tetek Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 To tak. Mam stałe lącze bezprzewodowe i 3 komputery. 2 z nich sa połączone lanem. a jeden nie ma wogóle internetunetu. Wiem że trzeba mieć routera ale jaki typ itp to już nie wiem :? a pozatym nie dalo by sie tej katry sieciowej z internetu jakoś ustawić aby internet był dla wszystkich nawet kiedy główny komputer jest wyłączony?..bardzo prosze o odpowiedz... z góry dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buttom3 Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 To tak. Mam stałe lącze bezprzewodowe i 3 komputery. 2 z nich sa połączone lanem. a jeden nie ma wogóle internetunetu. Wiem że trzeba mieć routera ale jaki typ itp to już nie wiem :? a pozatym nie dalo by sie tej katry sieciowej z internetu jakoś ustawić aby internet był dla wszystkich nawet kiedy główny komputer jest wyłączony?..bardzo prosze o odpowiedz... z góry dziękuje 1381022[/snapback] nie daloby sie bez routera, albo na komputerze ktory jest wlaczony musialbys udostepniac polacznie internetowe dla dwoch kompow (czyli komp z internetem musi miec karte sieciowa przez ktora masz internet i 2xkarty dzieki ktorym bys udostenil internet dalej, musisz stworzyc siec) najlepiej to postaw jakis serwer (tzn komputer ktory bedzie chodzil 24h i bedzie udostenpnial polaczenie internetowe) dla pozostalych dwoch kompow. Komp serwer potrzebuje wtedy 3 sieciowki jedna net jedna komp2 i jedna komp3 lub huba lub switcha, jesli masz jakies jeszcze pytani to na maila buttom3@wp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...