Weelkoo Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Witam !! Szukam, szukam i nie mogę znaleźć informacji w jakich zakresach można regulować napięcie na tej płycie ?? W szczególności zależy mi na informacji na temat max VCore jakie można ustawić na procesorach z rodziny Northwood. Może ktoś ma tą płytę to niech podzieli się jeszcze takimi informacjami; - jak ze stabilnością - czy wentyl na chipsecie jest głośny ?? - jak sprawdza się regulacja obrotów wentyli za pomocą uGuru (w jakich zakresach można regulować ich prędkość ?? ile wentyli można regulować) - jakie maksymalnie stabilne FSB można uzyskać Wszelkie inne informacje mile widziane Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Może tak chodzi o procesor Prescott ? :) wszystko masz w instrukcji obslugi, jesli chodzi o Vcore, FSB :) http://file.abit.com.tw/pub/download/manua...glish/aa8xe.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 hMMMM, nie - nie chodzi o Prescotta - piszę wyraźnie - chodzi o CPU z rodziny Northwood. A co do instrukcji to już ją przeglądałem i nie znalazłem zakresuu regulacji napięć :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sportmaus Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 plyta poda takie same napiecie dla Northwooda i Prescota - jesli "kazesz" jej katowac procka 1,7V to ona to uczyni bez wzgledu na jego typ. Jesli chodzi ci o maks napiecie ( bezpieczne dopuszczalne ) to czytaj w specyfikacji procka a nie plyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 nie uznaję takiego czegoś jak maksymalne dopuszczalne napięcie dla CPU - wcześniej siedziałem na AMD i tam max zalecane to 1,85 V a dla mnie dopiero powyżej 2 V zaczynała się zabawa :P Chodzmi mi o fakt czy pozwoli podbić napięcie bo narazie na 3 płyty na 925XE co miałem żadna nie pozwoliła mi wejść z napięciem powyżej 1,6 V a to napięcie standardowe dla mojego proca :) I tak 1,7 V by się zdało. Zresztą proc jest taki jak twój - P4 EE 3,46 GHz - przy jakim napięci udało Ci się wytargać taki wynik - i ile na standardowym napięciu wycisnąłeś MHz z tego proca ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sportmaus Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 chodzi na 1,725V - nie wiem ile idzie bez podnoszenia napiecia - od razu szedlem dalej poza FSB 315 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Hejka, Z tego co się oprientuję to ta mobo jest na socket T a nie na 478. Na LGA nie ma przecież Northwoodow :mellow: Są tylko prescotty. Chyba ze masz jakiegoś dziwnego proca na LGA 775 który jest NW :blink: POzdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 freelancer - to źle się orientujesz :) Jeden z najszybszych P4 obecnych na rynku oparty jest o rdzeń z rodziny Northwood i siedzi na podstawce LGA775 :) Zresztą płytę mam już w domqu - czekam jeszcze na pamiątki Corsair i wtedy będe walczył :) Narazie skromnie bo na AC Freezer 7 siedzę ale jak uzbieram trochę kasy to kto wie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...