nrl Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Link. Samsunga SpinPoint 200 GB SP2004C http://www.samsung.com/pl/products/harddri...ata/sp2004c.asp http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17455 ludziska co myślicie o tym twardzielu zamierzam zmienić moją zasłużoną barke na coś innego(nigdy bym się nie spodziewał że będę zastanawiał się nad samsungiem). Twardziel przyszłościowy sata II i NCQ wiec nic lepszego teraz nie znajdę i cena nawet spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) też się nad tym dyskiem zastanawiam najpier myślałem o Seagate 200gb Barracuda 7200.7 8mb SATA / NCQ http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=126082 ale ten Samsung ma o niebo lepsze parametry tylko nie wiem dokładnie o co chodzi z tym SATAII czy to chodzi o to że to działa na SATA/300 czy poprostu to jest SATA/150 po tuningu :? Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez MAGIC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99none Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) witam, - mnie tylko martwi to, że moja m/b typ P5AD2E Premium nie obsłuzy tego SATA II a tylko SATA 150. - na marginesie to trochę dziwne że taka w miare nowa m/b nie mogła być zrobiona z obsługą SATA II 300. - cos jest namieszane z tymi parametrami, SATA II bedzie działąć na SATA ale oznaczenie powinno być SATA 300. :cry: p.s. kupuję. Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez 99none Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 ale ten dysk można podłączyć do SATA150 ??? są już gdzieś jakieś testy najlepiej na podłączeniu do SATA150 ???? . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-t Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 tylko nie wiem dokładnie o co chodzi z tym SATAII czy to chodzi o to że to działa na SATA/300 czy poprostu to jest SATA/150 po tuningu :? 1381054[/snapback] SATA II różni się od SATA nie tylko dwukrotnie większą prędkością transferu ale również innymi cechami np. SATA II jest "hot swapable". Obsługę standardu SATA II mają np. karty na chipsecie nForce4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 ja sie nawet nad segatem nie zastanawiałem mam dosyc juz tych peknietych wtykow od zasilania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 ale można tego Samsunga pod SATA150 podłączyć ??? ??? ??? bo mam zamiar go kupiś ale nie wiem czy będzie obsługiwany . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 można na bank sata so wstecznie kompatybilne do poprzedników (aż jednego:) ) kupuj i złóż relacje z placu boju :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 sata 150 bedzie ci dzialac. "hot swapable" to znaczy ze mozna sobie podlaczac i odlaczac w dowolnym momencie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Jeżeli ten Samsung jest taki dobry jak Samsung 200gb na ATA którego posiadam to bierz smiało i sie nie zastanawiaj :):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 sata 150 bedzie ci dzialac. "hot swapable" to znaczy ze mozna sobie podlaczac i odlaczac w dowolnym momencie ?? 1382931[/snapback] tak :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-t Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Dokładnie tak. Dlatego do niektórych najnowszych płyt głównych obsługujących SATA-II dołaczane są śledzie z wyprowadzonymi złaczami SATA by móc podłączać zewnętrzne dyski twarde. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Funkcjonalność "hot-swap" (przynajmniej w teorii - specyfikacji Serial ATA) oferuje już SATA I. W II miała ona zostać poszerzona o bajery potrzebne przy tworzeniu bardziej zaawansowanych struktur składowisk danych (większe macierze etc.). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 (edytowane) to ja chba zrezygnuje z zakupu sagate 200gb Barracuda 7200.7 8mb SATA / NCQ i wezme tego samsunga. tylko nie wiem czy to będzie dobry pomysł. możliwe że samsung na sata I dysk będzie słabszy od seagate. Poczekam jeszcze na jakieś testy i zobaczymy. Ale oglnie zapowiada się że będzie to najlepszy wybór. Jest może jakiś kontroler sata II z raidem na pci?? Edytowane 14 Kwietnia 2005 przez pikolo61 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 ten dysk mozna kupic taniej... a sam w sobie posiada te wszystkie zalety ktore ma reszta SPINPOINT'ow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alacak Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 ten dysk mozna kupic taniej...Powiedz gdzie? I moze jeszcze polec jakis sklep/hurtownie, gdzie sprzedawcy bedzie chcialo sie ruszyc dupe, zeby sprawdzic jaki ma naped. Jak na razie, to karzą mi kupowac kota w worku. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Na przykład TUTAJ. Tyle że aktualnie niedostępny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 ten dysk ma zasilanie sata i zwykle czy tylko sata ?? bo mam zasilacz tagana i z ekranowanym zlaczem zasilajacym do dysku i nie wiem czy lepiej bedzie jak bede zasilal ten dysk przez przejsciowke z ekranowanego zlacza, czy z nieekrowanego sata bez przejsciowki ?? dysk niestety jeszcze do mnie nie dojechal :((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alacak Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Na przykład TUTAJ. Tyle że aktualnie niedostępny...I tyle, ze cena skoczyla z 414 na 429 w ciagu 2 minut gdy przegladalem :) I tyle, ze tez nie moga sprawdzic jaki naped. To tyle - prosze o inne propozycje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Ma ktoś już ten dysk?? Bo nie wiem czy kupywać go czy nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 (edytowane) ja mam :) fajniutki, zimniutki. mam z napedem NIDEC. taki mi sie trafil i bardzo dobrze :) Edytowane 26 Kwietnia 2005 przez teges Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99none Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 witam, - i z czego zasilasz ten dysk SATA II :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 ja mam :) cichutki , fajniutki, zimniutki. mam z napedem NIDEC. taki mi sie trafil i bardzo dobrze :) 1396455[/snapback] mozesz zrobic jakies testy ?? był bym wdzięczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 ja moge przeslac komus wykres z hdtach 3.0 zeby ktos go tu umiescil. Ja nie mam jak go wrzucic do neta (poblokowane porty) Dysk w wersji EIDE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxxx Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 ja moge przeslac komus wykres z hdtach 3.0 zeby ktos go tu umiescil. Ja nie mam jak go wrzucic do neta (poblokowane porty) Dysk w wersji EIDE 1397559[/snapback] A tu http://www.imageshack.us/ go wrzucić nie możesz? Poblokowane porty nic do tego nie mają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 (edytowane) To w jakiej wersji będzie najlepszy NIDEC, EIDE czy może jakiś inny ?? Edytowane 20 Kwietnia 2005 przez pikolo61 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 dzieki za link :) nie znalem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cloot Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 czy nForce2 obsługuje NCQ? (płyta Asusa w wersji deluxe) SATA ma, ale nie wiem w jakiej wersji (sprawdze, ale może ktoś napisać jak pamięta) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Nie obsuguje NCQ, ma SATA I Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cloot Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 dzięki. Fcuk, a myślałem że kupię tego Samsunga, ale chyba nie ma sensu. Tak na prawdę to szukam jak najcichszego dysku, bo w mojej budzie słychać _tylko_ WD800 i wentyl od zasilacza 120mm@19DBa, i już mnie trochę wkurzają. (reszta chłodzenia to dwa Noiseblockery S1, których NIE słychać, nawet po zbliżeniu ucha na ok. 15cm) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...