SKRYTOBOJCA Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 NIe wiem kto robil ta fotke ale z takimi parametrami to lol :) F8 ISO 200 1/60 Priorytet migawki i w sloneczny dzien :) Twoj znajomy dal d... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 NIe wiem kto robil ta fotke ale z takimi parametrami to lol :) F8 ISO 200 1/60 Priorytet migawki i w sloneczny dzien :) Twoj znajomy dal d... 1636166[/snapback] Właśnie jeszcze zerknąłem i exif mówi, że aparat to s5000, a nie s5500, więc przynajmniej ISO nie mogło być niższe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 a tego to nie patrzlem normlanie :) ale s5000 i s5500 nie ma co porownywac, s5000 to shit przy modelu s5500 poprawili duzo bledow :) I fajna maszynka im wyszla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remikk Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 hehe Chyba już nie będe rozważał olka pod dyskusję. Czekam tylko na kasę i kupuję. Teraz jeszcze myślę czy nie poczekać na s5600, tylko on chyba dopiero w listopadzie ma być. A ja aparat chce w następnym tygodniu kupić raczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 A Canon S1 IS? ma stabilizatorek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 @remikk C765 ma to samo co s5500 no może poza brakiem RAW. Ale ma większą matryce (fizycznie) a to się liczy bo miejsze szumy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arklas Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 "2,8-11 na całej ogniskowej" nie lapie? 1384497[/snapback] S1 is ma 2,8-3,1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 S1 is ma 2,8-3,1. 1642285[/snapback] Troche samodzielnosci mu zostaw. A dwa, to w archeologa sie bawisz? "Kwi 12 2005" hehe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Ech.... często zdaża się, że w początkowym okresie kontaktów z forum, nie zwraca się uwagi na daty ........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remikk Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Wybrałem s5500. Dzięki za wszelkie uwagi. Komputer poszedł praktycznie w odstawkę i częściej na dworze przebywam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 To czekamy na fotki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemeczek Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Wydaje mi się, że nie warto wydawać aż 1500 na aparat cyfrowy. Oczywiście zależy od zastosowań ale do codziennego, prostego używania cyba w zupełności wystarczy Nikon 4600 lub Canon A510. Polecam Nikona chociaż ma trochę mało ustawień manualnych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 nemeczek w ilu jeszcze tematach będziesz pisał te same bzdury? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Wydaje mi się, że nie warto wydawać aż 1500 na aparat cyfrowy. Oczywiście zależy od zastosowań ale do codziennego, prostego używania cyba w zupełności wystarczy Nikon 4600 lub Canon A510. Polecam Nikona chociaż ma trochę mało ustawień manualnych... 1699461[/snapback] Powiedzmy więc, że ktoś, kto chce wydać na aparat 1500 i więcej potrzebuje go do czegoś wiecej, niż 'codziennego, prostego używania' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 hehe gdzie post to nemeczek poleca to samo... :mur: Na dniach bede miec S5500, jakos ciocia akurat wraca z hameryki, ktos sie zapyta czemu odrazu nie dolozyc i kupic s5600 ano dlatego ze kupila na promocji za 250$ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Panowie potrzebuje waszej rady/opinii! Od dłuższego czasu przymierzam sie do zakupu cyfrówki. Ze względu na ograniczone możliwości finansowe wybór padnie chyba na FZ10 Panasonica. Policzyłem sobie, że 1500zł wystarczy mi akurat na aparat ok. 1250 - 1300, kartę SD Pentagrama HS 512 ok. 140 i torbę 50-100zł. O tym aparacie przeczytałem już naprawdę dużo, ale brakuje mi opinii kogoś, kto podchodzi do sprawy "na chłodno". Oceńcie tę decyzję. Przy okazji :] Co sądzicie o gwarancji jaką wystawia TEN sprzedawca? Czy jest ona możliwa do wyegzekwowania w razie ew. awarii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 w sumie 1700 to troche wiecej niz 1500 ale mial ktos z was kontakt z Canonem IXUS 750 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 IXUS to miniaturka :] nie ma co go porównywać do Fuji S5500 , Canona S1 no czy do Fuji S7000 ... nie ta klasa ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 no chyba ze komus chodzi wlasnie o jego