Moszna_Brothers Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 mikaelus napisał: Szkoda 3Dfx'a, bo mieli wspaniałe początki z Voodoo i gdyby się nie rąbneli z V5 to oni by wchłonęli nVidię, a nie na odwrót DOKŁADNIE Szkoda to zeszłorocznego śniegu. Teksty w stylu 3dfx rulez, a nVidia sux to można sobie wsadzić w du...e :twisted: Byli ciency i tyle, zlali potrzeby graczy (32 bit, AGP itp). Prosze nie zapominać, że NVIDIA swój sukces zawdzięcza także inżynierom z 3DFX. Na marginesie to zły marketing wykończy najlepszą firmę....tak własnie było z 3dfx.......Ale potencjał techniczny 3dfx mieli debeścia. Jak 3dfx wydał stery nowe to na 100% były one lepsze....no i ile ich było.......pare zaledwie.....NVIDIA zasrała tych sterów jak po grzybach i mleku żsiadłym.....i nie wieadomo króry do czego.....bo oczywiście uniwerslanych nie ma. Co to za kał wogóle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 mikaelus napisał: Szkoda 3Dfx'a, bo mieli wspaniałe początki z Voodoo i gdyby się nie rąbneli z V5 to oni by wchłonęli nVidię, a nie na odwrót DOKŁADNIE Szkoda to zeszłorocznego śniegu. Teksty w stylu 3dfx rulez, a nVidia sux to można sobie wsadzić w du...e :twisted: Byli ciency i tyle, zlali potrzeby graczy (32 bit, AGP itp). Prosze nie zapominać, że NVIDIA swój sukces zawdzięcza także inżynierom z 3DFX. Na marginesie to zły marketing wykończy najlepszą firmę....tak własnie było z 3dfx.......Ale potencjał techniczny 3dfx mieli debeścia. Jak 3dfx wydał stery nowe to na 100% były one lepsze....no i ile ich było.......pare zaledwie.....NVIDIA zasrała tych sterów jak po grzybach i mleku żsiadłym.....i nie wieadomo króry do czego.....bo oczywiście uniwerslanych nie ma. Co to za kał wogóle. popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiAsEk Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 no 3dfx rlz ;P jeszcze nawet zostawilem sobie pamiatke po nich czyli moje kochane v3 ;P a v1 juz niestety nie mam :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 A ja mam kumpla co ma gf2mx i mówi, że jego GF jest tak wydajny jak GF2TI albo PRO. A później powiedziałem mu że kupuje radeona 9700, a on na to że nie zna ATI i że to szajs. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 wy sie qrde nie smiejcie mam voodoo 3 i gf 2mx 400 ( 64 bit pamieci sux) i co jest szybsze w 3d marku 2k1???? OCZYWISCIE ZE VOODOO 3 !! BTW testy robilem kilka razy gf na 30.82 voodoo na 1.04 te gf'y z 64 bit pamieciami maja taka wydajnosc ze az cholera mnie bierze. prblemy sa nawet przy przegladaniu stron nie moge plynnie przesuwac bo mi do <span style="color:red;">[ciach!]</span>y nedzy skacze na MSI gf2mx 32mb wszytsko pieknie chodzi (128 bit pamieci rulezzz) A można poznać dokładniej wyniki? Bo może coś z oprogramowaniem nie tak. Mnie np. strony www skakały przy przewijaniu gdy nie wgrałem DirectX`a. 1. dx 8.1b 2. gf na 30.82 voodoo na 1.04 3. via 4in1 4.42 4. win98 se 5. co do wynikow to za bardzo nie pamietam ale bylo jakies 200 punktow na kozysc voodoo po wlozeniu standardowego gf'a mx przewaga nad voodoo byla jakas 1,5 -2 razy wieksza update: jak mi sie uda to w tym tygodniu zrobie dokladne testy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 A bylo to 1000 3d marków czy coś koło 3.5 tys? mikaelus napisał: Szkoda 3Dfx'a, bo mieli wspaniałe początki z Voodoo i gdyby się nie rąbneli z V5 to oni by wchłonęli nVidię, a nie na odwrót DOKŁADNIE Szkoda to zeszłorocznego śniegu. Teksty w stylu 3dfx rulez, a nVidia sux to można sobie wsadzić w du...e :twisted: Byli ciency i tyle, zlali potrzeby graczy (32 bit, AGP itp). Jak 3dfx wydał stery nowe to na 100% były one lepsze....no i ile ich było.......pare zaledwie.....NVIDIA zasrała tych sterów jak po grzybach i mleku żsiadłym.....i nie wieadomo króry do czego.....bo oczywiście uniwerslanych nie ma. Co to za kał wogóle. To nie programiści NVIDII wydają co chwila nowe dętki tylko zapaleni fani :P Nikt nie każe instalować bety, a WHQL jest zaledvie kilka i są one coraz lepshe: 23.11 -> 30.82 -> 40.72. Niektórzy posiadacze GF2MX będą pevnie narzekać na te najnowsze ale nie oszukując się są to driverki dla GF4, a i u mnie sprawują się wyśmienicie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Panowie a gdzby 3dFX wchlonelo nVidie to teraz bylo by: -nVidia ROX (pamietacie rive128 i TNT/TNT2 ? Niebo lepsze od Banshi) -3dFX Suxx Ale to 3dfxowi sie nie powiadlo. W ludzkiej naturze jest wspominanie tego co bylo na '+' , to co mamy na '-' BTW Sam z V3 przesiadlem sie jakis 3 tygodnie temu i juz tesknie 3dFX RULEZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 A ja uważam że wygrał lepszy bo nik mi nie powie że GF był gorszy od V3 może nie był dużo lepszy ale miał kilka ciekawych nowości T&L itd... a 3DFX klepał ciągle to samo. I pewnie teraz gdyby wygrał grafika wymagała by osobnego zasilania z gniazdka ( Voodoo Voltage). A zresztą bisnes is bisnes a 3DFX nie dbał o graczy a co do sterów to ja miałem problemy z jednymi sterami i to nie ziemskie z moim GF2MX tego nie miałem nigdy. Inna sprawa że Winfast umieślcił na swoim FTP dopiero wersje 28.xx :D. A jak ktoś instaluje wszystko co się mu nawinie to się nie ma co dziwić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Pare osob pare madrych rzeczy powiedzialo :) o 3dfx. A ja mysle ze zwallili sprawe , i prezgrali z GF od Nvidi bo mysleli ze sa monopolista . Pozatym z Gf byly straszne problemy na poczatku , grzaly sie , palily AGP na plytach . A odnosnie sterow , to na Voodoofiles , jest duzy update , mowa o kartach Voodoo :) . BTW to V3 chodzi w 3dmark2001???? ktos mowil o jakis testach ? Pozatym napewno jest wolniejsza w testach w direct3d od MX-400, wiec ktos sciemnia :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Ale to 3dfxowi sie nie powiadlo. W ludzkiej naturze jest wspominanie tego co bylo na '+' , to co mamy na '-' BTW Sam z V3 przesiadlem sie jakis 3 tygodnie temu i juz tesknie 3dFX RULEZ Ja tez sie niedlugo przesiade tylko stanieja Radki , ale szkoda mi tej karty z kompa wyciagac , filmy wygladaja zajebiscie na niej ,kto nie przyjdzie to sie pyta co ja mam za divxa , pozatym jakosc 2d tez jest swietna . A jezeli chodzi o gry , to ja gram tyklo w CS a na nim moje V3 z zaisntalowanym wickedGL szaleje :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Co do tych testów w 3Dmarku może być różnie bo def dla GF to 1024x768x32 a dla V3 1024x768x16 !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Co do tych testów w 3Dmarku może być różnie bo def dla GF to 1024x768x32 a dla V3 1024x768x16 !!! zapomnialem ze voodoo nie obsluguje 32 bit... :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...