ReM Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Witam serdecznie!!! Potrzebuję pomocy, mianowicie muszę kupić nową mobo bo mój ECS powoli się sypie i jak tak dalej pójdzie, wkrótce odejdzie w zaświaty :sad: a i tak daje mi nieźle popalić swoimi marnymi osiągami :angry: Myślałem o kupnie Abita VT7, gdyż mogę przeznaczyć tylko i wyłącznie sumę w granicach 200PLN (+/-) a z tego co czytałem to niezła mobo w tym przedziale cenowym. Ta płyta musi posłużyć przez dość długi okres czasu, bo niestety nie mam funduszy żeby cokolwiek jeszcze wymieniać i przez długi czas będzie na niej pracował Celeron 1.7 W dość dalekiej przyszłości (najwcześniej za rok) chce wymienić procesor na Celerona D lub używanego P4, ale to kiedyś :wink: Czy uważacie że ta płyta warta jest zakupu? Czy mój procek i GPU bez problemu będą z nią współpracować? Czy obsługuje ATA 133, bo w różnych źródłach różnie podają :? Jakie są możliwości OC tegoż Abita (bo w ECS są marne :mur: ) a dobrze byłoby popchnąć Celka na jakieś > 2 GHz :D Moja konfiguracja: Celeron 1.7 [Wilamette] ECS P4S5ADX GeForce 2 Mx 400 2 x Maxtor ATA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 kup używanego Abita IS7-E super płytka na 865PE :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 ty sie dowiedz czy ten twoj celeron 1.7 pojdzie na nowych plytach s478 bo intel cos kombinowal ,ze te starsze celere do 2.0 nie chcialy chodzic na plytach i865 na VIA nie powinno byc problemu ,ale nie wiadomo czy to problem chipsetu czy jakas zmiana w s478 w pozniejszych wydaniach abit VT7 spoko plyta o - w testach wydajnosci nie ustepowala i875 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...