Skocz do zawartości
smk

Mod Bombera- Próba Druga

Rekomendowane odpowiedzi

Nooooooo ładnie

@smk tylko nie walnij znowu jakiejś kichy.

Pierwsza uwaga.

Musisz ścianki boczne rozdzielić, żeby było wygodniej wyciąć okno,

Nie wyobrażam sobie zdejmowania ścianek w całości razem z pleksi, nie wspomnę o nie umyślnym uszkodzeniu okna (np. zarysowanie)

A jak będą oddzielnie, to można zrobić ściankę na zawiasach. Osobiście żałuje że sam tego nie zrobiłem.

Po drugie

Dobrze jak byś miał starą płytę główną ATX w celu dopasowania jej obudowy.

Patrząc na fotki pokazujące tył, widzę dużo pracy która może być nie doceniona. Podkreślałbym że to jest obudowa AT

Ile za nią dałeś ?????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu niespodzianka bude miałem za darmo, miała iść na złom, ale ją przehwyciłem.

będzie dużo zabawy z tą budą. tył dędzie cały z pleksy bo będzie łatwiej wykonać i leprze to jak bocięta blaha na otwory od płyty, i kart.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu niespodzianka bude miałem za darmo, miała iść na złom, ale ją przehwyciłem.

będzie dużo zabawy z tą budą. tył dędzie cały z pleksy bo będzie łatwiej wykonać i leprze to jak bocięta blaha na otwory od płyty, i kart.

1403420[/snapback]

Dobrze kombinujesz z pleksi, bardzo dobry pomysł i praca będzie łatwiejsza :D

Teraz masz działający komputer i odbudowę do roboty. :D

Powodzenia :D , dodawaj fotki, na jakim jesteś etapie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

narazie jestem na etapie jozkręcenia całej budy. to jest rozmontowanie wszystkiego co się da odkęcić żeby został sam szkielet i wtedy zaczne szpahlowac, polerować, zcierać oj dużo zabawy

jak zaszpahluje to zapodam fotki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Ostatnio tez nabylem bardzo podobna bude... takze AT i takze blacha jest w jednej czesci. Zastanawialem sie czy rozcinac czy nie ale wreszcie postanowilem ze rozetne. Odcielem pierwszy bok i teraz problem... pomiedzy gorna czescia a bokiem mam troszke przerwy. Myslalem o podniesieniu calego boku tak zeby krawedz boku schowala sie pod krawedziami gory (mam troche miejsca), tylko jak tu zakryc teraz dziure na dole? Jutro bede wycinal dziure z tylu na wejscia, moze zapodam fotki ale to juz chyba w nowym temacie :)

1404420[/snapback]

Musisz to jakoś zamaskować, dodać listwę dekoracyjną, coś co może wpłynąć na estetykę.

Nie widzę tego więc strzelam :D

@Stenes załóż nowy temat w dziale modyfikacji. Będziemy u Ciebie o tym pisać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapraszam. nowe fotki na pierwszej stronie w moim pierwszym poście

1403262[/snapback]

pff, ale jak juz zrobiles nowe fotki to mogles tez odkurzyc kompa (chociaz tyle :mur: ) i zrobic od nowa fotki... a nie dalej taki syf, jak mozna tego nie poprawic? ale to swiadczy tylko o tobie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi