Skocz do zawartości
tetek

Mały Problem Z 3 Kompem

Rekomendowane odpowiedzi

To tak. Mam stałe lącze bezprzewodowe i 3 komputery. 2 z nich sa połączone lanem. a jeden nie ma wogóle internetunetu.

Wiem że trzeba mieć routera ale jaki typ itp to już nie wiem :? a pozatym nie dalo by sie tej katry sieciowej z internetu jakoś ustawić aby internet był dla wszystkich nawet kiedy główny komputer jest wyłączony?..bardzo prosze o odpowiedz... z góry dziękuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tak. Mam stałe lącze bezprzewodowe i 3 komputery. 2 z nich sa połączone lanem. a jeden nie ma wogóle internetunetu.

Wiem że trzeba mieć routera ale jaki typ itp to już nie wiem  :? a pozatym nie dalo by sie tej katry sieciowej z internetu jakoś ustawić aby internet był dla wszystkich nawet kiedy główny komputer jest wyłączony?..bardzo prosze o odpowiedz... z góry dziękuje

1381022[/snapback]

nie daloby sie bez routera, albo na komputerze ktory jest wlaczony musialbys udostepniac polacznie internetowe dla dwoch kompow (czyli komp z internetem musi miec karte sieciowa przez ktora masz internet i 2xkarty dzieki ktorym bys udostenil internet dalej, musisz stworzyc siec) najlepiej to postaw jakis serwer (tzn komputer ktory bedzie chodzil 24h i bedzie udostenpnial polaczenie internetowe) dla pozostalych dwoch kompow. Komp serwer potrzebuje wtedy 3 sieciowki jedna net jedna komp2 i jedna komp3 lub huba lub switcha, jesli masz jakies jeszcze pytani to na maila buttom3@wp.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi