michalpl Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Witam, Mam bardzo niski wynik odczytu z pamięci odczyt: 3100mb/s zapis: 1250mb/s czas oczekiwania: 50,9 ns wyniki zapisu i dostępu nie są takie złe ale odczyt jest fatalny timingi mam ustawione na 2.5-3-3-8 może ktos juz miał taki problem i może mi pomóc z tego co wyczytałem na amd64 powinienem miec odczyt na poziomie 5200mb/s z góry dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezker Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 olej te testy v evereście bo one są nic nie warte.Ja noim sprzęcie(patrz:sygnatura)potrafie mieć więcej niz zestaw na athlonie 2800+(nie pamiętam dokładnie jaki)a np .mniej niż zestaw na celeronie 1,30 ghz :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalpl Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 No ale tak niski odczyt oznacza że ta kość jest zrąbana albo mam coś źle skonfigurownego kompa. Chciałbym aby wszystko działało ok. I te 2000mb/s rożnicy w odczycie może znacząco wpływac na wydjaność pamięci i kompa. :angry: :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tallib Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 W tym Evereście zdarzają się jakieś niedokładności-dlatego wypuszczają co chwilę jakieś beta wersje!Ja mam np.wartość DMi-ostrzeżenie-dokłądność danych DMi nie jest pewna...spróbuj w programie AiDA 32 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalpl Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 w aida 32 praktycznie mam takie same wyniki :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) Ja mialem podobny problemik przy moich Twimoskach 2.5/3/3/8 więc podobnie. Wyniki prezentowały się podobnie do Twoich, niemal identycznie. Moja MoBo to GB K8NF-9 i co sie okazuje, pamiątki nie były w dualu. Aby poszły w dch trza je było wcisnać w 1 i 2 slot, tudzież 3 i 4 :) Nagle wynik podskoczył do ~5200/1800. Może taka prosta podpowiedz, ale a nuż to o to chodzi :) Obadaj w jakimś CPU-Z czy chodzą w dualu. Pozdrawiam Edit: Przez cały czas myslalem, ze masz dwie kosci :blink: z Twojego opisu wynika ze jedną 512, może jednak 2x256 :> Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez emilooos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 chyba do duala to w 1 i3 oraz w 2 i4 sloty... a moze to jakaś plyta inna dziwna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Mylisz się, dziwna płyta ;] tak jak mowie 1,2 / 3,4 Ale czy on ma wogole 2 kosci ?? Prosimy o odpowiedz :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) ja miałem okazje sprawdzic na sobie roznice w wydajnosci miedzy kingstonami a twinmosami i ciekawe wyniki dostałem, szukam kosci na którem mogł bym wymienic to co mam teraz i testowałem twinmosy 2x512 400 CL2.5 i kongstony 2x512 400 CL3 i co ciekawe w evereście na twinmosech miałem odczyt~5100 opuzn~86 a na kingstonach miałem odczyt~5300 a opuznienie 82 !!! twinmosy niby nizszy timeing a jednak kingston górą, na kingstonach wyciągnełem 230MHz 2.5,3,3,6 2.8V a twinmosy nie drgneły ani o MHz !!!! kolejny szok Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Co do wyników - granica błędu ! Nie ma czym sie rajcowac ;] A co do doświadzczeń z Twinmoskami to przykre ;] moze na jakiś badziewnych kościach, moje mteci dają przy 2.5/3/3/7 1T na 233(466) więc nie narzekam <_< Dosyć BTW, nadal czekamy na jakiś odzew Pana założyciela topicu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalpl Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Mam jedną kość hynixów i nie wiem czy ta kość jest lipna czy może mam coś źle ustawione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...