koleks Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam :-P Szukam małego distro ... z duzymi możliwosciami ... najlepiej jak by się instalował na jedym dysku z winda :] ale jesli sa klopoty dla noobka :] to moze byc jakas inna do 200 mb (dysk mam maly ...) dziekuje Aaaaa... kompa mam Pentum/Celeron 300 Mhz (nie wiem w biosie pisze tak jakos dziwnie ), 32 mb ram, k.grafiki 1 mb :/ shit Edytowane 11 Kwietnia 2005 przez koleks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 a ja poszukuje emulator linuxa pod dosa, najlepiej zeby sie instalowal jako plugin w norton commanderze. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 cdlinux.pl ma skrypt instalacyjny, a wersja mala zajmuje 200 MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 a ja poszukuje emulator linuxa pod dosa, najlepiej zeby sie instalowal jako plugin w norton commanderze. :D 1382825[/snapback] Leże i kwicze! A tak na serio - jest przyklejony topic "Linux na pedrive" - tam sa male distra ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleks Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 A może coś innego ? Tzn. nie mam boot`owania na cd :| moe ,a takiej opcji ;/ Jakiś debian ? Pld ? Tylko prosze o dokladne linki do scigniaciqa i opis instl Thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 A może coś innego ? Tzn. nie mam boot`owania na cd :| moe ,a takiej opcji ;/ Jakiś debian ? Pld ? Tylko prosze o dokladne linki do scigniaciqa i opis instl Thx 1384593[/snapback] bez bootowania z cd daleko nie zajdziesz w linuksach. slyszalem, ze pld ma jakas mala wersje bez iksow wiec chyab tylko ona, ale czy sie jeszcze w tych 200mb iksy zmieszcza to nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleks Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Jednak nie mosi byc 200 mb mam inny dysk... propnujcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 to jakakolwiek dystrybucja linuxa (mandrake(teraz zmienił nazwę),pld,gentoo,ubuntu,red hat,slack). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleks Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Mandrake ... pisze ze mam Za malo ramu ;/ a poza tym slysze ze to gwono :P A może zna ktos czysto txt ? tzn. zeby bylo tlo, jakis ala stat(pasek narzedzi) a reszta w txt nawet internet w txt ? :D Lecz aby mial duze mozliwosci i latwa instalacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightwalker Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 (edytowane) damn small linux (dsl) jest całkiem całkiem przyzwoity, posiada fluxbox i troszke ciekawych aplikacji (ma firefox'a :D ) można go zainstalować na hdd lub na pen drive'a ps. czemu sobie ram-u nie dokupisz? przecież 64mb na allegro kosztuje 25zł... Edytowane 12 Kwietnia 2005 przez danioX4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleks Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Czemu ? moze w przyszloci ... dostalem go za darmo ... on ma sluzyc do nauki linuxa i wnetrza komputera ... ale o tym ramie pomysl :P thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleks Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 A jak go na dysku zinstalwac ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightwalker Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 po zabootowaniu z cdeka uruchamiają się x'y (fluxbox) klikasz gdziekolwiek prawym przyciskiem myszki i szukasz czegoś nazwanego install to hdd czy jakoś tak (nie pamietam) aha dysk musi mieć utworzoną partycje ext2/3 i musi być sformatowany Pozdro POMYSŁ O TYM RAMIE bo pod linuksem niewiele zdziałasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...