ender1 Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Cześć! Mam mały problem :mad: Moja nagrywarka DVD (Lite-on 1633s) nagrywa płyty DVD w czasie około 30minut. Nie pomogła nawet reinstalacja systemu(XP),.początkowo nagrywała w czasie około 13 minut Nagrywara wisi na osobnym kablu, ma włączony tryb DMA, problem dotyczy róznych nośników - markowych i niemarkowych, używam Nero 6.xxx i mam nowe ASPI Nie wiem już gdzie szukać źródła problemu HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! P.S Być może ma to coś wspólnego z buforem, który co chwila się opróżnia. Z tego co zauważyłem u innych taka rzecz nie ma miejsca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 P.S Być może ma to coś wspólnego z buforem, który co chwila się opróżnia. Z tego co zauważyłem u innych taka rzecz nie ma miejsca 1381600[/snapback] To z pewnoscia ma zwiazek z buforem. W momencie oproznienia bufora nagrywanie jest zatrzymywane az do ponownego zapelnienia bufora. Stad tak dlugi czas. Sprawdz czy czasem cos nie zuzywa ci czasu procesora podczas nagrywania plytek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ender1 Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 ok tylko co mam sprawdzić???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Uruchamiasz menadzer zadan i patrzysz co zuzywa czas procesora. Jedynie ta opcja przychodzi im na mysl. Jak sam napisalem, DMA jest wlaczone, sterowniki ASPI nowe, to nie powinno byc problemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ender1 Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Dzięki sprawdzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...