strupii Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Witam Chce do swojego kompa kupić jakis dobry dysk :) Wybrałem ten: http://sklep.tweak.pl/index2.php?id2=menu_...SATA&kat=&pkat= słyszałem, że jest OK Mam w związku z tym 3 pytania: - czy do tego dysku jest potrzebne chłodzenie ?? - czy nadaje się do domowego kompa ?? - czy polecacie mi go ?? Z góry dziękuje za odpowiedz :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam Chce do swojego kompa kupić jakis dobry dysk :) Wybrałem ten: 1381070[/snapback] 1) czy chłodzenie potrzebne..hmm..nie zaszkodzi..nie wiem do ilu C sie nagrzewa bez chlodzenia bo ja od razu go uruchomilem razem z chlodzeniem..kupilem 2x sanki 5,25 (do maxtora z podpisu tez), zamontowalem dyski w 5,25, wzialem 2 zaslepki, skleilem, pomalowalem, wycialem dziure na wentylator 80mm i wsadzilem wentylka..na Raptorze mam teraz ok 29C a na Maxtorze 30C tu masz fote jak to mniej wiecej wyglada 2) Pewnie ze sie nadaje..i jesli masz kase to kup..nie zawiedziesz sie..WYMIATA 3) Patrz punkt drugi <_< Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez lukk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Imho nie warto brac tego dysku jest to starsza wersja o pojemnosci 36GB... Lukk ma wersje 74GB i faktycznie jest to najszybszy dysk dostepny na rynku do zastosowan domowych :wink: Lepiej wez wiekszy dysk wykonany w jakiejs nowszej technologi samsung czy hitachi mysle ze osiagi beda mialy podobne do tego raptora a na ich korzysc przemawia cisza i niska temperatura pracy :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Imho nie warto brac tego dysku jest to starsza wersja o pojemnosci 36GB... Lukk ma wersje 74GB i faktycznie jest to najszybszy dysk dostepny na rynku do zastosowan domowych :wink: Lepiej wez wiekszy dysk wykonany w jakiejs nowszej technologi samsung czy hitachi mysle ze osiagi beda mialy podobne do tego raptora a na ich korzysc przemawia cisza i niska temperatura pracy :wink: pozdrawiam 1381874[/snapback] a no patrz..nie zauwazylem ze chce kupic wersje 36GB (nie klliknalem w linka :oops: )...masz racje lepiej aby wzial 74GB jak juz..ale jak tam stoja 36GB??hmm..w sumie nie wiem do konca..chyba tez sa wydajniejsze od "zwyklych dyskow"...ale to prawda 74GB jest NAJWYDAJNIEJSZY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strupii Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 A co powiecie o tym: Hitachi DeskStar 7K250 (HDS722516VLSA80 ) 160 GB SATA CECHY PRODUKTU interfejs SATA wersja interfejsu Serial ATA/150 rodzina produktów DeskStar 7K250 pojemność 160 GB ilość talerzy 2 szt. prędkość obrotowa 7 200 obr./min. pamięć cache 8 192 kb transfer zewnętrzny zapis 61 MB/s transfer zewnętrzny odczyt 150 MB/s transfer wewnętrzny 757 Mbps średni czas dostępu 8,5 ms wytrzymałość w czasie pracy 55 G wytrzymałość w czasie spoczynku 350 G min. głośność w czasie pracy 28 dBA technologia S.M.A.R.T. tak wysokość 25 mm długość 146 mm waga 640 g Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Wlasnie o tym wspomialem w poscie powyzej :D Mialem brac takiego tylko ze na p-ata ale nie mieli i w kompie wyladowal ten z podpisu :-| pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...