off top ale to już przesada... na allegro garnitur? OWNED... a tak warcając do tematu ten z pierwszego linku fajnie wygląda :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 sorry za off top ale to już przesada... na allegro garnitur? OWNED... a tak warcając do tematu ten z pierwszego linku fajnie wygląda :] Poza tym to są jakies podrobki... Garniak od Armaniego za 750 zł? Wolne zarty :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 jakby w cenie było 0 więcej to owszem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiMatik Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Ja jako 16-latek potrzebuje na zakonczenie gimnazjum+egzamin gimn. jakis garniturek Podobaja mi sie garnitury z szerokim kolnierzem + koszula z szerokim kolnierzem. Jakei teraz sa modne? Doradzcie cos.... najlepiej czarny w biale paski, osobiscie chcialme bialy,lecz mama sie nie zgadza:( Ma to byc cos czego nie maja inni!! Nie zwykly, tylko jakis niezwykly :) Skorzany :D:D - bylby niezwykly :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Ten 1st armaniego wypasniony, stylowy i wogole ;] Ja znalazlemc os takiego: Calkiem niezliutki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Sorry ale na allegro garniaki to juz przesada ... Ja jak kupowalem garniak to chyba 2 3 sklepach po 5 gariakow przymiezalem a tak czy siak spodnie poszly do przerobki wiec nie radze niekomu w ciemno garniaka kupowac. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Sorry ale na allegro garniaki to juz przesada ... Ja jak kupowalem garniak to chyba 2 3 sklepach po 5 gariakow przymiezalem a tak czy siak spodnie poszly do przerobki wiec nie radze niekomu w ciemno garniaka kupowac. Pozdrawiam Nie nie zamierzam kupić garniaka na allegro to były tylko tak dla przykładu linki, chciał bym sobie kupić garnitur od Armaniego ale w moim mieście na pewno takich nie ma i to jeszcze w tych cenach :-P pewnie są w większych miastach ale ceny na pewno kosmiczne. No nic kupie sobie jakiś fajny garnitur mniej znanej marki pewnie są jakieś ładne do 1k, a od Armaniego sobie sprawie jak wygram w Lotto :-P Xpektor no no piękny garnitur cena pewnie też piekna :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Garnitur Armaniego za 750zł czy nawet 1k... taa, chyba prostu z Turcji :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 (edytowane) Xpektor no no piękny garnitur cena pewnie też piekna :-PRównie dobrze mozę to być garnitur od Zegny jak od zwykłego krawca. W cenie od 300 - 15k. Na cenę garnituru w glównej mierze wpływa jakość materiału i nici użytych przy uszyciu(a tego nie da się ocenić po focie xpektora). W drugiej kolejnośći jest to cena krawca i cena projektu( totez Zegna kosztuje X razy więcej od identycznie jakościowego Bytomia/Vistuli/Próchnika z najdroższych serii) Poza tym jest to garnitur z połyskliwego materiału, nie nadający się na wiele okazji. Generalnie jeśli chodzi o dobór garnituru to niscy faceci powinni wybierać pionowo prążkowane i bez wywijanych od dołu spodni, optycznie ich wydłużajacych. Jak jesteście chudzi i wysocy to w prążkowanym będziecie wygladali jak tyczka. IMO jeśli nie chodzi się w garniaku na codzień to spokojnie można kupić takiego z tańszych materiałów. Jak moja praca będzie wymagała codzienności w garniturze a i sam garniak determinował prestiż, to pomyslę and Zegną. W tym momecie(studniówka) rozsądnym max wydaje się dla mnie Bytom/Sunset Suits za ~600zł. I pamietajcie, że nawet jak wydacie 2k na modny garniak i tak będziecie wyglądali jak wieśniak jeśli nie dobierzecie odpowiednio kosuzli i krawata. Nie wspominajac jeśli ubiór Waszej studniówkowej partnerki takze nie będzie do koszuli/krawata pasował. Edytowane 11 Stycznia 2007 przez srekal34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Srekal34 dobrze prawisz. Osobiscie tez nie wydam jak narazie ogromnej sumki na garniaka (to dopiero za pare lat ;)). Mysle ze max za komplet dam 1000zl, choc zalezy co z butami... musza byc wygodne na takiej imprezce jak studniowka. Najwazniejsze zeby ladnie pasowal, bo nie problem kupic za duzy czy zbyt maly garniak, a pozniej wygladac w nim jak pajac. Do tego dobrac zle kolorki, nieodpowiedni kroj do naszej budowy i smiech murowany;] A ten garniak znalazlem tu: http://www.joyvi.com.pl/galeria.html , to raczej nie jest jakas znana i droga firma. Mam nadzieje ze uda sie mi w tym lub przyszlym tygodniu posmigac po sklepach i znalesc cos odpowiedniego. Nie wiem tylko czy isc bardziej w garniaki ala gangsterzy z lat 30, czy raczej kupic cos takiego jak ten armani w biale prazki czy ten ktorego fotke umiescilem wyzej... Zreszta jedno drugiego nie wyklucza. Czarny garniak w biale prazki, zawsze bedize na czasie, a zmienic koszule czy krawat to juz nie taki duzy wydatek... zreszta kto chodzi ciagle w jednej. A ceny Vistuli jak wygladaja? Mam z tej firmy koszule i jestem bardzo z niej zadowolony, mimo jej dosc wysokiej ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Nie lepiej przeznaczyc caly dzien i przejsc sie po salonach z garniutarami? Takie patrzenie na fffoteczki nic Wam nie da... Trzeba zarzucić szmate na siebie i zobaczyc jak sie w tym wyglada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 a przy okazji trochę pogadać z ładną ekspedientką xD kupowanie ganiturów jest fajne :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 A ceny Vistuli jak wygladaja? Mam z tej firmy koszule i jestem bardzo z niej zadowolony, mimo jej dosc wysokiej ceny.Vistule kupisz w cenie tego "Armaniego" z linka wyzej i zapewniam Cię, ze bedzie to garniak znacznie lepszy jakościowo;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Ja garniaka kupiłem za 5 stów z koszulą krawatrem i butonierką (gratis) ;) Nie przeznaczam na to tyle kasy co Wy, raz że mi skzoda, a dwa to nie chodze dużo w tym żeby sie zuzywało, do tego jak kupie teraz za 500zł garniak, jak wyjdzie z mody to za kolejne 500 kupie modniejszy i bedzie lux :P Ja mam 'prawie' :lol: czarny w "prawie" :lol: czarne paski, ani to grafit ani czarny.. taki jakby wyprany nie w perwollu black magic :lol: W wyborze pomogła dziewczyna i expedientka w Galeri kaziemierz w kraku (sklep na górze po prawej przed 'aleją' z baram/fast foodami i kinem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Dzis przelecialem 1/3 bielska-biała szukajac czegos fajneiutkiego. Pierwy pod ostrzał padło centrum hnadlowe Sfera. Sunset - zonk, to samo co w miescie w ktorym sie ucze, czyli nic ciekawego. Nastepne, cos na D... ceny ponizej 1000 nie schodzily i bez zadnej rewelki. Pozniej Vistula, w ktorej spodobal mi sie jedne garniak, juz na pierwszy rzut oka. Czarny w cieniutkie, ale bardzo wyraazne zolte pionowe paski w dosyc duzych odstepach od siebie (czegos takie szukam), patrze na cene - 1250 i wyszedlem ;] Zalamany pojechalem do galerii Auchana. Vistula, 2 ladniutkie prawie calkiem gladkie i czarne, ale po 1k ;] POnziej Sunset (a byl w jego miejsc kiedys bezmarkowy sklep z zarabistym wyborem garniakow i koszul) i w nim to samo czyli nic, oprocz jednego czarnego za 1k ;] Wkurozny juz na maxa ide do obuwniczego, patrze a tam olsnienie - zajebiste czerwone buciki, ktore oczywiscie kupilem. Osobiscie uwielbiam ten kolorek, mam nadzieje ze nikt podobych sobie nie sprawi. Trawalo to moze 5 min, uwielbaim takie spontaniczne decyzje. Jutro fotki zrobie, zobaczycie ;) Teraz musze dopasowac garniaka do butkow. Troszke na odworot, ale chyba nic zlego sie nie stanie. Mysle o czarnym w czerwone prazki, lub calkiem czarnym + czerwona lub czarna koszula + czerwony lub czarny krawacik... a i jeszcze rozyczka ;] bedzie wypasik ]:-> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 a jakie macie buty? ;) Ja do garniaka zakupiłem wojasy premium ;) Tylko że w wersji czarnej ;) Bardzo gustownie i klasycznie się prezentują :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 ja buciki mam takie lekko kwadratowe z przodu ;p Stare niemodne , mam zwykłe ale sa nie wygodne, wiec ide np na studiówke w wygodnych ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Wypowiem sie bo na codzien chodze w garniturze i pod krawatem. Kupuje przewaznie Sunset albo Vistula. Kiedys skusilem sie na jakis drogi garnitur. Niestety bardzo szybko poprzecieraly sie rekawy od chyba trzymania rak na stole ;) Garnitury sa coraz gorzej wykonane, wisza jakies nitki, guziki odpadaja po tygodniu itp. Nie kupuje aktualnie topowych modeli bo sie to zwyczajnie nie oplaca. Jedynie warto dolozyc do koszuli porzadnej, i tutaj nie kieruje sie marka ale wykonaniem. Jesli masz potrojny szew to kupuje, firma bez znaczenia. Generalnie ceny sa tak wysokie z racji marz w sklepach. Mam kontakt ze sklepami zawodowy i moze nie uwierzycie ze spodnie koszuja w hurtowni 19 zlotych a te same w sklepie 199. Stringi damsklie za 3 zlote sa sprzedawane za 99. Marze sa ogromne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Pikniutki, szkoda tylko ze stoi ok 1000 ;\ Wczorazj znow chodzilem po sklepach w mniejszych miastachi i nic. W sklepach masa garniakow, pytam o czarny lub czarny w czerwone prazki - nie ma (czarny garniak moim zdaniem jest ponadczasowy, wiec powinno byc ich mase. Chodzi mi o czarny wygladajacy jak czarny a nie jakis stalowy czy grafit ;\). To jakie sa? Z kullkudziesieciu, tylko 5-6 bylo na moje wymiary (chodzi o wzrost), a najwiekszy peszek ze byly oblesne. Poszukiwania trwaja ;[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) To kup najlepszy możliwy materiał na który Cię stać i idź do krawca i będziesz maił lepiej wyglądajacy garnitur niż większość na studniówce, chocby dali za niego 10k. Garnitur uniwersalny nigdy nie będzie tak dobry jak ten szyty na miarę. Najlepsze firmy jak Zegna szyją na miarę... Edytowane 14 Stycznia 2007 przez srekal34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Wczorazj znow chodzilem po sklepach w mniejszych miastachi i nic. W sklepach masa garniakow, pytam o czarny lub czarny w czerwone prazki - nie ma (czarny garniak moim zdaniem jest ponadczasowy, wiec powinno byc ich mase. Chodzi mi o czarny wygladajacy jak czarny a nie jakis stalowy czy grafit ;\). To jakie sa? Z kullkudziesieciu, tylko 5-6 bylo na moje wymiary (chodzi o wzrost), a najwiekszy peszek ze byly oblesne. Poszukiwania trwaja ;[ Tzn. jakie wymiary dokladnie? Miałem problemy z kupnem koszuli. Wiadomo, w tym sezonie panuje moda na filolet. Nie moglem znalezc koszuli w moim kolorze na powyzej 190cm <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Tez mysle o szyciu na miare... wtedy bedzie wszystko pasowalo jak nalezy, a i klorek bedize odpowiedni. Tylko ile taki krawiec skasuje, czy wyrobi sie, a i trzeba znalesc odpowiedniego ;] Wzrost 195cm, choc narazie problemu z koszulami nie mialem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Krawiec Ci z tańszych około 300zł, do w sumie nieskończoności ;) Ale pamietaj ze to sama robocizna, za materiał musisz sam zapłacić. Ja maiłem problem tkai, ze duzo marynarek do mnie nie apsowało - potrzebowałem marynarki na 112 w klatce i 80 w pasie, ale wkońcu się udało choć nie jestem do końca zadowolony ale moze być ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Ja tez mam taka dziwna budowe, nic nie pasowalo, a w tym roku mam studniowke i musialem miec dobrze dopasowany garnitur. Kupilem w sklepie w bytomiu - Makon - mozecie cos powiedziec o wykonaniu? Tego samego dnia pani mnie wymierzyla, zaznaczyla wszystko igielkami i poszedl do przerobki. Pasuje idealnie, jestem naprawde zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Noi wkoncu sie udalo... Po raz kolejny przelecialem sklepy i padlo na Vistule. Czarny w atlasowe paski (tez czarne ale ciemniejsze), za 600stow przecenione z 1000. Do tego czarna koszula w jodelke z vistuli + czerwony krawacik i czerowne buciki, i czerowna roza ;) Bedzie wypas... po odbior we wtorek ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 xpektor, to ty z B-B jesteś? :D Tak na przyszłość to jeszcze Ci radze, że eleganckich ciuchów możesz szukać w sklepie Modema koło Sfery (Na przeciw centrum, za parkingiem.) Pozdrawiam. ;-) BTW. Też powoli muszę zacząć myśleć o garniaku, ale mam problem, bo nie lubie nawet koszul na guziki, a na myśl o eleganckich butach mnie skręca. Wolę się nie zastanawiać, co będzie po ubraniu full pro garnituru... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Noi wkoncu sie udalo... Po raz kolejny przelecialem sklepy i padlo na Vistule. Czarny w atlasowe paski (tez czarne ale ciemniejsze), za 600stow przecenione z 1000. Do tego czarna koszula w jodelke z vistuli + czerwony krawacik i czerowne buciki, i czerowna roza ;) Bedzie wypas... po odbior we wtorek ;D Czerwone buciki?? :blink: Zapodaj fote bo jestem ciekaw jak wyglądają :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 HAhahaahhAHHAHAahahah, mam nadzieje ze walnales byka w poscie z kolorem tych butów... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...