Prysznic Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam, Dokupilem dzis 256MB RAM firmy GoodRAM 333 CL2,5 , zamontowałem do mojego laptopa (Siemens Celeron 2,51 256 RAM 333 CL2,5 Hynix) i transfer niemalze dwukrotnie spadł, z poziomu 2300MB do 1300MB/s (mierzone Everestem). Proc chodzi przy magistrali bodajze 133. Wykluczam niekompatybilność pamięci, bo to samo dzialo się po włożeniu drugiej kości Hynix'a (na testy pożyczonba od kolegi). Macie pomysl gdzie tkwi problem? Czy to sie nadaje, zeby reklamować sprzęt? A moze jest to tylko kwestia jakiegos ustawienia w Win XP, np. pamięci wirtualnej. Dzieki za wszelkie sugestie. Pozdrawiam, P.S. Probowałem znalezc tu na forum i na google cos na temat takiego problemu, ale mnie sie nie udało. Jak juz było, to przepraszam i prosze o linka do tematu. Edytowane 11 Kwietnia 2005 przez Prysznic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prysznic Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 :-P Dla zainteresowanych wątkiem mam już rozwiązanie problemu. Pytanie, jakie 3ba było zadać to: czy laptop chodzi na zasilaniu sieciowym, czy na baterii? Bo okazuje się ze ma to znaczenie - przepustowość spada o połowe. Ciekawe jest to, ze moja pamiec w stacjonarnym PC (Asus A7V880, FSB133, XP2200 Dla pamięci jest ustrawiony tryb 400 (PC3200)) chodzi wolniej niz na laptopie pomimo nominalnych ustawień (FSB 133 Pamiec 2700) {Pozdrawiam} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 masz napewno inne timingi na pc i laptoku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...