Skocz do zawartości
Lisek

Mam nowy telefonik :)

Rekomendowane odpowiedzi

Za cenę złotówki + VAT zanabyłem sobie w Erze nowy telefon, czyli Trium Eclipse XL.

Dołączona grafika

Całkiem w porządku telefon, wcześniej użytkowałem przez jakis czas Trium Aria (te nowe srebrne mitsubishi z reklamy z saletą :)) teraz katuje go moja mama. Ten ma wypasiony ekranik, bo kolorowy :)

http://www.threegmobile.net/gallery/triume...pse/index1.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

O to dziwne coś? :)

Wyglada fajowo :)

Tylko ze 3xxx to low end czyli albo ten tel to bedzie syf alo nokia zaczela robic pozadne tanie telefony :( Tylko zeby nie byl w promocji za zlotowke bo wszystkie dresy w miescie beda mialy taki :( :cry:

Ale jest nadzieja ze moga sobie z obsluga nie poradzic :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam chce tylko jednego phona :

Dołączona grafikaDołączona grafika

Na co Ci taka "cegła" reed ? Ja miałem 7110 i to już było wielkie.... Moim marzeniem jest.... 6210i z aparatem, odtwarzaczem MP3, radiem, GPRS i... kolorowym wyświetlaczem. Klapki nie musi być :wink:

chce dlatego ze do tej "cegly" jest przy okazji przyczepiony fajny phon.

Potrzebuje takiego palmtopowego mixa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na co Ci taka "cegła" reed ? Ja miałem 7110 i to już było wielkie.... Moim marzeniem jest.... 6210i z aparatem, odtwarzaczem MP3, radiem, GPRS i... kolorowym wyświetlaczem. Klapki nie musi być :wink:

6210i nie ma aparatu :).

a Nokia 9210i jest super phonem dla buisnessmana :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jeszcze troszke poczekasz, nie ma takiego na razie :D

moze w miedzyczasie cos na oslode ??

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za cenę złotówki + VAT zanabyłem sobie w Erze nowy telefon, czyli Trium Eclipse XL.

Całkiem w porządku telefon, wcześniej użytkowałem przez jakis czas Trium Aria (te nowe srebrne mitsubishi z reklamy z saletą :)) teraz katuje go moja mama. Ten ma wypasiony ekranik, bo kolorowy :)

Bez obrazy, ale kolorowy wyswietlacz to jedyna zaleta (choć wątpliwa) tego telefonu bo kolorowy wyświetlacz w komórce uważam za bajer. No i dwóch moich kumpli ma Arie, u jednego wibra cały czas nie działa, a u drugiego od czasu do czasu.

Ale to kwestia gustu, jeśli Ci się podoba...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez obrazy, ale kolorowy wyswietlacz to jedyna zaleta (choć wątpliwa) tego telefonu bo kolorowy wyświetlacz w komórce uważam za bajer. No i dwóch moich kumpli ma Arie, u jednego wibra cały czas nie działa, a u drugiego od czasu do czasu.

Wszyscy tak mówią aż go nie zobaczą :P Wyświetlacz to dla mnie jedna z wielu zalet, przez to telefonik jest niesamowicie czytelny. Co do Arii moj znajomy tez ma i nie narzeka, tak samo ja. Vibra silna i sie nie psuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy tak mówią aż go nie zobaczą :P Wyświetlacz to dla mnie jedna z wielu zalet, przez to telefonik jest niesamowicie czytelny. Co do Arii moj znajomy tez ma i nie narzeka, tak samo ja. Vibra silna i sie nie psuje.

Niewątpliwe, że jest czytelny. Ale do czytania esemesów wystarczy mi mój malutki ekranik. Nie jestem zwolennikiem ładowania w telefon 10.000 bajerów ale tylko dlatego, że z nich nie korzystam. W swoim telefonie z "bajerów" jedyną przydatną rzeczą jest głośne mówienie. Polifonicznych dzwięków nie słucham, bo mam zawsze wibre włączoną; kolorów wyświetlacza też nie zmieniam codziennie - jest białe podświetlenie i tyle.

Aj!! Jeszcze jeden bajer jest przeze mnie wykorzystywany - budzik...

Poza tym nie ufam Mitsubishi jak producentowi telefonów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam wole 3330 :)

Nie ma jak kawalek badziewnego plastikowego klocka co :D :?:

Dobra juz nic nie mowie bo jeszcze sie dasz sprowokowac jak inny chlopiec na forum i dostaniesz bana(na)

Tobie sie nie podoba ?? Prosze bardzo. Każdy ma swoje gusty. Niektórzy ludzie myslą że jak im sie nie podoba to juz nikomu sie nie podoba i trzeba to zwyzywać ;[

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam wole 3330 :)

Nie ma jak kawalek badziewnego plastikowego klocka co :D :?:

Dobra juz nic nie mowie bo jeszcze sie dasz sprowokowac jak inny chlopiec na forum i dostaniesz bana(na)

Tobie sie nie podoba ?? Prosze bardzo. Każdy ma swoje gusty. Niektórzy ludzie myslą że jak im sie nie podoba to juz nikomu sie nie podoba i trzeba to zwyzywać ;[

Ja sie smieje a Ty sie bulwersujesz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kom Git Nic dodać nic ująć(chyba że odchudzic ;) ) Dołączona grafika

Prosty w obsłudze. To jest 1 z 2 komów które mnie zachwyciły (Tenże trium + N'3210) a miałem (s'C25 S'Mt50 Nokia 3210 i Trium Aria@)

O to jest moja recenzja na jego temat:

Nowy Trium jest bardzo udanym telefonem pod względem funkcjonalności, ale z wymiarami jest trochę gorzej.

Jest to telefon nietypowy, ponieważ posiada bardzo duży kolorowy wyświetlacz zdolny do wyświetlenia 256 kolorów. Obsługuje obrazy typu *.gif, *.jpg, *.png i *.wbmp , które można zgrać do pamięci telefonu. Niestety ale telefon nie obsługuje standardu MMS. Warto jednak zaznaczyć, że obrazy można zgrywać poprzez IrDA lub przez WAP.

Telefon posiada graficzny kalendarz z funkcją przypisywania notatek do danego dnia(do 100 wpisów), dyktafon(do 120 sek.), budzik i funkcje czasu światowego. Na pochwałę zasługują również gry :Rayman ogrodnik i Rayman kulomiot (niestety ale producent nie przewidział możliwości dogrania nowych. Inaczej jest w przypadku dzwonków. Można je dograć przez IrDA, WAP , SMS lub kabel, chociaż pewnie ta funkcja nie będzie przydatna ponieważ telefon posiada 30 dzwonków w tym 9 jest w polifonii. Ciekawe są też tapety, jest ich 5 +1 ustawiana przez użytkownika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Communikator jest fajny, ale nie dla mnie. Ma go mój stary. Ale dla reed`a był by doskonały. Mógł by lookać na forum, nawet gdyby nie miał kompa. Ta Nokia ma wapa i www (tak jak na PC)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak jest temat.... co myslicie o noki 5210 ? Dołączona grafika

i co oznacza ze ma:

1. uśmieszki SMSowe

2. miernik temperatury

3. automatyczny zamek zabezpieczający i kod bezpieczeństwa

mialem taki panel do 3310 i wszyscy jak zobaczyli moj telefon odrazu chwytali i szarpali zeby rozlaczyc go :D :D

a teraz to ja uzywam Panasonica GD93 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jade na 6310i i nie zamierzam zmieniac

laduje sie niecale 3h a trzyma 2 tygodnie :)

(bluetooth narazie w kompie nie mam ;( )

jak 5 razy naladujesz :P

widze ze nie miales tego telefonu w reku

serio trzyma 14 dni (bateria litowo polimerowa BPS-2)

a poza tym jak nie wiesz to po co zabierasz glos w dyskusji ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi