Skocz do zawartości
buxii

Mam Frezarke... Ale Czy Sei Nada?!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam frezarke do drewna, czy po zastosowaniu odpowiednych frezow dalo by sie robic na niej spody do bloków wodnych ?! Niektorzy mowia ze jest to za duza szybkosć zeby obrabiac metal... czy to prawda ?! czy da sie uzyc do czegos tej maszyny ?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale masz taka stolowa z ruchomym stolem czy cos takiego ?

czy taka co sie w rekach trzyma ? jak taka trzymana to chyba bedzie bardzo trudno zrobic bloczek...

predkosc to raczej najpowazniejszy problem... ja mam w domu taka trzymana i ona ma obroty 20.000 33.000 a to jest sporo za duzo jak dla miedzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro z frezowania bloczku nici, to można sobie chociaż reza z drewna wystrugać. :D Proponuje coś dla prawdziwych koneserów - rez w kształcie beczki do piwa. :lol: A tak wogóle to kto powiedział że do chłodzenia trzeba stosować koniecznie wodę... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe no... on ma wszystkie narzedzie wiertarki itp. jego tata byl kiedys stolarzem i zostaly te narzedzia.,.. to kazalem sie zapytac ale widze ze chyba nici z tego :P ale za to ladne rzeczy mozna sobie walnac wlasnie jak napisali do gory... beczka a w srodku pojemnik na wode.. .. do wc :) niezle by to moze wygladalo :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

puszka to alu (sa takie litrowe piwska i to jest chyba stalow) wiec by sie gryzlo zmiedzia... chyba ze przeciw korozyjne srodki stosowac...

1381409[/snapback]

te puszki alu do napojow sa czyms powlekane ,jak sobie wyobrazasz kontakt zywnosci z aluminium utlenionym??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi