akslow Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 dysk jest bardzo cichy napewno cichszy niz jakikolwiek WD :).. A do tego szybki. Moge polecic samsungi na silniku NIDEC bo tylko te slyszalem :) O JVC nie slyszalem dobrego zdania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 dzieki za link :) nie znalem :) 1398579[/snapback] nie za szybki ten twardziel ja mam 72MB w HD Tachu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 nie za szybki ten twardziel ja mam 72MB w HD Tachu 1401832[/snapback] Ja czegos nie kumam :? Co to znaczy ze masz 72MB w HDTach?? Chodzi Ci o sredni odczyt czy maksymalny?? Moze jestem niewierny tomasz ale poprosze o linka do wyniku :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 (edytowane) sorki ale juz ci nie podam bo stałem się dzisiaj posiadaczem samsunga 200GB a 120GB sprzedałem :( zawiodłem sie na samsugu wszczyscy pisali ze jaki on to cichy a do seagate 120GB to nie ma co porównywać. inna klasa co seagate to seagate !!!! cisza w 100% a samsundzyn grych grych grych i zabrał jeszcze 20GB dla siebie :) samsunga mam na silniczku nidec więc nie moge sobie wyobrazić co by się działo na JVS trach trach trach :) Edytowane 22 Kwietnia 2005 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 (edytowane) Sam widzisz ze nie jest to cudo nie z tej ziemi :-| Odizoluj dysk od obudowy np.wieszajac go na gumowych gumkach u mnie chodzi ciszej niz jak lezal na gabce na dnie obudowy :wink: pozdrawiam Edytowane 23 Kwietnia 2005 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zerknijcie na moj konfig i powiedzcie czy bede mogl podlaczyc ten dysk ? Bo on jest SATA II a ja mam na plycie napisane ze obsluguje SATA I i nie wiem czy pojdzie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 crash_zero będzie działał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 THX kupuje niedlugo, aha czy to jest aktualnie najnowsza i najszybsza wersja tego 200 gigowego samsunga? http://www.znak.pl/pages/show_product.php?...tSam200+SP2004C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 z tego co mi wiadomo to tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Dobra teraz czekam na kase, dzieks za pomoc i pozdrawiam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziq Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 ja chyba dzisaij popoludniu w pcp zamawiam go wiec na dniach sie podziele uwagami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 http://znak.pl/pages/show_product.php?id=hddsatSam40+SP0411C Czy wszystkie samsungi sa tak ciche? Bo chcem kupic dwa, zeby nie dzielic na partycje i mysle o tym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyyy Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 1410515[/snapback] Nie za bardzo rozumie tok Twego rozumowania... Nie chcesz dzielić dysku na partycje i dlatego chcesz zapłacić ponad 100zł więcej za tą samą pojemność rozbitą na dwóch dyskach :mur: No chyba że chcesz połączyć je w raid(ale o tym nie piszesz) to i tak rozsądne jest podzielić choćby na dwie partycje(C-system, D-reszta) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Co zle? Czy to trudne pytanie? Wszyscy gadaja ze SP 200gb taki super i go biore. Na dodatek chce kupic dwa dyski i pytam czy tamten jest rownie wydajny, cichy i sie tak malo grzeje jak 200gb w swojej kategori. Ale juz wiem, niestety seagate odchodzi w zapomnienie bo samsungi wszystkie serie sata sa tak wydajne jak ten 200gb. Zreszta juz zdecydowalem, biore ten: http://sklep.benchmark.pl/pelny_9845.html oraz SP 200GB SATA II, mysle ze to bedzie dobry i cichy wybor.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyyy Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Co zle? Czy to trudne pytanie? Wszyscy gadaja ze SP 200gb taki super i go biore. Na dodatek chce kupic dwa dyski i pytam czy tamten jest rownie wydajny, cichy i sie tak malo grzeje jak 200gb w swojej kategori. Ale juz wiem, niestety seagate odchodzi w zapomnienie bo samsungi wszystkie serie sata sa tak wydajne jak ten 200gb. Zreszta juz zdecydowalem, biore ten: 1410579[/snapback] Ok wybór dobry(moim zdaniem)... Pisząc jedna poprzedeniego posta zrozumiałem że chcesz kupić tylko 2 dyski 80GB i ich nie dzielić. Ogólnie obecnie najlepsze chyba są samsungi(w miarę;szybkie, ciche, zimne) B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Hehe, 80gb zamawiam jak dobrze pojdzie juz jutro. A na 200 musze poczekac z tydzien :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 kurcze az takie ciche to one nie sa, ale zimne i szybkie owszem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 kurcze az takie ciche to one nie sa, ale zimne i szybkie owszem 1411358[/snapback] nie wiem jak sata ale na ATA sa bezgłośne... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomulus Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Co do Sata to fakt nie sa ciche! szczegolnie 120GB, 1614C wypadaja cichsze. No coz na poczatku byl rewelacyjnie szybki {1214C} +/- 50 teraz spadl do 43-46. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Dysk drze morde jak oszalały :( , i nie jest wcale taki szybki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Jako, że różne opinie są to spytam, czy może zamiast tego Samsunga lepiej wziąć Hitachi 160GB (200 chyba niestety nie ma), czy może Seagate 200GB czy jeszcze WD też 200GB - oczywiście wszystko na SATA, bo mam wątpliwości. Drugie pytanko - czy mój Abit AI7 obsłuży NCQ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Kuwa ale seagate tak chrobocze ze ja wlasnie sprzedaje na allegro dokladam i biore samsunga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 zaraz zaraz. Jezeli ktos mówi ze coś mu chrobocze to robi oczywiscie test głośności na jakiejs gąbce albo dysk połozony na ksiazce czy czyms innym, bo w obudowie to kazdy dysk chrumka jak zarzynana swinia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 (edytowane) Kuwa ale seagate tak chrobocze ze ja wlasnie sprzedaje na allegro dokladam i biore samsunga 1418900[/snapback] ale jak już by kupuwał seagate to tą nową wersje 7200.8 a te są cichsze dużo od swoich poprzedników. ja sam mam zamiar kupić tego seagate tylko muszę dozbierać troche kasy, albo poczekam jeszcze i kupie seagate na sata 2. Edytowane 30 Kwietnia 2005 przez pikolo61 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Na pewno cichsze od samsunga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 zaraz zaraz. Jezeli ktos mówi ze coś mu chrobocze to robi oczywiscie test głośności na jakiejs gąbce albo dysk połozony na ksiazce czy czyms innym, bo w obudowie to kazdy dysk chrumka jak zarzynana swinia... 1419346[/snapback] seagate mi nie chrobotał,a samsung tak Na pewno cichsze od samsunga? 1419531[/snapback] tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 To na razie poczekam az beda w sprzedazy, ,ale ten mniejszy 80 bedzie samsung bo seagate nie wypusci 80 gb, a mi jest wlasnie drug taki potrzebny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Z tą cichością to jest tak: bierzesz w łapę pracujący dysk (włączone np. kopiowanie, tak żeby było słychać "chrobotanie") żeby nie dotykał obudowy i... jest cisza. Inne dyski będą najprawdopodobniej dalej chrobotać, a Samsung nie. Nie wiem jak jest z najnowszymi seagate'ami .8 i WD RE. Po prostu dysk należy umieścić na jakiejś gumie czy gąbce i będzie błoga cisza i spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Odnowie temat :] kupiłem samsunga 200 gb sata II, jest cichy, jak z wydajnocia to nie wiem, jak ktos da link do tego bencha to dam screena. jerstyem BARDZO zadowolony po przesiadce z maxtora 120 gb 8 cache ata. ciszej znacznie i wydajniej rowniez - zdecydowanie, ale mierzone na "oko". Mam takie pytanie: czy standardowo dysk pracuje na ultra-d w sata I i czy ma wtedy NCQ i co to własniwie daje? Czy ma ktos na ultra-d po modzie na satra II - podobno mozna - chodzi lepiej? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Odnowie temat :] kupiłem samsunga 200 gb sata II, jest cichy, jak z wydajnocia to nie wiem, jak ktos da link do tego bencha to dam screena. jerstyem BARDZO zadowolony po przesiadce z maxtora 120 gb 8 cache ata. ciszej znacznie i wydajniej rowniez - zdecydowanie, ale mierzone na "oko". Mam takie pytanie: czy standardowo dysk pracuje na ultra-d w sata I i czy ma wtedy NCQ i co to własniwie daje? Czy ma ktos na ultra-d po modzie na satra II - podobno mozna - chodzi lepiej? pzdr 1552124[/snapback] 1. Standardowo chodzi na sata II 2. ma NCQ, zobacz http://pclab.pl/art13048.html 3. a po co ci mod sata II na ultra-d, jak chipset zawarty na tej płycie standardowo obsługuje tą technologie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...