bolo_3m Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Witam i chcialem sie zapytac wszystkich uzytkownikow takiej plyty co jest nie tak a chodzi mianowice o to ze podlaczylem ostatnio dysk 80GB firmy WD i mam z nim problemy a dokladnie wyglada to tak ze nie moge go sformatowac do konca tylko idzie sformatowanie jednej partycji a jak sa nastepne to niestety ale nie moge ich sfromatowac poprzednio mialem 40 GB ale Seagete i nie bylo problemu zawsze chodzila niezaleznie ile miala partycji mial ktos cos takiego i co musze zrobic zeby ta 80 mi chodzila. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 upgrade biosu ? a moze wlozyles zle zworke od hdd ? formatujesz w dosie / windowsie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo_3m Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 upgrade biosu ? a moze wlozyles zle zworke od hdd ? formatujesz w dosie / windowsie ? 1383827[/snapback] bios jest po ugrade wiece nie powinno byc problemu a co do zworki to nie pierwszy raz to robielem a do podlaczenia samego dysku nie trzeba wogole zworki wiec to odpada, co do formatu to byl formatowaony spod windy 2000 tzn przy instalacji systemu i spod samej windy jak juz byla instalowana i to nie ma znaczenia :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Akurat na tej płycie partycjonowałem 80GB Samsunga i jakoś nie miałem z tym problemu. A jaki typ partycji wybrałeś? FAT 32 czy NTFS? FAT 32 pod Win2000/XP obsługuje tylko dyski do 32GB... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 (edytowane) Na pewno to nie wina płytki mam nienajnowszy biosik do niej a mój 160gb maxtorek śmiga aż miło :wink: Edytowane 12 Kwietnia 2005 przez 99tomcat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo_3m Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Akurat na tej płycie partycjonowałem 80GB Samsunga i jakoś nie miałem z tym problemu. A jaki typ partycji wybrałeś? FAT 32 czy NTFS? FAT 32 pod Win2000/XP obsługuje tylko dyski do 32GB... 1383931[/snapback] NTFS i nic to nie daje moze go pierw Fdiskiem pociagnac i dpiero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo_3m Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Na pewno to nie wina płytki mam nienajnowszy biosik do niej a mój 160gb maxtorek śmiga aż miło :wink: 1383934[/snapback] no to ok mam ndzieje ze cos wysmysle jeszcze a jak nie to moze dysk jest padniety :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Może spróbuj Partition Magic w wersji 7 lub 8... Jak nie da rady, to może sprawdź w BIOS, czy dysk jest w trybie LBA... (ewentualnie ustaw go ręcznie). Wersja BIOS nie ma żadnego znaczenia, bo chyba nawet te starsze od Q10 obsługują dyski do 120GB... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo_3m Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 no to ok mam ndzieje ze cos wysmysle jeszcze a jak nie to moze dysk jest padniety :mur: 1383959[/snapback] bios go widzi i to dobrze a jak go chce podzielic jakim kolwiek programem albo sformatowac to nie da rady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Mimo wszystko spróbuj ustawić go ręcznie i włacz LBA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Akurat na tej płycie partycjonowałem 80GB Samsunga i jakoś nie miałem z tym problemu. A jaki typ partycji wybrałeś? FAT 32 czy NTFS? FAT 32 pod Win2000/XP obsługuje tylko dyski do 32GB... 1383931[/snapback] wow, to jakas nowośc ja mam 200gb pod winxp i jakos wykrywa 200gb... :lol: pewnie w samsungu zworki która ogranicza rozmiar dysku do 32gb nie ustawiłeś odpowiednio. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo_3m Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 :mur: niestety ale dysk padl i to bylo przyczyna tego ze nie dzialal wiec bedzie wymina na nowy i zobaczymy co i jak :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...