Skocz do zawartości
cOsmO

Spadek Fps

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do was pytanie z innej beczki

Nie wiem co się dzieje ale od jakiegoś czasu jeszcze gdy w mojim kompie znajdował sie PowerColor Radeon 9550 zauwazam w grach ciecia ale nie są to takie typowe lagi poprostu co animacja przez chwile wynosi np.80fps i nagle spada do 15fps i znowu wraca do80 i znowu spada i tak co chwile co 2-3 sekundy nie wiem czym jest to spowodowane bo sprawdzałem już wtedy gdy miałem starą karte PowerColor Radeon9550 tak było i porzyczyłem karte od brata i na niej tez to było aktualnie na GeCube Radeon 9550xt też to mam czyli chyba nie wina kary

Mój sprzęt to Semprom2800+ 512 ddr dual channel płyta Gigabyte 7N400S-l

dysk wd 80gb zasilacz megabajt 350

(dodam tez że to chyba nie wina płyty głównej bo na wcześniejszej też tak było)

Thx z góry za odpowiedź POZDRAWIAM

Edytowane przez cOsmO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam do was pytanie z innej beczki

Nie wiem co się dzieje ale od jakiegoś czasu jeszcze gdy w mojim kompie znajdował sie PowerColor Radeon 9550 zauwazam w grach ciecia ale nie są to takie typowe lagi poprostu co animacja przez chwile wynosi np.80fps i nagle spada do 15fps i znowu wraca do80 i znowu spada i tak co chwile co 2-3 sekundy nie wiem czym jest to spowodowane bo sprawdzałem już wtedy gdy miałem starą karte PowerColor Radeon9550 tak było i porzyczyłem karte od brata i na niej tez to było aktualnie na GeCube Radeon 9550xt też to mam czyli chyba nie wina kary

Mój sprzęt to Semprom2800+ 512 ddr dual channel płyta Gigabyte 7N400S-l

dysk wd 80gb zasilacz megabajt 350

(dodam tez że to chyba nie wina płyty głównej bo na wcześniejszej też tak było)

Thx z góry za odpowiedź POZDRAWIAM

1383701[/snapback]

A może to jest wina windowsa, a jak nie, to napisz w jakich grach tak się dzieje, farcry, doom3, half-life2 tak mają jak się ma mało ramu :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciecia moga byc spowodowane rowniez wolnym dyskiem(maly cache). inna przyczyna moze lezec w sterownikach do plyty glownej. pamieci tez moga stanowic problem. z drugiej strony czy podczas grania masz jakies programy dzialajace w tle? moze jakis spyware masz? wirusik?

przy okazji masz cojones :arrow: taki zestaw na tak dupnym zasilaczu

Edytowane przez OrGiUsZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie nie mam żadnych w tle bo zawsze wyłanczam ale nie wiem co to ma być stery od płyty raczej nie bo na poprzedniej płycie też tak było a stery mam nanowsze a pozatym w starszych gierkach jak np q3 też tak jest!!!!! co to może być?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich

Yo Cosmo,udalo Ci sie rozwiazac problem?Sadze ze mam dokladnie to samo.Miloby bylo gdybys sie podzielil szczegulowymi spostrzezeniami zwiazanymi z tym gów*em.Najlepiej efekt żabki u mnie widac na 3dmark03.z 5sek idzie normalnie a potem co 2sek jakos go przydusza bardzo dziwny efekt nigdy takiego czegos nie widzialem,co do dysku to na 100% odpada bo wiem jak wygladaja przeskoki spowodowane doczytywaniem.jeszcze nie wiem co wplywa na pojawienie sie tego sprubuje sie "kapnąć" bo strasznie mnie to denerwuje :),na forum prawie nieznalazlem sladow tego problemu...ze 2 posty,narazie co pomaga do format i reinstalacja systemu ,ale po jakims czasie znow sie pojawilo.Cos mi sie wydaje ze z 30% uzytkownikow radka ma to ale sobie niezdaja sprawy z tego.

Jestem uzytkownikeim kompa od jakis 10lat i jakos tak sie skladalo ze mialem zawsze nvidie od miesiaca mam sapphire 9550--->NIE POLECAM ,straszne gów*no,chyba ze jest sie hobbystą wiecznego grzebania w kompie i ustawiania/zmieniania cochwile configow....

Cosmo napisz w jakim sofcie sie pojawia ta żabka,bo zauwazylem ze jak sie "normalnie gra" to tego niema a jak komp wrzuca jakis replay i renderuje "demo" to wtedy to jest(Life for speed).Mam zainstalowane 2 gry wiec nie moge powiedziec w czym to jest ale radze uzytkownikom radka mocno sie wpatrzec w 3dmarka03,chyba ze taka kaszana w radeonach to normalka..

Pozdrawiam i przepraszam za długą lekture :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchaj u mnie to jest chyba w każdej gierce zaczynając od quake3 kończąc na half-life2 strasznie mnie to denerwóje bo żadna przyjemność z grania w gre która płynie i dusi się jednocześnie ! A uważam że problem jak to nazwałes "żabki"(trafne określenie) będzie mnie jeszcze długo nurtował bo nikt nie potrafi mi powiedzieć co jest a jeśli mówi to że programy w tle ale u mnie nie chodźą w tle bo je wyłanczam a pozatym jak by chodziły bo kiedyś i chodziły to tego nie było!!!! Musimy pokombinowac napisz jak będziesz miał jakis pomysł!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba pozbylem sie tej żabki...

Wyje***em z paska zadan programy do neostrada tp (niebieski kwadrat i zielony trojkat).Dodam ze r9550 uzywam na ustawieniach fabrycznych.

Jeden gosc mi odpisal ze chlodzenie poprawil to mu żaba znikla,ale on mowil o podreconym r9550 to pewnie mial inny gatunek żaby :)

Pzdrawiam

Radeon SUX :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi