miro_x Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 nie instaluje sie tak krotko mozna napisac! probowalem wszystkiego lacznie ze zmiana biosa.podczas instalacji albo znika z dysku format partycji (fat 32 lub ntfs) albo gdy ten krok jakos przejdzie wyskakuje komunikat o tym ze nie mozna utworzyc katalogu windows. gdy proboje sformatowac dysk z poziomu instalatora windows wyskakuje mesage ze dysk jest uszkodzony . co jest niemozliwe gdyz dopiero odebrany byl z serwisu nowy maxtor 40 GB 7200 ata 133 czy ktos mial podobny problem :!: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 A partycje czym robileś ????? A po drugie 40GB dysk na ATA 133 ????? I co to za WIN XP ?? kopia | orginał ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_x Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 po piersze partycje robilem najpierw fdiskiem, pozniej probowalem particion magickiem pozniej juz normalnie spod instalatora windows, po drugie dysk MAXTOR 40 GB ma ATA 133, a winda kopia ale nie jedna tylko 4 byly probowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek69 Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 No to musisz miec cos ze swoim sprzetem, próbuj najpierw sprawdzic disk scandiskiem albo disk doctorem, albo zrezygnuj z instalacji xp ewentualnie idź do serwisu i powiedz o co chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_x Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 no to tak dysk jest nowy a na pytanie do producenta plyty odpowiedzieli mi ze nie wiedza co zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek69 Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 producenta raczej takie sprawy nie interesuja bo on wyprodukowal dysk i narqa i tyle, sprawy zwiazane z instalacja nie sa dla niego ważne. Jest to dobry powód żeby nie kupować dysków 40 GB Maxtora, gdybys podal model to byłbym wiedział na przyszlość jakiegos dysku zanic w swiecie nie kopować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Mam te sama plyte i z nia sa problemy z XP, ale tylko do zasu zainstalownia nowego BIOS'u. U mnie dawal sie zanstalowac, ale nie zawsze, albo zawieszal sie komp w czasie instlacji, albo wywala mnostwo bladow jak juz byl zainstalowany - nowy BIOS, zalatwil wszystkie problemy i pracuje tylko na XP (wylaczajac lnuxa of course :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 To że dysk jest nowy nie znaczy że dobry. A jak robiłeś partycje PM to miałeś włączone sprawdzanie bedów ??? bo jeśli tak to wychodzi na to że wina płyty może trzeba nowy bios. Chociaż ja instalowałem na swojej i wszystko było OK a bios miałem orginalny tzn. ten co był na płycie w momencie zakupu mówie o wersji V. 3,1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guciu Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Miałem podobne problemy. Instalator wykazywał mi błędy na HDD oraz błąd odczytu płyty. Występowały one tylko podczas instalacji Win XP. Przyczyną była.... pamięć (Seitec). Po wymianie problemy zniknęły. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj7up Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Miałem podobny problem ECS K7S5A+Duron1300+Baracuda komp ledwo co ze sklepu !!!!! i takie jaja, nie wiem czy to wina biosu pieron wie. Jakimś cuden windaXP sie zainstalowała i gościu zabrał kompa. aaaa....przy próbie instalacji Windows Me jak wklepałem setup.exe to miałem czarny ekran i nic sie nie działo.(KUPA I TYLE) ECS i SIS to straszna mieszanka :? :? :? :? bueee :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_x Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 SuChyY jakiego biosu aktualnie uzywasz i czy nadal ci XP hula jak nalezy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...