Skocz do zawartości
Mazzi

Ath2400+ I Plyta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich uprzejmie:) Nowy tutaj jestem, wiec sie chyba przedstawic nalezy... A wiec jestem Mariusz, w kompach siedze od czasow Amigi, jednak ostatnio bardziej dlube w starych motocyklach i troche wypadlem z obiegu.

mam takie pytanko, otoz obecnie mam athlonaXP 2400+ na plycie ecsa k7s5a (wiem - shit :? ) i jeszcze sdramach.

pomyslalem zeby kupic jakas plytke oraz pamiec i zostawic wreszcie tego nedznego ecsa. i tutaj wybieram raczej z dolnej polki, miedzy:

- ASROCK KT880, DualDDR400,

- ABIT nForce2 NF7 rev.2.0

- ASUS VIA KT880 A7V880

do tego dwie kostki po DDR400 po 256mb, tak aby pracowaly w dualu.

co byscie polecili? czy to bedzie gralo z tym prockiem co mam? a jaki moze byc wzrost wydajnosci... warto wogole pchac kase w tego procka??

chcialbym do tego dorzucic jakas grafike (obecnie gf5200fx), chyba radka 9600, ale na ecsa to chyba nie ma sensu wkladac tego, bo i tak sdry wszystko zahamuja, mam racje?? powiedzcie cosik ciekawego:)

pozdrawiam, aha mam nadzieje ze posta umiescilem w odpowiedniej rubryce, jak cos zwalilem to nie bijta ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc ;)

Ja osobiscie polece Tobie NF7 v2.0 - tania , swietna płytka , dobra do oc.

Calkiem niedawno przesiadlem sie z kt400a i zyskalem ~1000p w 3dm2k1 ( przy takich samych nastawach) - moze to nie jest dobrym wyznacznikiem ale zawsze.

ps. jesli nie boisz sie krecic grafy to zamiast 9600 polecam ci 9550 po oc bedziesz mial to samo za mniejsze pieniadze (100zl na browary :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakby tak zostawic to mobo i kupic ddry... powiedzmy 400tki, mzoe keidys bym plyte zmienil. wiem ze latalyby na 266, ale moze przyrost wydajnosci bylby przyzwoity. wertuje archiwum, ale masakra tyle tego i zero konkretow w mojej sprawie.

a jesli juz kupowac ddry, to jakiej firmy pasowalyby do tej plytki moze ktos wie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakby tak zostawic to mobo i kupic ddry... powiedzmy 400tki, mzoe keidys bym plyte zmienil. wiem ze latalyby na 266, ale moze przyrost wydajnosci bylby przyzwoity. wertuje archiwum, ale masakra tyle tego i zero konkretow w mojej sprawie.

a jesli juz kupowac ddry, to jakiej firmy pasowalyby do tej plytki moze ktos wie?

nie napisales jakie masz obecnie ramy ... jesli jakies 333/400 (moje kingstony 333 chodzily nawet na 420 ze standartowymi timingami 2,5-3-3-7 , obecne infineony to tez 333 ale to juz inna bajka ;)) to kup nf7 ustaw 200fsb i bedzie si

dobre ramy na starej plycie (133fsb , brak duala) niewiele dadza - jedyny plus to ze bedziesz mogl timingi obnizyc ( jesli plyta to umozliwia ;))i tylko tym podniejc wydajnosc

Edytowane przez Trovao

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...