-Sid-The-Rat=> Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 witam jestem posiadaczem karty graficznej 9800xt oraz dwóch monitorów - lcd i ctr mam je ustawione blisko siebie, tworzą mi praktycznie jeden ekran. monitor crt jest monitorem primary, lcd - secondary - takie ustawienie wypracowałem po wielu bojach taka konfiguracja ma masę zalet, ale pojawia się kłopot - wszsytkie gry domyślnie odpalają się na monitorze crt [primary] - czasem nie jest to mi na rękę i chciałbym to móc zmienić [nie zamieniając monitorów miejscami - jeden waży i drugi waży..] szukałem o tym, badałem sprawę, jednak jak widać ludzie z dwoma monitorami w gry nie grają - w jedynej grze która przewiduje zmianę domyślnego wyświetlacza [unreal tournament 2k4/mod red orchestra] zmiana linii adapter też nic nie daje - dalej twardo mam grę na primary zadam więc pytanie - czy ktokolwiek z was spotkał się kiedyś z takim problemem lub ma choć cień pomysłu co z tym zrobić? nie spodziewam się gotowca - bo pewnie bym go znalazł, ale choć wskazówek czego ejszcze poszukać system win2003 ent pl, stery omegi na catalystach 5.2, drivery do monitorów wrzucone, nie używam dopalaczy [jakieś atitoole czy inne tweaki] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 To stery w ATI są tak biedne, że nie ma opcji zmiany kolejnosci ekranów? Bo wystarczyłoby zmienić kolejność ekranów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Sid-The-Rat=> Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 stery ati nie są biedne - zmienić naturalnie można sęk w tym, że pracuję w układzie: pasek start na lewej krawędzi monitora primary - mam dość skompliowany układ narzędzi i domyślnych rozmieszczeń okien - zamiana primary - seconady powoduje kompletny chaos, próbowałem już tego, to nie jest droga - bo przenoszenie monitorów jest praktycznie niewykonalne [pod crt jest gruba decha, pod lcd coś słabszego, nie wytrzyma 40kg] albo znajdę jakiś sposób odpalania gier na secondary monitorze, albo będę przełączał tylko na chwilę.. ale to metoda raczej koszmarna w praktyce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Nie wiem czy to rozwiaze twoj problem ale swego czasu jak mialem dwa monitorki to uzywalem programu UltraMon. Mial mnostwo ciekawych opcji jezeli chodzi o prace na dwoch monitorach i bardzo ulatwial wiele rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Sid-The-Rat=> Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 do ultramona docierają chyba wszyscy którzy muszą pracować na kilku monitorach - przez całego triala męczyłem się i szukałem - istnieje tylko opcja wyłączania monitora primary w locie i przywracania wszystkich ustawień po zakończeniu danego programu [preferencje skrótu danego programu] - niestety nie działa to idealnie i po 'powrocie do normy' miałem burdel który trzeba ręcznie potem sprzątać - a że gry odpalam często [na kilka-kilkanaście minut] w przerwach pracy to stawało się to poważnym problemem w sumie to tylko moja taka mała zachcianka, do szczęścia mi to zbędne, ale nie powiem, przydałoby mi się to próbowałem na własną rękę grzebać w directx - niestety przerasta mnie to [narazie przynajmniej] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...