Skocz do zawartości
rzuf-ik

Uciekajacy Kursor

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam bardzo nietypowy problem. chodzi o to ze nie poruszam myszka a kursor sam sie rusza. ale tylko w lewo i w gore. potrafi tak czasem przejechac przez pol monitora :blink: nie bardzo wiem czym jest to spowodowane. przeinstalowywalem z tego powodu sterowniki do myszy ale nic nie pomoglo. moze ktos zna przyczyne tego dziwnego zachowania sterownika? posiadam winXP z sp2, kaspersky antivirius i u kumpla na 2 kompie robi sie to samo...

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) mysz radiowa ?

bo ja mialem taki patent ze ja i kumpel mielismy mychy a4techa radiowe, ja mieszkam na 1 pietrze a on na 9 i jak ja ruszalem myszka to jemu latala po ekranie a jak on to mi ... mielismy nielzy ubaw

2) moze ktos Ci przesylal niedanow jakies pliki ? i sie teraz bawi ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e tam nowa ;-)

jak jest to gryzon na smyczy ( kablu ) to na 95% kabel sie przetarl

obcinasz kawalek kabla lutujesz i mysz jak nowa

1394653[/snapback]

A4-Tech SWW-35

wszystkie te mysze i podobne maja takie cos i nie jest to wina ani sterownikow ani nadłamanych żył w kablu, mam taka myszke i od 1minuty kiedy ja podlaczylem do kompa czasem potrafi tak robic, kupilem znajomemu taka sama i jest tosamo, kazdy kto ja ma ma taki "problem" niezaleznie od platformy i konfiguracji.

przetestuje jeszce te najnowsze stery :D

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam ten sam problem. :-| Też mam Win XP Pro SP2 i mysz kulkową SOLO 316 A4Tech`a. Jak piszę ten tekst, to sobie właśnie jeździ do góry i trochę w lewo. I tak odkąd wyszedł SP2. Do dziś nie znalazłem rozwiązania tego problemu. Jest on nawet opisany w Microsoft Knowledge Base, ale tam zalecają wymianę sterów na nowsze i kontakt z A4Techem. A te stery z a4tech.com są chyba z sierpnia 2004. Nie jest to też wina przetartego kabla bo nowe myszki też tak mają, a Windowsie 2000 SP4 myszka ani drgnie. Sprawdzałem. Niestety trzeba nauczy się żyć z tą myszką, lub zainstalować Windows 2000, jak za jaki czas uczynię, nie tylko ze względu na myszkę, ale na większą wydajność. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) mysz radiowa ?

bo ja mialem taki patent ze ja i kumpel mielismy mychy a4techa radiowe, ja mieszkam na 1 pietrze a on na 9 i jak ja ruszalem myszka to jemu latala po ekranie a jak on to mi ... mielismy nielzy ubaw

2) moze ktos Ci przesylal niedanow jakies pliki ? i sie teraz bawi ...

1385408[/snapback]

a swistak siedzi i zawija je w te papierki

p.s. co do tematu... napisz jaka masz myszke.. ja mialem taki sam problem z myszka kulkowa www-11 ktora tez sobie robila co chciala... myszke zmineilem na a4tech swop80 i problem zniknal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mialem taki patent ze ja i kumpel mielismy mychy a4techa radiowe, ja mieszkam na 1 pietrze a on na 9 i jak ja ruszalem myszka to jemu latala po ekranie a jak on to mi ... mielismy nielzy ubaw

co jeszcze nam powiesz?:) to niemozliwe !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problemem jest sp2. od momentu kiedy przeinstalowalem wina i nie zainstalowalem sp2 problem znikl. tak samo bylo na 2 kompie z myszka a4techa i sp2. problem byl baaardzo uciazliwy i denerwowalo mnie to okropnie. z tego co wyczytalem o ten problem ma wiekszosc posiadaczy myszy a4techa. wielkie dzieki za wszystkie pomysly. pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi