Skocz do zawartości
flasht

Plyta S939 A Pentagram 120mm...

Rekomendowane odpowiedzi

Mi wszedl bez klopotu (DFI LP UT NF4 UltraD/SLI-D/SLI-DR). O nic nie wadzi, a ladnie chlodzi pamieci i radiatorki z mosfetow. Moge zapodac fotki jak to wyglada(w temacie o LP NF4 sa). Wydaje mi sie ze jedynie XP-120 moze byc lepszy lub jakis zalman.

Sam cooler natomiast w trybie HIGH jest nieslychanie glosny... Natomiast silent - jest silent ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi wszedl bez klopotu (DFI LP UT NF4 UltraD/SLI-D/SLI-DR). O nic nie wadzi, a ladnie chlodzi pamieci i radiatorki z mosfetow. Moge zapodac fotki jak to wyglada(w temacie o LP NF4 sa). Wydaje mi sie ze jedynie XP-120 moze byc lepszy lub jakis zalman.

Sam cooler natomiast w trybie HIGH jest nieslychanie glosny... Natomiast silent - jest silent ;)

1385991[/snapback]

Chetnie bym zobaczyl fotki... a temat o DFI LP sie tak rozrosl ze trudno tam cos znalezc... ;-(

A ten XP-120 to on tylko aluminowy jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...A ten XP-120 to on tylko aluminowy jest?

1386031[/snapback]

Listki w tym wynalazku podobno sa zrobione z Alu a heatpipe'y z miedzi i dodatkowo chromowane,ale nie mam pewnosci :roll: W sumie najwazniejsze ze wydajniejszego AC nie znajdziesz,tylko ta cena :blink: pozdrawiam Edytowane przez chemiczny_ali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Listki w tym wynalazku podobno sa zrobione z Alu a heatpipe'y z miedzi i dodatkowo chromowane,ale nie mam pewnosci :roll:  W sumie najwazniejsze ze wydajniejszego AC nie znajdziesz,tylko ta cena :blink: pozdrawiam

1386039[/snapback]

A jaki wentyl do tego jakby co? :/ Bo patrzylem na testy i te ciche to chyba sobie kiepsko radza :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki wentyl do tego jakby co? :/ Bo patrzylem na testy i te ciche to chyba sobie kiepsko radza :(

1386042[/snapback]

To zalezy co dla Ciebie jest priorytetem najwyzsza wydajnosc czy niski poziom halasu :-| Jak to pierwsze to moze ten http://www.4max.pl/default.asp?g=77&gg=76&produkt=164 a jak to drugie to ten http://www.4max.pl/default.asp?g=77&gg=76&produkt=858 albo jakis kompromis w postaci papsta http://www.4max.pl/default.asp?g=77&gg=76&produkt=457 :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pentagram 120 powinna wejsc na kazda plyte jak sie ma duza obudowe bo zazwyczaj zawadza blisko umieszczony zasilacz. Z tego co widze na moim GA-K8NF-9 jest dosc duzo miejsca wiec powinien sie zmiescic bo ostatnio mialem w rekach 120 to wzrokowo moge w 99% powiedziec ze sie zmiesci. A co do wystajacych kondensatorow czy pamieci ram to zalman jest do tego przystosowany ze jego boki sa podwyzszone. Gorzej moze byc z chlodzeniem chipsetu gdyz potrafia byc wysokie radiatory ktore moga zawadzac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam nie wiem czego od frezera chcecie -osoby które sie przesiadły na niego z boxów twierdza,że maja po 8-10 stopni mniej conajmniej i to na tej pascie z zestawu. więc ja bym ich do boxa nie porównywal...to że jest tani nie znaczy,że ma wydajność odpowiadajaceą tej cenie- on bije po pupie o wiele droższe coolery...

tutaj macie linka do tematu-wiekszośc jest z niego bardzo zadowolona:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=119544

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rada :

jak ma sie plyte z wentylem na chipsecie i karcie graficznej to jedna rybka.

(w takim przypadku nawt nie musi byc cichy, bo oba wentylki go zaglusza).

Ale jak na chipsecie tylko radiator a na drugiej stronie karty heatpipe , to tylko pentagram 120, bo bedzie dmuchal dodatkowo na obie te rzeczy + na DDRy.

Glupota byloby uzycie czegos innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na GA-K8NF-9 wchodzi bez problemu, wiem, bo mam. Jedyny problem to fakt, że radiator ogranicza wyjęcie kości pamięci z pierwszego banku gdyż jego powieżchnia znajduje się praktycznie nad całą pierwszą (z lewej :)) kością pamięci. Ale jak ktoś nie grzebie w ramie to wcale nie przeszkadza. A poza tym cisza, cisza, cisza i ten monstrualny wygląd :) !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi