Skocz do zawartości
zawiedziony

Co Do Czego W Kablu Vivo

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kabel VIVO,ktory dostalem z kartą GF 6600GT. Z jednej strony ma wejscie do karty graficznej, a z drugiej "puszke" w ktorej sa video in i video out i tu sie moja wiedza kończy. Sa w tej "puszce" jeszcze:

-rózowe gniazdo do chincha podpisane jako "Comp in",

-zielone gniazdo do chincha podpisane jako "Y",

-czerwone gniazdo do chincha podpisane jako "Pr"

-granatowe gniazdo do chincha podpisane jako "Pb/AV".

Móglby mi ktoś rozpisać co jest do czego bo nie chce na hama wtykac. Do techniki trzeba z kulutura, dlatego prosze kogoś kto sie zna niech mi to rozpisze. Z góry dziekuje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To po kolei:

Video in//out - to juz wiemy

Comp In - wyglada mi to na wejscie composite, ale musialbym zobaczyc gniazdko

Y,Pr,Pb/AV - to sa zlacza standardu HDTV; nie masz sobie nimi co gloy zaprzatac, bo nie znajdziesz raczej w tym kraju telewizora, ktory to obsluguje (W HDTV nadaje na razie chba tylko pare stacji TV kablowej w USA) ;)

Jesli mozesz, to zrob fotke/skan tych zlacz - latwiej bedzie rozmawiac, jak bedzie widac jak wygladaja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze bardzo linke do zdjęcia. Nie widac na nim "viedo in",ale to akurat wiem do czego sluzy Nie widac rozowego gniazda cinch podpisanego "comp in" a reszta na zalączonym obrazku tak jak jest to u mnie

http://www.katuhintavertailu.com/testit/Gi...0GT/adapter.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki Costi za wyjasnienia.

Czy moglbys mi podeslac linke ze zdjeciem kabla dzieki ktoremu moglbym przez to VIVO przechwytywac z telewizora Virtual Dubem czy czyms podobnym, Taki,zeby mial tez AUDIO razem. Prosilbym bardzo jesli to nie stanowi dla Ciebie problemu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjecia Ci nie znajde raczej, ale dam opis ;)

Podstawowy warunek - musisz miec w telewizorze inne wyjscie oprocz antenowego - SVHS lub Composite, zeby pasowalo do ktoregos z wejsc w tej Twojej skrzyneczce do VIVO (S-video In lub Comp In).

Dzwiek podlaczasz do wejscia Line In na karcie dzwiekowej (zazwyczaj niebieskie). Bedziesz do tego potrzebowal kabli RCA (cinch) - para przewodow wygladajacych jak Composite- praz przejsciowki RCA-minijack (bo takie gniazdko jest w karcie dzwiekowej).

Wyjscie wideo telewizora laczysz ze skrzyneczka VIVO, a wyjscia audio z karta dzwiekowa.

Moze sie tak zdarzyc, ze Twoje TV ma wyjscie tylko w postaci eurozlacza (zwanego tez SCART) - takie duze z wieloma bolcami. W takim wypadku zajrzyj tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=126877

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi