Szymon Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Pisze ten temat wlasciwie jako ostrzezenie, a rownoczeine pytanie :) czy w tym moze tkwic przyczyna. Mam tego cheftec`a co w temacie, od poczatku mialem dosc niskie napiecia 12V na poziomie 11,6V ale tak mialem na kazdym zasilaczu, wiec stwierdzielm ze plyta mnie po prostu oklamuje a komp byl stabilny. Pewnego dnia podpialem 5 wiatrakow metoda na 7V czyli czerwony do 12v a masa do 5 v. Wiatraki sie krecily :> DO momentu kiedy po przebudowie ukladu wc nie mialem jajec z grafika, myslalem ze ja uszkodzilem blokiem czy cos , ale karte przetestowalem i jest wszystko ok. Odpialem wiec te wiatraki z7V normlanie na 5v. I teraz na 12V mam napiecie 11,3 - 11,4 grafika dziala normlanie. Wszystkie inne napieciaw normie. Wlasciwie dalej by mi to wisialo :) i wychodzilbym z zalozenia ze plyta mnie oklamuje, ale jestem w stanie przejsc 16M w super pi, memtesty przechodza mi bezblednie, a zaliczam losowe resety. Nie koniecznie musi byc komputer obciazony, moge tylko przegladac stronki, ale srednio raz dziennie mam reset ;/. Nie wiem czy to wina podpinania metoda na 7V ale szlag mnie trafia z tym zlomem :) jest to co prawda chieftec z najnizszej polki, ale juz chyba nigdy wiecej sie nia to nie skusze ;/. ps. co do opini na temat metod 7V , kompletnie nie znam sie na elektornice, ale moge zacytowac elektronika ktory usilowal mi to jakos wytlumaczyc mowiac ze" w zasilaczach impulsowych to nie jest dobre wyjscie, poeniewaz on sztucznie probuje podbijac to napiecie w gore do 12V" nie wiem czy ktos cos z tego zrozumie i czy to ma rece i nogi moglem cos pomieszac. Czy wy tez mieliscie takie jaja przez "7V" ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Ja miałem na NeoTECu V4202. Ogólnie to kiepski zasilaczyk kupiłeś, a teraz się dziwisz. Zmień jak możesz chociaż na modecoma 350GTF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 A tak nawiasem mowiac to napiecia mierzy sie miernikiem bo odczyty z mobo mozna sobie... :lol: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 chce zmienic w tym miesiacu na tagana 380W. Chcialybm cos mocniejszego ale nie mam tyle kasy, potem juz jest za duza roznica w cenie (rzedu 150 zł). Mam nadzieje ze wystarczy ten tagan, bo zakladam ze ten chieftec nie jest za slaby , tylko po prostu kiepski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 nie jest za slaby i kiepski... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 No wlasnie chodza sluchy ze ten chieftec to kiszka :-| A ja mam pytanie czy producentem tej zasilki jest Sirtec?? bo to ze nie Delta to wiem :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zasiłkę 1136h robi Enhance. Kiszka jakich wiele. Losowośc egzemplarzy jest zadziwiająca. Jednym by pociągnęło taki konfig, a innym zdycha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 ja mam i bardzo chwale...przedtem mialem fortrona 300GTP i nie dawal rady, a ta zasilka trzyma u mnie napiecia jak skala przy nap. 1,9V Vcore. Moj epox ciagnie zasilanie proca z 5 V a to jest mocny punkt tej zasilki. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...