Skocz do zawartości
bolo_3m

Płyta Soltek Sl-75kav

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i chcialem sie zapytac wszystkich uzytkownikow takiej plyty co jest nie tak a chodzi mianowice o to ze podlaczylem ostatnio dysk 80GB firmy WD i mam z nim problemy a dokladnie wyglada to tak ze nie moge go sformatowac do konca tylko idzie sformatowanie jednej partycji a jak sa nastepne to niestety ale nie moge ich sfromatowac poprzednio mialem 40 GB ale Seagete i nie bylo problemu zawsze chodzila niezaleznie ile miala partycji mial ktos cos takiego i co musze zrobic zeby ta 80 mi chodzila.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

upgrade biosu ? a moze wlozyles zle zworke od hdd ? formatujesz w dosie / windowsie ?

1383827[/snapback]

bios jest po ugrade wiece nie powinno byc problemu a co do zworki to nie pierwszy raz to robielem a do podlaczenia samego dysku nie trzeba wogole zworki wiec to odpada, co do formatu to byl formatowaony spod windy 2000 tzn przy instalacji systemu i spod samej windy jak juz byla instalowana i to nie ma znaczenia :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat na tej płycie partycjonowałem 80GB Samsunga i jakoś nie miałem z tym problemu. A jaki typ partycji wybrałeś? FAT 32 czy NTFS? FAT 32 pod Win2000/XP obsługuje tylko dyski do 32GB...

1383931[/snapback]

NTFS i nic to nie daje moze go pierw Fdiskiem pociagnac i dpiero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może spróbuj Partition Magic w wersji 7 lub 8... Jak nie da rady, to może sprawdź w BIOS, czy dysk jest w trybie LBA... (ewentualnie ustaw go ręcznie). Wersja BIOS nie ma żadnego znaczenia, bo chyba nawet te starsze od Q10 obsługują dyski do 120GB...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat na tej płycie partycjonowałem 80GB Samsunga i jakoś nie miałem z tym problemu. A jaki typ partycji wybrałeś? FAT 32 czy NTFS? FAT 32 pod Win2000/XP obsługuje tylko dyski do 32GB...

1383931[/snapback]

wow, to jakas nowośc ja mam 200gb pod winxp i jakos wykrywa 200gb... :lol: pewnie w samsungu zworki która ogranicza rozmiar dysku do 32gb nie ustawiłeś odpowiednio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...