Skocz do zawartości
bily_1

Niepodkręcalny Sempron 2500+?

Rekomendowane odpowiedzi

mam semprona 2500+ , abit nf7 v.2.0 , chieftec 360W, kingston 512mb RAM.no i właśnie na tym sprzęcie (przy temp 41 w stresie) nie moge go wogóle podkręcic,po zmianie fsb na 175 prime95 na poczatku wywala błędy a na 200 komp nawet nie wstaje.Nie wie ktoś dlaczego on sie wogóle nie kręci?? czytałem że na fsb 200 to powinien spokojnie pójśc a u mnie nic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmm..u mnie akurat na 175 tez wywala błedy a na 200 spokojnie idzie..dziwne no nie ?? W każdym razie zmien napiecie a powinno pójść

Bo masz płytkę bez blokady PCI/AGP. Ja w drugim kompie na takiej samej płycie jak twoja mam Semprona 2800+ i wszystko co moge podkręcić to 180MHz. Na 200 nie wstaje. Zasiłka to Fortron 300W. Napięcie na procka oczywiście podnosiłem, ale to nic nie dało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przed chwilą jeszczze raz podkręciłem na fsb 175 zapuszczam prime95 , patrze napięcia i nagle skacze do 1.8!!!!!!!!! , na normalnych ustawieniach mam i tak spore wachania 1.58-1.62 . :mur: :mur: nie wiecie co może to powodowac?? wywaliłem kupe kasy na zasilacz a on gorzej niż jakiś codegen (mam chiefteca 360W) Bardzo prosze o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...