Czyzyk Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 Czesc Sprawa jest taka zawsze mialem podkreconego Athlona 1800xp na 1741Mhz przy Vcore 1,825..Chodzilo git ..Ale pewnego dnia puscilem na takich samych ustawieniach tylko ze na napieciu 1,800 I system nie wstal .Wyjmowalem bateryjke i zworka robilem clear cmos...Tak jak zawsze gdy byla jakas lipa ...OBJAWY : -monitor sie nie wlacza i jednoczesnie system nie wstaje -Wszystkie wentylatory dzialaja i wyglada ze jest dobrze ... -FDD ciagle sie botuje na 100 % procek , pamieci , zasilacz , dyski i inne rzeczy sa sprawne Czy jest mozliwe ze mam zwalony bios ? bo takie sa moje podejrzenia... Prosze o fachowe podpowiedzi i jednoczesnie dziekuje.....Posty przejrze wieczorkiem bo teraz pisze od siostry z kompa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 a co ci pokazuje D-Brecket? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 Tak wiec D-Bracket pokazuje : Memory Detection Test - Testing onboard memory size .The D-LED will hang if the memory module is damaged or not installed properly . ALe jak mowilem na 100 % DDR jest sprawny i inne komponenty rowniez.Wiec D-Bracket cos zle pokazuje ... PLISSS POMOZCIE MI ........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 Tak wiec D-Bracket pokazuje : Memory Detection Test - Testing onboard memory size .The D-LED will hang if the memory module is damaged or not installed properly . ALe jak mowilem na 100 % DDR jest sprawny i inne komponenty rowniez.Wiec D-Bracket cos zle pokazuje ... PLISSS POMOZCIE MI ........ poodlaczaj wszystko od kompa i wloz spowrotem moze akurat jakas czesc np pamiec jest niedocisnieta, bo sczerze mowiac nic innego na ta chwile nie przychodzi mi do glowy :? Moze ktos inny ruszy glowa :P :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberDe@th Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 Skoro komp ciagle "szoruje" stacja moze to oznaczac, ze BIOS jest walniety :( O ile jest to BIOS AMI. A moze byc tez tak, ze procek jest walniety. Nie upgradowales ostatnio BIOS'u??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Na 100 % inne graty sa spoko ....pamiec sprawdzalem w kazdym banku , w drugim kompie , nawet u kumpla .......Tapewno nie jest to wina kart . CyberDe@th : Jest to AmiBIOS ale nic z nim nie ruszalem ....task sie pochrzanilo po zmniejszeniu Vcore z podkreconego proca...Teraz juz sam nie wiem czy oddawac na gwarancje czy dac komus aby mi bios nowy zapodal bo niestety sam nie potrafie :( A znajac zycie to bede sporo czekal na odbior plyty ..Juz kiedys w tej firmie procek odbieralem ....I skonczylo sie na niezlej zadymie na gieldzie...Chyba bedzie trzeba ich znowu rozruszac :):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...