flasht Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Wiecie moze na ktore dzisiejsze dobre plyty pod s939 miesci sie pentagram 120mm ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 u mnie wlazł :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1004 Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 olej pentagrama i kup arktic freezer 64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Ja raczej wieksze przekonanie mialbym do pentagrama albo zalmana :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 olej pentagrama i kup arktic freezer 64 1384061[/snapback] Wez nie zartuj... Arctic Freezer w testach bardziej porownuja do boxowych coolerow niz Zalmanow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 XP120 tak mi jeden człowiek powiedział i testy to potwierdzaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 XP120 tak mi jeden człowiek powiedział i testy to potwierdzaja 1384332[/snapback] Hmm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zajebisty coolerek. Na epoxika jak ulal. Chlodzi cudo i jest cichutki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Mi wszedl bez klopotu (DFI LP UT NF4 UltraD/SLI-D/SLI-DR). O nic nie wadzi, a ladnie chlodzi pamieci i radiatorki z mosfetow. Moge zapodac fotki jak to wyglada(w temacie o LP NF4 sa). Wydaje mi sie ze jedynie XP-120 moze byc lepszy lub jakis zalman. Sam cooler natomiast w trybie HIGH jest nieslychanie glosny... Natomiast silent - jest silent ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Mi wszedl bez klopotu (DFI LP UT NF4 UltraD/SLI-D/SLI-DR). O nic nie wadzi, a ladnie chlodzi pamieci i radiatorki z mosfetow. Moge zapodac fotki jak to wyglada(w temacie o LP NF4 sa). Wydaje mi sie ze jedynie XP-120 moze byc lepszy lub jakis zalman. Sam cooler natomiast w trybie HIGH jest nieslychanie glosny... Natomiast silent - jest silent ;) 1385991[/snapback] Chetnie bym zobaczyl fotki... a temat o DFI LP sie tak rozrosl ze trudno tam cos znalezc... ;-( A ten XP-120 to on tylko aluminowy jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 (edytowane) ...A ten XP-120 to on tylko aluminowy jest? 1386031[/snapback] Listki w tym wynalazku podobno sa zrobione z Alu a heatpipe'y z miedzi i dodatkowo chromowane,ale nie mam pewnosci :roll: W sumie najwazniejsze ze wydajniejszego AC nie znajdziesz,tylko ta cena :blink: pozdrawiam Edytowane 13 Kwietnia 2005 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Listki w tym wynalazku podobno sa zrobione z Alu a heatpipe'y z miedzi i dodatkowo chromowane,ale nie mam pewnosci :roll: W sumie najwazniejsze ze wydajniejszego AC nie znajdziesz,tylko ta cena :blink: pozdrawiam 1386039[/snapback] A jaki wentyl do tego jakby co? :/ Bo patrzylem na testy i te ciche to chyba sobie kiepsko radza :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 (edytowane) patrz w podpis jaki wentyl, tylko 120mm a nie 90 B) Edytowane 13 Kwietnia 2005 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 A jaki wentyl do tego jakby co? :/ Bo patrzylem na testy i te ciche to chyba sobie kiepsko radza :( 1386042[/snapback] To zalezy co dla Ciebie jest priorytetem najwyzsza wydajnosc czy niski poziom halasu :-| Jak to pierwsze to moze ten http://www.4max.pl/default.asp?g=77&gg=76&produkt=164 a jak to drugie to ten http://www.4max.pl/default.asp?g=77&gg=76&produkt=858 albo jakis kompromis w postaci papsta http://www.4max.pl/default.asp?g=77&gg=76&produkt=457 :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasslehoff Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Pentagram 120 powinna wejsc na kazda plyte jak sie ma duza obudowe bo zazwyczaj zawadza blisko umieszczony zasilacz. Z tego co widze na moim GA-K8NF-9 jest dosc duzo miejsca wiec powinien sie zmiescic bo ostatnio mialem w rekach 120 to wzrokowo moge w 99% powiedziec ze sie zmiesci. A co do wystajacych kondensatorow czy pamieci ram to zalman jest do tego przystosowany ze jego boki sa podwyzszone. Gorzej moze byc z chlodzeniem chipsetu gdyz potrafia byc wysokie radiatory ktore moga zawadzac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Ja tam nie wiem czego od frezera chcecie -osoby które sie przesiadły na niego z boxów twierdza,że maja po 8-10 stopni mniej conajmniej i to na tej pascie z zestawu. więc ja bym ich do boxa nie porównywal...to że jest tani nie znaczy,że ma wydajność odpowiadajaceą tej cenie- on bije po pupie o wiele droższe coolery... tutaj macie linka do tematu-wiekszośc jest z niego bardzo zadowolona: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=119544 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom0000 Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Rada : jak ma sie plyte z wentylem na chipsecie i karcie graficznej to jedna rybka. (w takim przypadku nawt nie musi byc cichy, bo oba wentylki go zaglusza). Ale jak na chipsecie tylko radiator a na drugiej stronie karty heatpipe , to tylko pentagram 120, bo bedzie dmuchal dodatkowo na obie te rzeczy + na DDRy. Glupota byloby uzycie czegos innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3men Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 mam freezera 64 i naprawdę jest cool ;) cichy, bardzo wydajny i tani, nie wiem co musiałbym jeszcze włączyć aby temperatura przekroczyła 50 st. Naprawdę polecam "chłodno" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Jak mi sie uda to wrzuce fotki jak to wyglada w budzie i na plycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Posiadalem Thermalright XP-120, Zalmana 7700CU i teraz Freezera 64, wg mnie ten ostatni jest najlepszy, A64 3000+ @ 2720Mhz 1.5v Idle 28 stopni, Stress 39stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Mierzone miernikiem czy z mobo?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wspoxxx Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Na GA-K8NF-9 wchodzi bez problemu, wiem, bo mam. Jedyny problem to fakt, że radiator ogranicza wyjęcie kości pamięci z pierwszego banku gdyż jego powieżchnia znajduje się praktycznie nad całą pierwszą (z lewej :)) kością pamięci. Ale jak ktoś nie grzebie w ramie to wcale nie przeszkadza. A poza tym cisza, cisza, cisza i ten monstrualny wygląd :) !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Jak widac miejsca jest sporo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:TIMONek:. Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zajebisty coolerek. Na epoxika jak ulal. Chlodzi cudo i jest cichutki 1385805[/snapback] a mi sie nie zmiesicl... zasilacz na zewnatrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 No mamy troche rozne Epoxy Zreszta tak jak w tytule pytaja o plyty pod 939 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...