Mordoran Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam Na poczatek dodam że linuxem zajmuje sie jakies 2 tydodnie. Mam Mandrake 10.1 i zastanawiam się jak zrobić taki Autostart jak w windzie, tj. chodzi mi o to żeby boinc zaczynał liczyć wraz ze startem linuxa bez ingerencji człowieka. Bo nudzi mi się ciągłe wklepywanie w konsoli ./boinc_4.19_i686-pc-linux-gnu przy kazdeym włączeniu kompa. Z góry dzięki za pomoc Edytowane 12 Kwietnia 2005 przez Mordoran Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 (edytowane) Dopisac do rc.local/rc.start (u mnie w Gentoo plik jest w /etc/conf.d/local.start, poszukaj gdzies w /etc/rc.d) albo dopisac do crontaba (man crontab) ;) Edytowane 12 Kwietnia 2005 przez KrzychuG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mordoran Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Hej dzieki za podpowiedź. Zrobiłęm tak do rc.local dopisałem na końcu pliku cd /home/user/boinc./boinc_4.19_i686-pc-linux-gnui działa :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 ...u mnie w Gentoo... Oo Gentoo ricer ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...