Skocz do zawartości
Prysznic

Dołożylem Ramu, Przepustowość Spadła

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dokupilem dzis 256MB RAM firmy GoodRAM 333 CL2,5 , zamontowałem do mojego laptopa (Siemens Celeron 2,51 256 RAM 333 CL2,5 Hynix) i transfer niemalze dwukrotnie spadł, z poziomu 2300MB do 1300MB/s (mierzone Everestem). Proc chodzi przy magistrali bodajze 133. Wykluczam niekompatybilność pamięci, bo to samo dzialo się po włożeniu drugiej kości Hynix'a (na testy pożyczonba od kolegi).

Macie pomysl gdzie tkwi problem? Czy to sie nadaje, zeby reklamować sprzęt? A moze jest to tylko kwestia jakiegos ustawienia w Win XP, np. pamięci wirtualnej.

Dzieki za wszelkie sugestie.

Pozdrawiam,

P.S.

Probowałem znalezc tu na forum i na google cos na temat takiego problemu, ale mnie sie nie udało. Jak juz było, to przepraszam i prosze o linka do tematu.

Edytowane przez Prysznic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:-P Dla zainteresowanych wątkiem mam już rozwiązanie problemu. Pytanie, jakie 3ba było zadać to: czy laptop chodzi na zasilaniu sieciowym, czy na baterii? Bo okazuje się ze ma to znaczenie - przepustowość spada o połowe.

Ciekawe jest to, ze moja pamiec w stacjonarnym PC (Asus A7V880, FSB133, XP2200 Dla pamięci jest ustrawiony tryb 400 (PC3200)) chodzi wolniej niz na laptopie pomimo nominalnych ustawień (FSB 133 Pamiec 2700)

{Pozdrawiam}

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi