yellowww21 Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Witam Mam taki oto problem. Po włączeniu kompa przy bootowaniu zaczął mi nagle wyskakiwać komunikat: "Błąd dysku!" i system się nie ładuje. Hdd to 80 GB Caviar ATA. Dodam jeszcze, że jest wykrywany w biosie. Macie jakieś rady? Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SxxxK Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Partition Magic odpalony z boot cd. U mnie Pdobny występuje na maxtorze - średnio co pół roku. Instaluje wtedy nowy system na C (partycja D jest nienaruszona). Gdy i to nie pomaga robie mu zerowe formatowanie i znów biega pół roku :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Partition Magic odpalony z boot cd. U mnie Pdobny występuje na maxtorze - średnio co pół roku. Instaluje wtedy nowy system na C (partycja D jest nienaruszona). Gdy i to nie pomaga robie mu zerowe formatowanie i znów biega pół roku :wink: 1384365[/snapback] Jeśli pisząc "zerowe formatowanie" masz na myśli formatowanie niskiego stopnia (lov-level format) to nie polecam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SxxxK Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Sid ostatnio przeszłem na HDD regenerator, ale jeżeli on nie jest mi w stanie pomóc to nie zostaje mi nic prócz low-lewel format. No chyba że znacie jeszcze jakieś ciekawe narzędzia do ratowania dysków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...