wymiary ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wałek Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 a co powiecie na s5600 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 (edytowane) Wałek w TYM tym temacie znajdziesz trochę info. Jeżeli chcesz dowiedzieć się czegoś więcej o danych technicznych kliknij TUTAJ, a jeżeli bardziej interesują Cie opinie użytkowników kliknij TU. Jeszcze jeden link się został :] Linek opinie, wrażenia po polskiemu. Od siebie dodam że też interesowałem sie tym aparatem ale jakoś nie przmawia do mnie - głównie przez brak stabilizacji. Miłego czytania :]. A kto mi pomoże w wyborze? Co myślicie o FZ20 Panasa? Edyta Edyty Mini test (głównie szumów) 5600 na cyberfoto LINK Edytowane 14 Listopada 2005 przez PiotruśPan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mArrAtoN Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 A jak Waszym zadniem wyglada SONY DSC-H1 w porownaniu do innych ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Wypada całkiem dobrze. Zalety: stabilizacja, małe szumy (mniejsze niż S2 Canona, FZ20 Panasa), zasilany 2xAA przy czym dużym plusem jest dołączona do zestawu ładowarka (niestety tylko 6h, ale zawsze jest) i akumulatorki. Wady: dość duże jak na tę klasę aparatu abberacje* chromatyczne, których nie da sie usunąć zmianą przysłony, wolny tryb zdjęć seryjnych 1,3 klatki/sek, drogie karty 512MB MS Pro około 230zł. Innych wad nie pamiętam albo takich nie było :] *Cholerka zapomniałem jak sie to pisze - za dużo czytam testów w pogańskim języku :] P.S. Moje pytania (te wyżej) są już nieaktualne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Pentax Optio 750Z czy Panasonic Lumix DMC-FZ5 prosze krotko i an temat z gory dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macialek Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) Ja zastanawiam się czy wybrać Panasonica FZ5, czy Fuji S5600. Do panasonaicza skłania mnie dłuższa gwarancja. Tak czy siak chciałbym się jeszcze dowidzieć, czy ktoś bawił się tymi aparacikami na wodzie :) Żegluje sobie, dlatego zastanwaim sie który aparat lepij poradzi sobie z odblaskami np... No i który ogólnie jest (bądź wydaje się być) solidniejszym, co by odrobina słonej wody go nie zabiła :) Edytowane 10 Stycznia 2006 przez Cahir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Jak mniemam, to mojego starego A70 własnie słona wilgoć zabiła.. (plaża). Takze uwazaj ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Ja mam FZ5 Panasonica....i powiem zę dobry aparat dla amatora....jednak barodz brakuje mi manual focusa...ale jakos się już przyzwyczaiłem :) da się bez tego żyć. duży zoom, dobra stabilizacja, do iso100 fotki są bardzo dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 (edytowane) KONICA MINOLTA DIMAGE Z5 ko ISO mają małe od 50 do 320 :D ale śa super, sam mam Z6 Edytowane 11 Stycznia 2006 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pescado Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 (edytowane) Hym chce się przesiąść z poczciwego Zenita na cyfrówkę. Może to dziwne "porównanie" zenita do cyfrówki ale chodzi mi o to żeby było można się tą cyfrówką pobawić - nie nawidze małp. Pstrykam różne dziwne rzeczy -ostatnio z musu i przyjemności pożyczoną cyfrówką zdjecia mikroskopowe - polecam :) , zdażają się koty, motylki, chmurki itp. W każdym razie wpadły mi w oko (cenowo i nie tylko ;) ) Nikon Coolpix L1 i Canon Power Shot A610(lub620). Mam sentyment do Nikona bo i mikroskop Nikona no i zoom większy niz w Canonie ale nie znam się na cyfrówkach i proszę o radę :) który wybrać bo podobne zestawy już omawialiście ale nie taki ;) chyba. Edytowane 14 Stycznia 2006 przez pescado Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Nikon jest lepszy w analogach, w cyfrach rządzi już Canon i to też przyznał sam Nikon ;) . Powiem Ci tak ... żeby zmienić zenita na cyfrę musiałbyś zainwestować w coś pokroju Canona 350D ... bo poprostu nic nie zastąpi tego pięknego dźwięku mechanicznej migawki ;) . Ok rozumiem, że $$$ jest problemem w takim razie bierz Canona A610 :) powiem Ci że pierwszy efekt będziesz mieć taki : " wow widać foty na LCD , hmm czemu tu wszystko jest takie elektroniczne?" poprostu mechanika ma taką swoją "magię" :] ale ok , może już przesadzam ;) ... bierz A610 i jak kupisz to wpadnij i opisz swoje relacje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...